Επίκαιρα

Excelsior Pass: Χωρίς αυτό δεν μπαίνεις πουθενά – ΒΙΝΤΕΟ

Προ των πυλών εξελίξεις! Πιέζουν οι κολοσσοί την Ευρώπη για το ψηφιακό διαβατήριο

 

Οι κολοσσοί πιέζουν για ψηφιακό διαβατήριο την Ευρώπη, με την Γερμανία να λέει και αυτή «ναι» στην πρόταση Μητσοτάκη!

Προ των πυλών λοιπόν οι εξελίξεις, την ώρα που στην Αμερική παρουσίασαν το «Excelsior Pass».

Συγκεκριμένα, η Νέα Υόρκη λάνσαρε ένα νέο πρόγραμμα ψηφιακού «διαβατηρίου», το οποίο θέλουν διακαώς και οι Βρυξέλλες, για την είσοδο σε μεγάλους χώρους εκδηλώσεων, με τους θεατές να χρειάζεται να χρησιμοποιήσουν μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα προκειμένου να αποδείξουν ότι έχουν εμβολιαστεί, σύμφωνα με τις οδηγίες του κράτους ειδάλλως τους απαγορεύεται η είσοδος.

Συγκεκριμένα, το Excelsior Pass δοκιμάστηκε για δεύτερη φορά στο Madison Square Garden, την Τρίτη (02/03) κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού των New York Rangers, λειτουργώντας σαν ένα εισιτήριο μέσω κινητού τηλεφώνου που αναφέρει το εμβόλιο και την κατάσταση των τεστ των συμμετεχόντων.

Παρότι το ντεμπούτο της εφαρμογής έγινε στο Barclays Center στα τέλη του περασμένου μήνα, ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο αποκάλυψε το πρότζεκτ μέσω ανακοίνωσης, την Τρίτη (02/03), ισχυριζόμενος πως τα δεδομένα στο κρατούνται «εντελώς εμπιστευτικά».

«Το Excelsior Pass θα διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στη λήψη πληροφοριών σε χώρους και εγκαταστάσεις με ασφαλή και απλοποιημένο τρόπο, επιτρέποντάς μας να παρακολουθούμε γρήγορα την επανέναρξη αυτών των επιχειρήσεων και μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη μιας νέας κανονικότητας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Εντούτοις, επέμεινε πως -προς ώρας- η συμμετοχή στο εν λόγω πρότζεκτ «είναι εθελοντική». Μετά όμως;;;

Ως εναλλακτική λύση στην εφαρμογή για κινητά, οι κάτοικοι μπορούν επίσης να παρουσιάσουν μια έντυπη έκδοση της κάρτας τους για να αποκτήσουν είσοδο σε εκδηλώσεις, χρησιμοποιώντας έναν κωδικό QR που συνδέεται με τις πληροφορίες υγείας τους.

Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο

https://www.weny.com/clip/15191925/excelsior-pass-tested-for-second-time-in-new-york