Επίκαιρα

Εξαντλήθηκαν τα αποθέματα ζωοτροφών στην Κρήτη! Τα εργοστάσια έβαλαν πλαφόν 10 τσουβάλια ανά πελάτη!

Επιστολή στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης απέστειλε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνης, Γιάννης Γλεντζάκης, τονίζοντας ότι «είναι επιτακτική ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα για να αντιμετωπιστεί η κρίσιμη κατάσταση που θα εμφανισθεί τις επόμενες ημέρες». Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ...

Γλυκό Κουταλιού Σύκο

9,00 
Παραδοσιακό Γλυκό του Κουταλιού Σύκο με βαθιά μεθυστική γεύση και λαμπερό πράσινο χρώμα! Μία γεύση από τα παλιά με αρώματα και αναμνήσεις...

Γλυκό Κουταλιού Καρύδι

9,00 
Το καρυδάκι Σουρίνη είναι ένα από τα ωραιότερα σπιτικά γλυκά του κουταλιού που υπάρχουν, αν όχι το κορυφαίο. Γίνεται με φρέσκα, τρυφερά καρύδια, που μαζεύουμε την Άνοιξη, όταν η φλούδα τους είναι ακόμα καταπράσινη, πολύ πριν σκληρύνει το εσωτερικό τους και δημιουργηθεί το τσόφλι τους. Έχει μια ασυναγώνιστη γεύση πρά­σι­νου φρού­του, αλλά και ώρι­μου ξηρού καρπού.

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε ο πρωτογενής τομέας αυτή την στιγμή περνάει την μεγαλύτερη κρίση της τελευταίας εικοσαετίας λόγω της αύξησης του κόστους παραγωγής αλλά κυρίως λόγω του πολέμου που αυτή την στιγμή εξελίσσεται μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Σας είναι γνώριμο ότι η Ελλάδα δεν έχει αυτάρκεια στην παραγωγή αραβόσιτου, μαλακού σιταριού και δημητριακών καρπών και για το λόγο αυτό γίνονται εισαγωγές από άλλα κράτη όπως Ρωσία, Βουλγαρία, Ουκρανία, Μολδαβία και άλλες χώρες.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή η αγορά της Κρήτης έχει μείνει με σχεδόν μηδενικό απόθεμα σε καλαμπόκι, με αποτέλεσμα όλα τα εργοστάσια ζωοτροφών να έχουν επιβάλλει πλαφόν δέκα τσουβάλια ζωοτροφής ανά πελάτη. Σε δύο με τρεις ημέρες θα ξεμείνουμε εντελώς από καλαμπόκι, με αποτέλεσμα την παύση της παραγωγής ζωοτροφών αλλά και την μη σίτιση του ζωικού κεφαλαίου που αυτομάτως συνεπάγεται ότι δεν θα υπάρχει παραγωγή γάλακτος και κρέατος διότι τα ζώα θα πεθαίνουν από υποσιτισμό. Αυτό θα οδηγήσει σε μία τεράστια επισιτιστική κρίση όχι μόνο το νησί μας αλλά και όλη των χώρα γενικότερα.

Επίσης θα ήθελα να αναφέρω ότι κανένας αυτή την στιγμή δεν γνωρίζει το μέγεθος της καταστροφής των αποθεμάτων, των υποδομών και των αγρών στις χώρες που πλήττονται από τον πόλεμο και πόσο διάστημα θα χρειαστεί εφόσον τελειώσει ο πόλεμος να αποκατασταθεί η ομαλότητα τροφοδοσίας ζωοτροφών από τις πληγείσες χώρες.

Η ίδια ακριβώς κατάσταση επικρατεί και για την παραγωγή αγροτικών προϊόντων καθώς όπως όλοι γνωρίζουμε η πλειονότητα των λιπασμάτων παράγεται στην Ρωσία.

Κύριε Υπουργέ, είναι επιτακτική ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα για να αντιμετωπιστεί η κρίσιμη κατάσταση που θα εμφανισθεί τις επόμενες ημέρες.

  • Ενδεικτικά σας παραθέτω κάποια μέτρα αντιμετώπισης και είμαι στην διάθεσή σας να τα συζητήσουμε – αναλύσουμε:
  • Οικονομική ενίσχυση ζωοτρόφων είτε στον παραγωγό, είτε στον εισαγωγέα είτε σε εταιρείες παραγωγής ζωοτροφών έτσι ώστε εάν βρεθεί καλαμπόκι, το οποίο είναι βέβαιο ότι θα είναι ακριβό, να μπορεί να παραμείνει η τιμή του σακιού ζωοτροφής σε σχετικά φυσιολογικά επίπεδα ούτως ώστε να μπορούν να ταϊστούν τα ζώα και να συνεχίσουν να παράγουν γάλα και κρέας οι παραγωγοί.
  • Να γίνει άρση των τελωνειακών και άλλων περιορισμών που ίσως υπάρχουν ώστε να μπορέσει να γίνει εισαγωγή δημητριακών και από άλλες χώρες εκτός Ε.Ε.
  • Η προμήθεια δημητριακών καρπών να γίνεται από το ίδιο το κράτος (κρατική παρέμβαση) σε συνεννόηση με την Ε.Ε., διότι όπως προαναφέρθηκε η ισορροπία στην τροφοδοσία της χώρας μας θα αργήσει να ομαλοποιηθεί από τις χώρες που μέχρι τώρα πραγματοποιούσαμε εισαγωγές.
  • Θα πρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση να πιέσει την Βουλγαρία και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες σαν κράτη μέλη να προμηθεύσουν κάποιες ποσότητες δημητριακών, γιατί όπως γνωρίζετε έχουν διακόψει τις εξαγωγές, με αποτέλεσμα αυτή την στιγμή να μην μπορεί να φορτωθεί και να εισαχθεί καλαμπόκι σε σύντομο χρονικό διάστημα.
  • Πρέπει να επιδοτηθούν οι αγρότες για την σπορά καλαμποκιού (εφόσον υπάρχουν λιπάσματα) και όχι π.χ. σε βαμβάκι. Όπως έχω ενημερωθεί από τους αγρότες που σπέρνουν καλαμπόκι, είναι ότι λόγω των αυξημένων τιμών του νερού, ηλεκτρικού ρεύματος και λιπασμάτων δεν είναι συμφέρουσα η σπορά καλαμποκιού.

Τέλος, θα ήθελα να επισημάνω ότι εάν τα ζώα σταματήσουν να σιτίζονται, τη περίοδο που διανύουμε λόγω έλλειψης ζωοτροφών θα προκληθούν τεράστιες ζημιές σε επιχειρήσεις που ασχολούνται με ζωοτροφές, τυροκόμιση γάλακτος, παραγωγοί γάλακτος (κτηνοτρόφοι).Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την μη παραγωγή γάλακτος και κρέατος όχι μόνο φέτος αλλά και την επόμενη χρονιά.

Κύριε Υπουργέ κάνουμε έκκληση να ληφθούν άμεσα μέτρα εδώ και τώρα, πριν είναι αργά… και είμαι στην διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστείτε».

πηγή πηγή https://simeiakairwn.wordpress.com

 

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ…

Αγία Αναστασία Φαρμακολύτρια

25,00 

Ξυλόγλυπτη εικόνα (σκαλιστή), Βυζαντινής – Ορθόδοξης νοοτροπίας, με την Αγία Αναστασία την Φαρμακολύτρια

Διαστάσεις 14×33 εκ.

ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΧΕΙΡΟΠΕΔΑ ΒΡΑΧΙΟΛΙ ΑΣΗΜΙ925 ΜΕ ΕΠΙΧΡΥΣΩΣΗ ΚΑΙ ΦΕΓΓΑΡΟΠΕΤΡΑ

43,00 

ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ (6907367788) ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ALPHA BANK: GR1601403000300002002039991

Αγία Φωτεινή

20,00 

Xρυσοτυπία με ανάγλυφα γράμματα σε ξύλο με την Αγία Φωτεινή.
Διαστάσεις 18×24

Ιησούς Χριστός του Σινά

20,00 

Xρυσοτυπία με ανάγλυφα γράμματα σε ξύλο με τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό
Διαστάσεις 18×24

Αρχάγγελος Μιχαήλ 9331-A

20,00 

Ασημένιο μενταγιόν 925°, με τον Αρχάγγελο Μιχαήλ στην μπροστινή πλευρά και την προσευχή προς τον Αρχάγγελο στην πίσω πλευρά “Αρχάγγελε Κυρίου

ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΣΚΑΛΙΣΤΑ ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙΑ ΑΠΟ ΑΣΗΜΙ925

48,00 

ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ (6907367788) ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ALPHA BANK: GR1601403000300002002039991

Σταυρός με Άγιο Δημήτριο 9344-Α

20,00 

Ασημένιος σταυρός 925°, με τον Εσταυρωμένο Ιησού Χριστό και τον Άγιο Δημήτριο τον Μυροβλύτη

Διαστάσεις σταυρού: 2,3×2,7 εκ.

Πίσω στη λίστα