Επίκαιρα

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ

Του Piero Conte
Ποιος είναι ο #Κασσελάκης;
Άκουσα για πρώτη φορά το όνομά του πριν από λίγους μήνες, όπως φαντάζομαι έκαναν και οι περισσότεροι/-ες. Μια ιδιοφυΐα από τo Μαρούσι, πήρε υποτροφία για το Phillips Exeter αφού κέρδισε το ασημένιο στον διαγωνισμό “Αρχιμήδης”. Αυτό είναι γνωστό μόνο από τα λόγια του. Σχεδόν όλα τα sites απλώς επαναλαμβάνουν το βιογραφικό που έχει ανεβάσει στη σελίδα του στο Σύριζα, χωρίς να αναφέρουν άλλες πηγές. Μέχρι και η Βικιπαιδεια χρησιμοποιεί τη σελίδα του αντί για ανεξάρτητες πηγές.
-Μετά το Phillips Exeter πήγε στο UPENN και σπούδασε οικονομικά στο κολλέγιο Wharton. Δούλεψε στην Goldman Sachs, ίδρυσε πλοιοκτήτρια εταιρεία και (ως φυσικό επακόλουθο) γύρισε στην Ελλάδα για να ηγηθεί ένα αριστερό κόμμα, χωρίς να είναι μέλος από παλιά ή να έχει κάποιο βαθμό.
-Το πρόβλημα για εμένα είναι η έλλειψη πηγών για τη ζωή και τη δουλειά του. Ζω, εργάζομαι, και σπουδάζω Αμερική, και το πρώτο πράγμα που μαθαίνουμε στο κολλέγιο είναι η σημασία του LinkedIn και του networking , πράγματα που ένας απόφοιτος τόσο μεγάλων σχολών που εργάστηκε σε μια τόσο μεγάλη και ανταγωνιστική εταιρεία σίγουρα ξέρει.
Όμως δεν υπάρχει ίχνος του σε αυτό το site Βρήκα το όνομα του να αναφέρεται [εδώ](https://www.linkedin.com/search/results/content/?heroEntityKey=urn%3Ali%3Afsd_profile%3AACoAAA9EOxUB1h14k6r4VMg2uSvWLJKqYe6dzy0&keywords=stefanos%20kasselakis&position=0&searchId=3c64ca23-d8ef-4294-83ee-152f3ec069ed&sid=%3A4E&update=urn%3Ali%3Afs_updateV2%3A(urn%3Ali%3Aactivity%3A7102204123751542784%2CBLENDED_SEARCH_FEED%2CEMPTY%2CDEFAULT%2Cfalse)), σε ένα ποστ ενός δημοσιογράφου σε site με ναυτιλιακά νέα, που οδηγεί σε [αυτό το προφίλ](https://www.linkedin.com/in/stefanos-kasselakis-33193b71/).
Όπως βλέπετε, δεν υπάρχει ίχνος του Κασσελάκη σε αυτό το επαγγελματικό site.
-Το όνομα του δεν αναφέρεται σε καμία επετηρίδα των σχολών που φοίτησε, αν και μπόρεσα να βρω μόνο τις λίστες τις Βικιπαιδειας, [εδώ](https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Wharton_School_alumni), και [εδώ](https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Phillips_Exeter_Academy_people). Το Wharton έχει [σελίδα στο LinkedIn](https://www.linkedin.com/school/the-wharton-school/people/?keywords=kasselakis)  όπου εγγράφονται απόφοιτοι, αλλά και πάλι δεν υπάρχει το όνομα του.
-Στο Instagram έχει έναν προσωπικό/επαγγελματικό λογαριασμό, όπου το πρώτο ποστ στην ιστορία του είναι μια φώτο των σκύλων του από τις 5/2/20. Μετά από αυτό είναι ένα βίντεο με τα σκυλιά του. Μετά από αυτό, δεν υπάρχουν φωτογραφίες για τρία χρόνια, μέχρι που ανεβάζει φώτο αγκαλιά με τον Πολάκη. Μπορείτε να το δείτε και εσείς στο προφίλ του κάνοντας σκρολ [εδώ](https://www.instagram.com/skasselakis/).
-Η εταιρεία του, SwiftBulk, δεν έχει πολλά ίχνη. Αναφέρεται [εδώ](https://www.crunchbase.com/organization/swiftbulk) (η πηγή που χρησιμοποιεί η ελληνική Βικιπαιδεια).
Το [site] (https://www.swiftbulk.com) της εταιρείας είναι νεκρό, ενώ [αυτό το site] (https://stephen-bogda-myby.squarespace.com/blog) φαίνεται πως είναι το επίσημο site της εταιρείας, αν και το όνομα του Κασσελάκη δεν αναφέρεται πουθενά, και το site είναι σε σημείο beta, όπως φαίνεται στο bottom της σελίδας. Επίσης, αν και το site λέει ότι η εταιρεία έχει τρεις τοποθεσίες (ΝΥ, Αθήνα, Λονδίνο), δεν υπάρχουν διευθύνσεις.
-Σύμφωνα με το [zoominfo](https://www.zoominfo.com/c/swiftbulk-llc/452596477), ο Κασσελάκης είναι CEO και η εταιρεία βρίσκεται σε μια διεύθυνση στο Μανχάταν. Όταν κάλεσα την εταιρεία, κατάλαβα ότι κάλεσα το νούμερο της [TipTreeInc] (https://www.tiptreeinc.com/), ενός holding company που απ’ότι φαίνεται έχει τον έλεγχο της SwiftBulk, και άρα δεν μπορώ να επικοινωνήσω με την εταιρεία άμεσα ( τουλάχιστον τηλεφωνικώς).
-Εν ολίγοις (TL DR), όταν προσπάθησα να κάνω research αυτόν τον ένδοξο πολιτικό αρχηγό, βρήκα ότι δεν έχει σχεδόν κανένα στοιχείο για τον εαυτό του ή για την εταιρεία που έχει ή για τις σπουδές που θεωρητικά τον κάνουν ιδανικό άνθρωπο για να κυβερνήσει αριστερό κόμμα. Από ότι φαίνεται είναι μία επανάληψη της περίπτωσης του περιβόητου απόφοιτου Χάρβαρντ Κοσκωτά.