«Φωτιά» στο Τέξας: Στρατός vs Εθνικής Φρουράς – Κραυγές για ανεξαρτησία, μυρίζει «ΕΜΦΥΛΙΟΣ»!

Στέλνουν Εθνική Φρουρά και άλλες Πολιτείες για να στηρίξουν τον κυβερνήτη των Τεξανών εναντίον του Μπάιντεν!!! Εμπρός σε σενάριο διάλυσης οι ΗΠΑ

Χαμός στο Τέξας των ΗΠΑ, καθώς η Εθνική Φρουρά της Πολιτείας στέκεται απέναντι στις ομοσπονδιακές δυνάμεις της Ουάσινγκτον για να προστατεύσει τα σύνορά της από τις ορδές αλλοδαπών, με τις κραυγές ανεξαρτησίας να δυναμώνουν και άλλες Πολιτείες Ρεπουμπλικανών να στέλνουν δυνάμεις Εθνικής Φρουράς για να στηρίξουν το Lone Star State!

Μάλιστα ο κυβερνήτης, Γκρεγκ Άμποτ, δηλώνει πως είναι «έτοιμος» για σύγκρουση με τις ομοσπονδιακές αρχές.

Οι κυβερνήτες των ρεπουμπλικάνων από 25 πολιτείες συσπειρώθηκαν πίσω από τον Κυβερνήτη Γκρεγκ Άμποτ του Τέξας, αφού είπε ότι το δικαίωμα της πολιτείας του στην αυτοάμυνα υπερισχύει «οποιουδήποτε ομοσπονδιακού νόμου για το αντίθετο» μετά από απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου που επέτρεπε σε ομοσπονδιακούς πράκτορες να καταργήσουν τα συρματοπλέγματα στα σύνορα που είχαν τοποθετήσει οι Τεξανοί, προκειμένου να σταματήσουν την εισβολή αλλοδαπών, την οποία στηρίζει, όπως λένε, η διεθνιστική κυβέρνηση της Ουάσινγκτον.


Η εν λόγω απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου να επιτραπεί σε ομοσπονδιακούς αξιωματούχους να αφαιρέσουν τα τμήματα του τεξανού φράχτη με κοφτερό σύρμα κατά μήκος των συνόρων με το Μεξικό πυροδότησε περαιτέρω εκκλήσεις προς την πολιτεία να κηρύξει ανεξαρτησία από τις Ηνωμένες Πολιτείες Πολιτειών, σε ένα κίνημα που ονομάζεται Texit, γράφει το Newsweek


Οι Τεξανοί οραματίζονται ένα επιτυχημένο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία που θα οδηγήσει σε μια διαδικασία διαπραγμάτευσης μεταξύ του Όστιν και της Ουάσιγκτον, που θα τελειώσει με δύο ανεξάρτητες αλλά στενά συνδεδεμένες χώρες! Αν αυτό συμβεί ειρηνικά!

Οι Δημοκρατικοί καλούν τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να πάρει τον έλεγχο της Εθνοφρουράς του Τέξας εν μέσω των ισχυρισμών του κυβερνήτη Γκρεγκ Άμποτ ότι ο Λευκός Οίκος «έσπασε την συμφωνία» μεταξύ της Ουάσιγκτον και των πολιτειών για τη μεταναστευτική πολιτική.

«Ο κυβερνήτης Γκρεγκ Άμποτ χρησιμοποιεί την Εθνοφρουρά του Τέξας για να εμποδίσει και να δημιουργήσει χάος στα σύνορα. Εάν ο Άμποτ αψηφά την χθεσινή απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, πρέπει να παραδώσει τον αποκλειστικό ομοσπονδιακό έλεγχο της Εθνοφρουράς του Τέξας τώρα», έγραψε αυτή την εβδομάδα ο εκπρόσωπος Χοακίν Κάστρο, Δημοκρατικός από το Τέξας, σε μια εκρηκτική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε με μια ισχνή πλειοψηφία 5-4 την Δευτέρα, εξουσιοδοτώντας τους ομοσπονδιακούς πράκτορες της Συνοριακής Περιπολίας να αφαιρέσουν την περίφραξη με κοφτερό σύρμα που είχαν στήσει οι αρχές του Τέξας κατόπιν εντολής του Άμποτ. Στρατεύματα της Εθνικής Φρουράς αναπτύχθηκαν νωρίτερα στο Shelby Park στο Eagle Pass του Τέξας – μια κοινότητα κατά μήκος του ποταμού Rio Grande που έχει γίνει σημαντικός κόμβος παράνομης μετανάστευσης από το Μεξικό και εμπόδισε τους πράκτορες της Συνοριακής Περιπολίας να έχουν πρόσβαση στην περιοχή. Οι μονάδες φρουράς θα συνεχίσουν να «προστατεύουν την κυριαρχία της Πολιτείας μας» και «να κρατούν τη γραμμή στο Σέλμπι Παρκ για να αποτρέψουν την παράνομη είσοδο στην Πολιτεία του Τέξας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Εθνική Φρουρά.

Όπως μεταδίδεται, εάν το προσωπικό του Τέξας συνεχίσει να εμποδίζει ομοσπονδιακούς αξιωματούχους να εισέλθουν στο Shelby Park, μπορεί να αναμένονται αντίποινα από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τον αμερικανικό στρατό!

Η αμφιλεγόμενη δικαστική απόφαση έχει πυροδοτήσει φόβους για μια μεγάλη συνταγματική κρίση στις Ηνωμένες Πολιτείες, με τον Άμποτ να εκδίδει μια «Δήλωση για το Συνταγματικό δικαίωμα του Τέξας στην Αυτοάμυνα», τονίζοντας το δικαίωμα της Πολιτείας να υπερασπιστεί τον εαυτό της έναντι μιας «εισβολής» παράνομων μεταναστών και κατηγορώντας τον Πρόεδρο Μπάιντεν για παραβίαση και άρνηση επιβολής της νομοθεσίας για την παράνομη μετανάστευση. Η εξουσία να αμύνεται ενάντια στην εισβολή «είναι ο υπέρτατος νόμος της χώρας και υπερισχύει οποιουδήποτε ομοσπονδιακού νόμου για το αντίθετο», έγραψε ο Άμποτ. «Η Εθνοφρουρά του Τέξας, το Τμήμα Δημόσιας Ασφάλειας του Τέξας και το υπόλοιπο προσωπικό του Τέξας ενεργούν βάσει αυτής της αρχής, καθώς και της πολιτειακής νομοθεσίας, για την ασφάλεια των συνόρων του Τέξας», σύμφωνα με τον κυβερνήτη.

Οι συνάδελφοι κυβερνήτες του Ρεπουμπλικανικού κόμματος άλλων Πολιτειών συγκεντρώθηκαν υπέρ του «συνταγματικού δικαιώματος αυτοάμυνας» του Τέξας, με αρκετούς να δεσμευτούν ότι θα στείλουν τους δικούς τους σχηματισμούς Εθνοφρουράς στην πολιτεία εάν τους ζητηθεί να βοηθήσουν στην ασφάλεια των συνόρων. Ο πρώην πρόεδρος και πρωτοπόρος των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε «όλα τα πρόθυμα κράτη» να αναπτύξουν μονάδες της Εθνοφρουράς «στο Τέξας για να αποτρέψουν την είσοδο παράνομων αλλοδαπών και να τους απομακρύνουν πίσω από τα σύνορα». «Μπροστά σε αυτήν την καταστροφή της Εθνικής Ασφάλειας, της Δημόσιας Ασφάλειας και της Δημόσιας Υγείας, το Τέξας ορθώς επικαλέστηκε το Σύνταγμα και πρέπει να λάβει πλήρη υποστήριξη για να αποκρούσει την εισβολή», ανέφερε ο Τραμπ, προσθέτοντας ότι «Όλοι οι Αμερικανοί» θα πρέπει να «υποστηρίξουν τα μέτρα κοινής λογικής» που λαμβάνονται από το Lone Star State.

Ο κυβερνήτης Γκρεγκ Άμποτ, σε μια συνέντευξη με τον Τάκερ Κάρλσον, λέει ότι δέκα άλλες πολιτείες έχουν στείλει την εθνική φρουρά στα σύνορα του Τέξας και άλλες θα ακολουθήσουν, δηλώνοντας πως είναι «έτοιμος» για μια σύγκρουση με τις ομοσπονδιακές αρχές.

Μάλιστα ο κυβερνήτης της Οκλαχόμα, Κέβιν Στιτ, ανακοίνωσε ότι στέλνει την Εθνοφρουρά της Οκλαχόμα για να βοηθήσει το Τέξας στη συνοριακή μάχη με τον Τζο Μπάιντεν. «Έχουμε ήδη αρχίσει να συγκεντρώνουμε τους αριθμούς», λέει.

Άλλοι Ρεπουμπλικάνοι κατηγόρησαν τον Πρόεδρο Μπάιντεν και την Ουάσιγκτον ότι παίζουν με την φωτιά. «Οι ομοσπονδιακοί οργανώνουν έναν εμφύλιο πόλεμο και το Τέξας πρέπει να σταθεί στη θέση του», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Κόμματος της Λουιζιάνα, Κλέι Χίγκινς, αντιδρώντας στην απόφαση του δικαστηρίου της Δευτέρας.
Τι πυροδότησε την σύγκρουση στα αμερικανικά σύνορα;

Η παράνομη μετανάστευση στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω των πορωδών συνόρων με το Μεξικό γνώρισε αριθμούς ρεκόρ συνεχόμενα τα τελευταία τρία χρόνια μετά την απόφαση του Προέδρου Μπάιντεν τον Ιανουάριο του 2021 να καταργήσει σχεδόν δώδεκα αποτρεπτικές ρυθμίσεις του Τραμπ, με αποτέλεσμα να εισρεύσουν αμέτρητες ορδές αλλοδαπών στην χώρα!

Το Τέξας, που αποτελεί περίπου το ήμισυ των αμερικανικών συνόρων μήκους 1.954 μιλίων (3.145 χλμ.) με το Μεξικό, έχει γίνει η πρώτη γραμμή για το λαθρεμπόριο ανθρώπων, ναρκωτικών και όπλων, παίρνοντας το μεγαλύτερο βάρος των οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων που συνδέονται με την εισροή, με τον κυβερνήτη Άμποτ να ανακοινώνει μια αποστολή της Εθνικής Φρουράς κατά μήκος των συνόρων το 2021, γνωστή ως Επιχείρηση Lone Star.

Η επιχείρηση, που χρηματοδοτείται με ποσό 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, έχει σχεδιαστεί για να επιβραδύνει τη ροή παράνομων μεταναστών στις ΗΠΑ μέσω του Τέξας και να λάβει μια σειρά μέτρων για την ασφάλεια των συνόρων. Τον περασμένο μήνα, ο Άμποτ υπέγραψε νομοσχέδιο για να γίνει η παράνομη μετανάστευση έγκλημα σε κρατικό επίπεδο, επιτρέποντας στις αρχές επιβολής του νόμου να συλλαμβάνουν αλλοδαπούς και να αφήνουν τα δικαστήρια να εκδίδουν εντολές για την απομάκρυνσή τους από τις ΗΠΑ και την αποστολή τους πίσω στο Μεξικό.

Πόσο σοβαρές είναι οι οικονομικές και στρατιωτικές δυνατότητες του Τέξας;

Η ταχεία κλιμάκωση της αντιπαράθεσης μεταξύ του Τέξας και της Ουάσινγκτον δημιουργεί ένα επικίνδυνο προηγούμενο εν μέσω των βαθιών διαιρέσεων που αντιμετωπίζει η αμερικανική κοινωνία και το πολιτικό της κατεστημένο. Επιπλέον, το Τέξας είναι μια από τις μεγαλύτερες και πιο ισχυρές οικονομικά και στρατιωτικά πολιτείες της Ένωσης, με πληθυσμό σχεδόν 30 εκατομμυρίων ανθρώπων και ετήσιο ΑΕΠ περίπου 2,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, καθιστώντας το την όγδοη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο σε ονομαστικούς όρους.

Η Εθνοφρουρά του Τέξας έχει έως και 23.000 στρατιώτες στις τάξεις της, συμπεριλαμβανομένων βετεράνων των πολεμικών μαχών των ΗΠΑ στο εξωτερικό, και διαθέτει 117 οπλαρχεία σε όλη την πολιτεία που αποθηκεύει τα πάντα, από φορητά όπλα μέχρι οχήματα MRAP, Humvee, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και τανκς. Η Εθνική Φρουρά της Αεροπορίας του Τέξας αποτελείται από 4.400 άτομα προσωπικό και χειρίζεται αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων μεταφορικών αεροσκαφών C-130 Hercules, ελικοπτέρων Blackhawk, drones MQ-9 Reaper, μαχητών F-16 και άλλων.
Ποιος έχει την απόλυτη εξουσία επί της Εθνοφρουράς;

Οι δυνάμεις της Εθνοφρουράς βρίσκονται υπό τον διπλό έλεγχο μεμονωμένων πολιτειών και της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, με τον κυβερνήτη Άμποτ να έχει την εξουσία να αναπτύξει την δύναμη για να ανταποκριθεί σε φυσικές καταστροφές και άλλες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης ή να ενεργοποιηθεί σε μια κρίση ασφαλείας. Το Κογκρέσο μπορεί να εξουσιοδοτήσει τον πρόεδρο να αναλάβει τη διοίκηση και να χρησιμοποιήσει την Εθνική Φρουρά για να καταστείλει εξεγέρσεις κατά των κυβερνήσεων των πολιτειών, να αντιμετωπίσει απειλές που παρακωλύουν τους ομοσπονδιακούς νόμους ή να λάβει μέτρα για την προστασία των πολιτικών δικαιωμάτων. Μπορεί επίσης να εξουσιοδοτήσει τις ομοσπονδιακές Ένοπλες Δυνάμεις να εκτελούν παρόμοια καθήκοντα.
Τέξας και ανεξαρτησία

Αποχωρώντας από το Μεξικό το 1836 για να σχηματίσουν την Δημοκρατία του Τέξας πριν ενταχθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1846, οι κάτοικοι του Lone Star State έχουν μία ισχυρή τάση ανεξαρτησίας Οι δημοσκοπήσεις για την υποστήριξη της ανεξαρτησίας δεν διεξάγονται τακτικά, για προφανείς λόγους, αλλά σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του Rasmussen το 2012, το 31 τοις εκατό των Τεξανών είπε ότι η πολιτεία έχει το δικαίωμα να αποσχιστεί και το 18 τοις εκατό δήλωσε ότι θα υποστήριζε την απόσχιση. Αυτός ο αριθμός αυξήθηκε στο 39% μεταξύ των Ρεπουμπλικανών, με το 16% των Δημοκρατικών να υποστηρίζει την ιδέα, σύμφωνα με ξεχωριστή δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου του Τέξας και της Texas Tribune το 2020. «Στο Τέξας, ουσιαστικά είμαστε μόνοι μας, επιβάλλοντας τα δικά μας μέτρα για την προστασία των συνόρων μας, καθώς η ομοσπονδιακή κυβέρνηση φαίνεται να είναι απασχολημένη με άλλα θέματα», ανέφερε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο διεθνής γεωπολιτικός σύμβουλος και συγγραφέας Dr. David Oualaalou σε σχέση με την αντιμετώπιση της κλιμακούμενης κρίσης μεταξύ Ώστιν (πρωτεύουσα του Τέξας) και Ουάσιγκτον.

«Ζώντας στο Τέξας, παρακολουθώ καθημερινά το χάος στα νότια σύνορά μας. Είναι μπερδεμένο να βλέπεις την κυβέρνησή μας να προσηλώνεται σε ξένα εδάφη (βλ. Ουκρανία) ενώ τα σύνορά μας παραμένουν επικίνδυνα ανοιχτά», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι «η έμφαση της κυβέρνησης Μπάιντεν στην εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την παραμελημένη κατάσταση των συνόρων μας».

Και όπως λένε στρατιωτικοί στις ΗΠΑ: «ΜΗΝ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΤΕΞΑΣ»

πηγή