Φούντωσε η πλύση εγκεφάλου από τα ΜΜΕ, για τις πόλεις – φυλακές των 15 λεπτών

Το μέλλον που μας ετοιμάζουν

Ο γαλλικός τύπος διαφημίζει τις συνοικίες του Παρισιού που είναι…έτοιμες για να αποτελέσουν τις «γειτονιές των 15 λεπτών» του μέλλοντος!

«Ήταν μια από τις πιο εμβληματικές υποσχέσεις της τελευταίας δημοτικής εκστρατείας της Anne Hidalgo: να γίνει το Παρίσι η «πόλη του τετάρτου της ώρας (σ.σ. δηλαδή των 15 λεπτών!)».

Πίσω από αυτή τη διατύπωση κρύβεται ο Carlos Moreno, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού.

Ο συγκεκριμένος πολεοδόμος έχει δημιουργήσει μια λίστα βασικών υπηρεσιών που, «αν βρίσκονται σε απόσταση ενός τέταρτου με τα πόδια, σας επιτρέπουν να ζήσετε χαρούμενα και οικολογικά».

Η Le Parisien στο…ρεπορτάζ της παρουσίασε μερικές γειτονιές του Παρισιού που θα μπορούσαν άνετα να μετατραπούν σε «γειτονιές των 15 λεπτών», αφού θεωρείται ότι παρέχουν όλα όσα χρειάζονται οι κάτοικοί τους (ή καλύτερα οι φυλακισμένοι τους)!

«Αν και πολλοί Παριζιάνοι επωφελούνται από έναν μεγάλο αριθμό καταστημάτων και υπηρεσιών κοντά στα σπίτια τους, δεν βρίσκονται όλοι στο ίδιο επίπεδο. Γειτονιά προς γειτονιά, η Le Parisien συνέκρινε την παρουσία τοπικών καταστημάτων, γιατρών, σχολείων, αθλητικών εγκαταστάσεων, εγκαταστάσεων για πεζούς, για να ανακαλύψει αυτά που είναι καλύτερα εξοπλισμένα. Εκεί μπορείτε να κάνετε τα πάντα με τα πόδια. Παραθέτουμε τις γειτονιές όπου μπορείτε να εξυπηρετηθείται δίχως να χρησιμοποιήσετε κανένα μέσο μεταφοράς».

Για αυτό εξάλλου και θα είναι επί της ουσίας ΦΥΛΑΚΕΣ-ΓΚΕΤΟ.

Δείτε το επίμαχο πρωτοσέλιδο της γαλλικής εφημερίδας:

πηγή