Για το φαγόπυρο σαλάτα,
συγκεντρώνουμε πρώτα τα υλικά μας.
- Βάζουμε τα κομμένα φύλλα σαλάτας και τη ρόκα σε μία σαλατιέρα.
- Προσθέτουμε το φαγόπυρο, τα φρούτα, τα φύλλα από τα βότανα, τα καρύδια και τον κολοκυθόσπορο.
- Χτυπάμε τα υλικά του ντρέσινγκ και περιχύνουμε τη σαλάτα.
Για το φαγόπυρο
Για να μαγειρέψετε το φαγόπυρο μουλιάστε το πρώτα σε νερό.
Ξεπλύνετε πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο νερό και βράστε 1 φλιτζάνι φαγόπυρο σε 2 φλιτζάνια νερό βραστό αλατισμένο για λίγα λεπτά μέχρι να σκάσει ο κόκκος και να μαλακώσει ελαφρά.
Στραγγίστε κι αφήστε να κρυώσει καλά για να μπει στη σαλάτα.
Αν μουλιάσετε το φαγόπυρο από το προηγούμενο βράδυ θέλει μόνο 3´βράσιμο. Αλλιώς περίπου 12′ -15.
Contents