Εύκολο κοτόπουλο αλά κρεμ με ρύζι, πιπεριές και μανιτάρια. Λαχταριστό και ζουμερό φιλέτο με νόστιμη κρεμώδη σάλτσα!

Υλικά Συνταγής

  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 300 γραμ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 3 χρωματιστές πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 2 φλ. ζωμό κότας
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος (ή γιαούρτι)
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • Για το πιλάφι
  • 2 φλ. ρύζι νυχάκι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 4 φλ. ζωμό κότας

Εκτέλεση

Για το εύκολο φιλέτο κοτόπουλο αλά κρεμ

με μανιτάρια και πιπεριές, κόβουμε πρώτα το στήθος κοτόπουλο σε μεγάλα κομμάτια. Συνεχίζοντας για το κοτόπουλο αλά κρεμ,

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κοτόπουλο για 5-6 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και αφήνουμε για 2-3 λεπτά να γίνει διάφανο.
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις πιπεριές και αφήνουμε να πιουν τα υγρά τους.
  • Πασπαλίζουμε με το αλεύρι κι ανακατεύουμε να ψηθεί για 2 λεπτά.
  • Τότε προσθέτουμε το ζωμό κι αφήνουμε σκεπασμένο το κοτόπουλο να σιγοβράσει μέχρι να πιει τα υγρά του.
  • Στο τέλος αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζουμε να δέσει.
  • Πασπαλίζουμε φρεσκοκομμένο μαϊντανό.

 

Μυστικά για το κοτόπουλο αλά κρεμ

  • Αν θέλετε να αντικαταστήσετε την κρέμα γάλακτος στα φαγητά αλά κρεμ, μπορείτε με τα παρακάτω υλικά:

Γιαούρτι
Αριάνι
Κεφίρ

  • Θα πρέπει να έχετε όποιο από τα 3 υλικά θα χρησιμοποιήσετε, σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Αφού ολοκληρώσετε το μαγείρεμα και το φαγητό έχει μείνει με λίγη σάλτσα, τραβήξτε το σκεύος εκτός φωτιάς και προσθέστε ένα από τα παραπάνω υλικά. Ανακατέψτε ελαφρά.

Με το γιαούρτι δένει πιο σωστά και βγαίνει πιο πυκνή σάλτσα όπως γίνεται με την κρέμα γάλακτος. Εάν χρησιμοποιήσετε το γιαούρτι, αφήστε τη σάλτσα να βράσει και να πυκνώσει, αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατέψτε το γιαούρτι στη σάλτσα.

Στην γεύση είναι τέλεια και τα τρία υλικά.

Για το ρύζι

  • Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε να λαδωθεί και να γυαλίσει.
  • Προσθέτουμε το ζωμό ζεστό και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  • Αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
  • Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να εμφανιστούν τρυπούλες στην επιφάνεια του ρυζιού.
  • Τέλος προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά.

Σερβίρουμε το κοτόπουλο αλά κρεμ με ρύζι.

πηγή