Έχετε δοκιμάσει ποτέ μοναστηριακό (νηστίσιμο) ρυζόγαλο; Αν όχι, τότε ήρθε η ώρα… είναι πολύ νόστιμο!
Υλικά:
- 1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι για σούπα
- 1 λίτρο νερό
- 3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ
- 1 φλιτζάνι του καφέ νερό
- Ξύσμα 2 λεμονιών
- 2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
- ½ φλιτζάνι του καφέ νερό
- 2 φλιτζάνια του καφέ ζάχαρη
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι με το 1 λίτρο νερό σε χαμηλή φωτιά.
Διαλύουμε το κορν φλάουερ και το ρίχνουμε στο βρασμένο ρύζι προσθέτοντας το ξύσμα λεμονιών, το ταχίνι που το διαλύσαμε στο ½ φλιτζάνι του καφέ, χλιαρό νερό και τη ζάχαρη.
Ανακατώνουμε συνέχεια. Μόλις πήξει η κρέμα τη σερβίρουμε στα μπολ και τη γαρνίρουμε με κανέλλα.
Contents