Έτσι θα είναι η Σελήνη το 2100

Έτσι θα είναι η Σελήνη το 2100

Έτσι θα είναι η Σελήνη το 2100

Διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο μάχονται για τη διεκδίκηση του νότιου πόλου της Σελήνης, ένας πόλος που λέγεται ότι είναι γεμάτος με μυστήριο, επιστήμη και ίντριγκα. Ενώ η Σελήνη δεν μπορεί να ανήκει νομικά σε κάποιο έθνος ή οργανισμό, όποιος δημιουργήσει εκεί μια βάση θα έχει ένα κομμάτι ακίνητης περιουσίας. Βασικοί παράγοντες, όπως η Nasa, η Κίνα, η Ρωσία, η Ινδία και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος έχουν πρόσφατα εντείνει τις προσπάθειες για τη δημιουργία μιας πιο μόνιμης ανθρώπινης παρουσίας στη Σελήνη.

O Martin Barstow καθηγητής αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο του Leicester ανέφερε πως θα είναι η περιοχή σε 76 χρόνια από σήμερα.

Μιλώντας στην εφημερίδα The Sun, είπε ότι ο πάγος στους πόλους της Σελήνης θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή ζωτικής σημασίας προμηθειών, όπως οξυγόνο και νερό.

«Αν θέλετε να βρίσκεστε εκεί πιο μόνιμα, τότε πρέπει να δημιουργήσετε υποδομές που πρέπει να τροφοδοτούνται από τη Γη. Αυτό είναι ακριβό. Έτσι, πρέπει επίσης να υπολογίσετε πόσα από αυτά μπορείτε να κατασκευάσετε στη Σελήνη.

Νομίζω ότι αυτό που θα διαπιστώσετε είναι ότι υπάρχει μεγάλη δραστηριότητα κοντά στους πόλους, όπου είναι πιθανό να υπάρχουν πηγές πάγου από τις οποίες μπορείτε να παρασκευάσετε οξυγόνο και από τις οποίες μπορείτε να εξάγετε νερό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι κρίσιμες προμήθειες θα μπορούσαν, μέχρι το τέλος του αιώνα, να χρησιμοποιηθούν για τη συντήρηση έως και 100 ανθρώπων στη Σελήνη, δήλωσε ο καθηγητής Barstow.

Ορισμένοι άνθρωποι θα βρίσκονται εκεί για ερευνητικούς σκοπούς, ενώ άλλοι θα βρίσκονται εκεί για εμπορικούς λόγους. Θα μπορούσαν επίσης να υπάρξουν κάποιοι «πολύ πλούσιοι» τουρίστες.

Πώς μπορούν να φτάσουν οι άνθρωποι στο Φεγγάρι
Οι άνθρωποι που θα πάνε στη Σελήνη μόνο για διακοπές ή για εμπορικούς λόγους, θα μπορούσαν να φτάσουν εκεί με οχήματα όπως το Falcon 9, που σχεδιάστηκε από τη SpaceX για να μεταφέρει φορτίο και πλήρωμα σε τροχιά γύρω από τη Γη.

Η SpaceX του Έλον Μασκ έχει προσγειώσει με επιτυχία τους προωθητήρες Falcon 9 273 φορές, από τη Δευτέρα 25 Μαρτίου.

Ο σεληνιακός τουρισμός το 2100 μπορεί να είναι μόνο για τους υπερπλούσιους, αλλά είναι απίθανο οι ταξιδιώτες να τρώνε σαν βασιλιάδες ή βασίλισσες.

Τα κατεψυγμένα και προσυσκευασμένα γεύματα και ποτά θα εξακολουθούν πιθανότατα να αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της διατροφής ενός ατόμου, αλλά ο καθηγητής Barstow προβλέπει ότι η αύξηση του «πρακτικού όγκου» των προϊόντων μπορεί να καταστεί δυνατή σε διάστημα μιας ή δύο δεκαετιών.

Πέρυσι, οι επιστήμονες μπόρεσαν να καλλιεργήσουν κρίταμο – ένα μικρό ανθοφόρο φυτό της ίδιας οικογένειας με το κουνουπίδι και το μπρόκολο – σε 12 δείγματα εδάφους της Σελήνης από τις προσεδαφίσεις του Apollo 11, 12 και 17 στη Σελήνη.

Τα λαχανικά και τα φρούτα θα μπορούσαν να καλλιεργούνται κάθετα στη Σελήνη στο μέλλον, καθώς οι κήποι θα είναι πιο συμπαγείς, χρησιμοποιώντας τεχνητό φως.

Λόγω του τρόπου με τον οποίο η περιστροφή της Σελήνης είναι κλειδωμένη με την τροχιά της γύρω από τη Γη, ένας μήνας στη Σελήνη αποτελείται από δύο εβδομάδες ηλιακού φωτός που ακολουθούνται από δύο εβδομάδες απόλυτου σκοταδιού.

Επομένως, οι μελλοντικοί ταξιδιώτες ίσως χρειαστεί να σκεφτούν προσεκτικά τις ημερομηνίες του ταξιδιού τους, αν θέλουν λίγη ηλιοφάνεια.

Ο καθηγητής Barstow δήλωσε: «Μια από τις πραγματικές προκλήσεις της εργασίας στη Σελήνη είναι η ενέργεια. Νομίζουμε ότι είναι εύκολο να φέρουμε ηλιακούς συλλέκτες εκεί πάνω, και ναι, λειτουργούν πολύ ωραία, αλλά λειτουργούν μόνο για δύο εβδομάδες. Έτσι, οι ηλιακοί συλλέκτες δεν είναι πραγματικά πολύ χρήσιμοι για τις δύο εβδομάδες που δεν έχεις καθόλου ηλιοφάνεια».

πηγή