Γάλλοι και Άγγλοι μπαίνουν επίσημα στον πόλεμο που μετατρέπεται σε παγκόσμιο. 20 χιλιάδες Γάλλοι το πρώτο κύμα των δυτικών Ορκς

Γάλλοι και Άγγλοι μπαίνουν επίσημα στον πόλεμο που μετατρέπεται σε παγκόσμιο. 20 χιλιάδες Γάλλοι το πρώτο κύμα των δυτικών Ορκς

Vincent Arbaretier (Γάλλος Συνταγματάρχης): Η Γαλλία θα τοποθετήσει στρατεύματα κατά μήκος του Δνείπερου στην Ουκρανία – Θα σταλούν αρχικά 2.000 και θα φθάσουν έως 20.000 στρατιώτες
(upd13) Στο μέτωπο η κατάσταση είναι απελπιστική για τον Ουκρανικό στρατό που παραδίδεται μαζικά…
Βλέποντας αυτό το αδιέξοδο και την κατάρρευση του μετώπου οι Γάλλοι σχεδιάζουν να στείλουν 2.000 στρατιώτες στην Ουκρανία κοντά στον Δνείπερο ποταμό…
Ωστόσο η Γαλλία έχει σχέδιο να στείλει 20.000 στρατιώτες όπως αναφέρουν Γαλλικά μέσα ενημέρωσης

Εν τω μεταξύ και η Βρετανία δηλώνει ότι σχεδιάζει να στείλει στρατό στην Ουκρανία… οπότε Γαλλία, Βρετανία και Πολωνία ήδη εμπλέκονται στον πόλεμο και θα ενταχθούν και άλλες χώρες σε αυτό τον συνασπισμό της ήττας.
Για τους Ρώσους οι δυνάμεις αυτές δεν έχουν καμία βαρύτητα αφού θα γίνουν στόχος και θα επιστρέψουν ως πτώματα στις χώρες προέλευσης τους…
Η άμεση εμπλοκή σε πολεμικές επιχειρήσεις μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ είναι γεγονός… η κατάσταση στο Ουκρανικό μέτωπο λαμβάνει δραματική τροπή…
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αυξήσει εκρηκτικά τα πυρομαχικά που διαθέτουν μάλιστα οι ρώσοι έχουν έως και 16 φορές περισσότερα πυρομαχικά από τους Ουκρανούς…
Εν τω μεταξύ στο μέτωπο οι ρώσοι προελαύνουν παντού, πλησιάζουν το Kupyansk, δυτικά του Bakhmut έχουν βάλει στόχο το Chasiv Yar, δυτικά της Avdiivka ήδη κατέλαβαν την Orlivka ενώ προχωρούν και στην κατεύθυνση Kyrakhove δυτικά την Marinka και προφανώς στην Zaporizhia.Ben Wallace (πρώην Υπουργός Άμυνας Βρετανίας): Ο βρετανικός στρατός πρέπει να πάει στην Ουκρανία και να λάβει μέρος στις μάχες

Βρετανικά στρατεύματα ενδέχεται να λάβουν μέρος στις μάχες στην Ουκρανία, δήλωσε ο πρώην υπουργός Άμυνας του Βασιλείου Ben Wallace στην Daily Mail.
«Ο Ben Wallace ζήτησε να οριστεί το 3% του ΑΕΠ ως το ελάχιστο επίπεδο για τις αμυντικές δαπάνες, προειδοποιώντας ότι τα βρετανικά στρατεύματα μπορεί να χρειαστεί να πολεμήσουν στην Ουκρανία».
Ο πρώην υπουργός είπε ότι η Βρετανία ανυπομονεί να βελτιωθεί η οικονομία πριν οι ένοπλες δυνάμεις λάβουν τη χρηματοδότηση που χρειάζονται.
Όπως ανέφερε προηγουμένως ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσίας, η χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ η Γαλλία προετοιμάζει ήδη ένα απόσπασμα που θα σταλεί στην Ουκρανία, στο πρώτο στάδιο θα ανέλθει σε περίπου 2.000 στρατιώτες.
Η Ρωσία προειδοποίησε ότι μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε μια άμεση στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ της Μόσχας και του ΝΑΤΟ.

Vincent Arbaretier (Γάλλος Συνταγματάρχης): Η Γαλλία θα τοποθετήσει στρατεύματα κατά μήκος του Δνείπερου στην Ουκρανία – Θα σταλούν αρχικά 2.000 και θα φθάσουν έως 20.000 στρατιώτες

Ο γαλλικός στρατός μπορεί να επιλέξει δύο σενάρια για την ανάπτυξη στρατευμάτων στην Ουκρανία, ανέφερε το τηλεοπτικό κανάλι LCI.
«Υπάρχουν δύο βασικά σενάρια για την ανάπτυξη των Γαλλικών στρατευμάτων στην Ουκρανία.
Το πρώτο είναι η ανάπτυξη στρατευμάτων κατά μήκος του Δνείπερου»
Όπως σημείωσε ο Γάλλος συνταγματάρχης Vincent Arbaretier, ο ποταμός χωρίζει την Ουκρανία σε δύο ιστορικά μέρη – το ανατολικό και το δυτικό.
Επισήμανε τη σημαντική στρατηγική σημασία του υδάτινου φράγματος.
Το έδαφος εδώ καθιστά δυνατή την παρατήρηση συγκεντρώσεων στρατευμάτων και τη διεξαγωγή άμυνας.
Ο αξιωματικός πρόσθεσε ότι η Γαλλία θα μπορούσε να στείλει γρήγορα στρατό στην Ουκρανία, αφού ο πρόεδρος είναι εξουσιοδοτημένος να λαμβάνει τέτοιες αποφάσεις παρακάμπτοντας το κοινοβούλιο.
Για ανάλογο θέμα ο καγκελάριος της Γερμανίας θα πρέπει να ζητήσει τη συναίνεση της Bundestag, διευκρίνισε ο Arbaretier.
Το δεύτερο σενάριο περιλαμβάνει την ανάπτυξη των Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας κατά μήκος των κρατικών συνόρων της Ουκρανίας με τη Λευκορωσία.
Σύμφωνα με τον Arbaretier, ο στόχος δεν είναι να σχηματιστεί μια συνεχής γραμμή, αλλά να αναπτυχθούν ξεχωριστές μονάδες ικανές για ταχεία αντίδραση.
«Αυτό δεν θα είναι πρόκληση.
Αυτό θα μας επιτρέψει να αναγκάσουμε τη Ρωσία να διαπραγματευτεί, μιλώντας από θέση ισότητας, λέγοντας: είμαστε πυρηνική δύναμη, οι στρατιώτες μας μπορούν να αναπτυχθούν πολύ γρήγορα, ειδικά για να προστατέψουν την Ουκρανία είπε Vincent Arbaretier.
«Η Γαλλία είναι έτοιμη να αναπτύξει 20.000 στρατιώτες.
Δεν πρόκειται να εμπλακούν σε πόλεμο, όπως τόνισε ο πρόεδρος, αλλά για ανάπτυξη στρατευμάτων ώστε να αποτρέψουν τους Ρώσους να προχωρήσουν περαιτέρω».
Όπως ανέφερε προηγουμένως ο Sergei Naryshkin, επικεφαλής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσίας, η Γαλλία προετοιμάζει ήδη ένα απόσπασμα που θα σταλεί στην Ουκρανία στο πρώτο στάδιο θα ανέλθει σε περίπου 2.000 στρατιώτες.

Medvedev (Ρωσία): Προτεραιότητα μας η καταστροφή των Γάλλων στρατιωτών – Γκιλοτίνα για το Παρίσι

Εάν η Γαλλία στείλει στρατό στην Ουκρανία, τότε η καταστροφή τους θα είναι προτεραιότητα για τον ρωσικό στρατό υποστήριξε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Dmitry Medvedev.
«Η καταστροφή των Γάλλων στρατιωτών στην Ουκρανία, εάν πράγματι εμφανιστούν εκεί, θα είναι προτεραιότητα και όχι η πιο δύσκολη αποστολή για το ρωσικό στρατό» ανέφερε σε ανάρτηση του στο Telegram ο Medvedev, αναφέροντας πάντως πως η ήττα των γαλλικών λεγεώνων, θα ισοδυναμεί με γκιλοτίνα για το Παρίσι.
«Στην πραγματικότητα για το καλό της υπόθεσης, θα ήταν ωραίο εάν οι ανήσυχοι Γάλλοι έστελναν μερικά Συντάγματα τους στην γη του Bandera.
Το να κρύψεις έναν τέτοιο αριθμό στρατιωτικού προσωπικού είναι πολύ προβληματικό, και εν τέλει η συστηματική καταστροφή τους δεν θα είναι το πιο δύσκολο, αλλά ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο.
Αλλά ποιο θα ήταν το όφελος» διερωτάται ο Medvedev, ο οποίος υποστηρίζει πως «για τη γαλλική ηγεσία αυτό θα ισοδυναμεί με γκιλοτίνα» καθώς θα είναι αδύνατο να κρύψει κανείς τον μαζικό θάνατο επαγγελματιών Γάλλων στρατιωτών.

Πανικός – Ο Kuleba (Ουκρανός ΥΠΕΞ) μεταφράζει… Macron: Τι εννοούσε με την αποστολή στρατού

Να ερμηνεύσει τι ήθελε να πει ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron σχετικά με την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία επιχειρεί ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Dmitry Kuleba, τη στιγμή που οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες αναφέρουν πως η Γαλλία ετοιμάζει ένα στρατιωτικό σώμα προς αποστολή στη ζώνη των στρατιωτικών συγκρούσεων.
Όπως μεταδίδει η ιταλική εφημερίδα La Stampa, ο Kuleba υποστηρίζει ότι αυτό που εννοούσε ο Macron σχετικά με την αποστολή Γάλλων στρατιωτών αφορά, την προετοιμασία, δηλαδή την εκπαίδευση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην Ουκρανία και όχι στο εξωτερικό.
«Όταν ο Macron μίλησε για αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία, οι Ευρωπαίοι ηγέτες πανικοβλήθηκαν.
Ο Macron αναφερόταν μόνο στη δυνατότητα εκπαίδευσης Ουκρανών στρατιωτών απευθείας στην Ουκρανία και όχι εκτός της χώρας, όπως συμβαίνει τώρα» λέει ο Kuleba.
Μάλιστα ο Ουκρανός ΥΠΞΕ επισημαίνει ότι το Κίεβο δεν υπέβαλε ποτέ αίτημα για αποστολή στρατιωτικού προσωπικού, σημειώνοντας ότι αυτό που χρειάζεται η Ουκρανία είναι πυρομαχικά, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς.

Sergey Naryshkin (Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών Ρωσίας): Η Γαλλία ετοιμάζει απόσπασμα 2.000 στρατιωτών για να σταλεί στην Ουκρανία

Η ρωσική πλευρά έχει πληροφορίες ότι η Γαλλία προετοιμάζει ένα στρατιωτικό απόσπασμα 2.000 στρατιωτών που θα σταλεί στην Ουκρανία, δήλωσε ο διευθυντής της Ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών (SVR) Sergey Naryshkin.
«Η σημερινή ηγεσία της Γαλλίας, δεν ενδιαφέρεται για τους θανάτους απλών Γάλλων ή για τις ανησυχίες των στρατηγών. Σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζεται ήδη ένα απόσπασμα που θα σταλεί στην Ουκρανία.
Αρχικά, θα περιλαμβάνει περίπου 2.000 στρατιώτες».
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ρωσικής εξωτερικής υπηρεσίας πληροφοριών, ο γαλλικός στρατός «φοβάται ότι μια τόσο μεγάλη στρατιωτική μονάδα δεν μπορεί να μεταφερθεί και να τοποθετηθεί στην Ουκρανία απαρατήρητη».
«Θα γίνει έτσι νόμιμος στόχος προτεραιότητας για επιθέσεις από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.
Αυτό σημαίνει ότι θα υποστεί τη μοίρα όλων των Γάλλων που ήρθαν στην Ουκρανία… τον θάνατο.
Μετά από μια διάσκεψη για την Ουκρανία στο Παρίσι, ο Γάλλος πρόεδρος Macron δεν απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο αποστολής δυτικών χερσαίων στρατευμάτων στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
Ορκίστηκε επίσης ότι τα δυτικά κράτη θα «κάνουν ότι χρειάζεται» για να αποτρέψουν τη νίκη της Ρωσίας σε αυτή τη σύγκρουση.

Washington Post: Από το β’ εξάμηνο του 2024 η παραγωγή οβίδων 155 χιλιοστών από την Ουκρανία

Η Ουκρανία δεν θα είναι σε θέση να αρχίσει την παραγωγή οβίδων 155 χιλιοστών τουλάχιστον έως το δεύτερο εξάμηνο του 2024, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Washington Post.
Οι οβίδες των 155 χιλιοστών είναι σε μεγάλη έλλειψη αυτή τη στιγμή στον ουκρανικό στρατό.
«Οι ουκρανικές αμυντικές εταιρείες προσπαθούν να καλύψουν τις πιο πιεστικές ανάγκες των ενόπλων δυνάμεων τους, παράγοντας τις δικές τους οβίδες 155 χιλιοστών προτύπου ΝΑΤΟ, οι οποίες χρειάζονται για τα συστήματα πυροβολικού που παρέχονται από τους δυτικούς χορηγούς της Ουκρανίας.
Η παραγωγή δεν θα ξεκινήσει παρά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους» υποστηρίζει το δημοσίευμα, επικαλούμενο αξιωματούχο της κρατικής εταιρείας Ukroboronprom.
Σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους, ένας μακρύς κατάλογος περιορισμών – από την έλλειψη επαρκούς χρηματοδότησης έως την εξεύρεση αρκετής πυρίτιδας – εμποδίζει την ουκρανική βιομηχανία να αυξήσει την παραγωγή.
«Ο κρατικός μας προϋπολογισμός δεν είναι αρκετός» υποστηρίζει ο Alexander Zavitnevich, επικεφαλής της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας, Άμυνας και Πληροφοριών του ουκρανικού Κοινοβουλίου.

Times: Θανάσιμη απειλή για τους Ουκρανούς στρατιώτες οι ρωσικές «έξυπνες βόμβες»

Στην πλέον θανάσιμη απειλή για τις ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν εξελιχθεί οι «έξυπνες βόμβες» των Ρώσων όπως υποστηρίζει δημοσίευμα των Times.
Οι Times υποστηρίζουν πως οι «έξυπνες βόμβες» είναι βόμβες της Σοβιετικής περιόδου, οι οποίες ωστόσο έχουν τροποποιηθεί και εξοπλιστεί με «φτερά», γεγονός που τις έχει μετατρέψει σε πολύ ισχυρό και ελεγχόμενο όπλο.
Οι βόμβες αυτές εξαπολύονται από αεροσκάφη, τα οποία συνήθως επιχειρούν σε αρκετά μακρινή απόσταση από τον πραγματικό στόχο.
«Αποτελούν έναν πραγματικά θανάσιμο κίνδυνο για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.
Αυτές οι βόμβες καταστρέφουν ολοκληρωτικά κάθε θέση.
Εφόσον μια από αυτές χτυπήσει έναν στόχο, το μόνο που μένει είναι ένας κρατήρας από το κτήριο ή την εγκατάσταση που επλήγη» αναφέρει το δημοσίευμα.
Διοικητής των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων υπογραμμίζει πως η μόνη απάντηση σε αυτές τις βόμβες, είναι τα δυτικά μαχητικά που μπορούν να αντιμετωπίσουν τα ρωσικά αεροσκάφη.
Αλλά η ανάπτυξη των δυτικών στρατιωτικών αεροσκαφών έχει καθυστερήσει λόγω των προβλημάτων με την εκπαίδευση και τα logistics.
Πάντως, οι Ουκρανοί σπεύδουν να σημειώσουν πως η ανάπτυξη των… απαρχαιωμένων F-16 δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τα ρωσικά Su-35 και δεν πρόκειται να δώσει στους Ουκρανούς το πλεονέκτημα… στον αέρα.

Vladimir Saldo (Kherson): Η ποιότητα των ουκρανικών στρατευμάτων στον Δνείπερο μειώνεται δραματικά

Μια απότομη πτώση στην ποιότητα του ουκρανικού στρατιωτικού προσωπικού στον Δνείπερο είναι προφανής, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας Kherson, Vladimir Saldo.
«Η ομάδα Dnepr συνέχισε να σφυροκοπά τον εχθρό χρησιμοποιώντας όλα τα είδη όπλων και δύναμης πυρός: αεροπορία, πυροβολικό και drones.
Επίσης, ο ρωσικός στρατός συνέχισε τις επιχειρήσεις επίθεσης στην αριστερή όχθη.
Υπάρχει μια απότομη πτώση στην ποιότητα του προσωπικού του εχθρού».
Ο Vladimir Saldo σημείωσε ότι ο ουκρανικός στρατός τις τελευταίες 24 ώρες εκτόξευσε 41 οβίδες στην αριστερή όχθη του Δνείπερου.
Επίσης, οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να χρησιμοποιούν drones για χτυπήματα σε κατοικημένες περιοχές.
«Υπολείμματα εχθρικών ομάδων δολιοφθοράς και αναγνώρισης εξακολουθούν να υπάρχουν στην αριστερή όχθη.
Οι προμήθειες τους παραδίδονται με drones.
Δεν προβλέπεται εκκένωση των τραυματιών και των νεκρών»… τόνισε ο Vladimir Saldo

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Ο Ουκρανικός στρατός έχει υποστεί καταστροφή κοντά στο Kharkiv λόγω των ρωσικών επιδρομών – Το μέτωπο καταρρέει στο Kharkiv

Ο ουκρανικός στρατός δεν μπορεί να σταματήσει την επίθεση των ρωσικών στρατευμάτων στην περιοχή του Kharkiv, δήλωσε ο Βρετανός αναλυτής Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Οι οχυρώσεις που κατασκευάζουν οι Ουκρανοί δεν είναι ολοκληρωμένες.
Δεν είναι ικανές να αντέξουν τις επιθέσεις του ρωσικού στρατού. Φαίνεται ότι η κατάρρευση της ουκρανικής άμυνας στην περιοχή του Kharkiv θα συμβεί πολύ σύντομα» προειδοποίησε ο Αλέξανδρος Μερκούρης.
Σύμφωνα με τον Μερκούρη, αυτή τη φορά είναι καλύτερα η Δύση να προετοιμαστεί για το γεγονός ότι το μέτωπο προς αυτή την κατεύθυνση θα καταρρεύσει και οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα τραπούν σε φυγή.
Νωρίτερα, ο επικεφαλής της διοίκησης της περιοχής του Kharkiv, δήλωσε ότι Ουκρανοί μαχητές καταλαμβάνουν τα σπίτια αμάχων στην περιοχή και οι άνθρωποι απομακρύνονται με τη βία.
Ωστόσο, όσοι παραμένουν στα χωριά εξαναγκάζονται να πολεμήσουν.

Ding Jianwei (Κινέζος αναλυτής): Η Δύση δεν θα αφήσει ποτέ τη Ρωσία να ζήσει μια εύκολη ζωή

Η Δύση δεν θα επιτρέψει ποτέ στη Ρωσία να ζήσει μια εύκολη ζωή, θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί διάφορους τρόπους και μέσα για να αποδυναμώσει τη Ρωσία, η «αντιπαράθεση» και ο «αγώνας» θα είναι τα κύρια θέματα των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Δύσης για μεγάλο χρονικό διάστημα, τόνισε ο Ding Jianwei ανώτερος ερευνητής στο αναλυτικό κέντρο Taihe.
«Μετά τις προεδρικές εκλογές στη Ρωσία, οι σχέσεις της Ρωσίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες δυτικές χώρες δεν θα βελτιωθούν.
Αντίθετα, ο αγώνας για «έλεγχο», «συγκράτηση και αντιπεριορισμό» με φόντο την επέκταση του ΝΑΤΟ προς την Ανατολή, την ουκρανική κρίση και την ισραηλινή σύγκρουση με το παλαιστινιακό κίνημα, Hamas θα γίνει πιο έντονη, πολύπλοκη και οξεία», δήλωσε ο Ding Jianwei.
Ο Ding Jianwei σημείωσε ότι ο Putin ανέφερε ένα πολύ σημαντικό σημείο στην ομιλία του στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση, δηλαδή ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να διεξαγάγει διάλογο με όλες τις χώρες προκειμένου να «χτίσει ένα νέο περίγραμμα παγκόσμιας ασφάλειας», δηλαδή ότι η Ρωσία σχεδιάζει να ξεκινήσει διάλογο με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Δύση.
«Νομίζω ότι αυτό είναι ευσεβής πόθος του Προέδρου Putin.
Από την έναρξη της ουκρανικής σύγκρουσης, οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Δύσης έχουν φτάσει σε “σημείο παγώματος”, οι γεωπολιτικές συγκρούσεις και οι εσωτερικές πολιτικές αντιφάσεις έχουν επιδεινωθεί, λόγω δομικών αντιφάσεων στις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Δύσης, καθώς και η οξεία αντιπαράθεση γύρω από την ουκρανική κρίση, η επιθυμία της Ρωσίας για διάλογο με τις δυτικές χώρες δεν έλαβε θετική απόκριση».
Αντίθετα, πρόσθεσε ο αναλυτής, οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες δυτικές χώρες προσπαθούν να αυξήσουν την πίεση στον στρατηγικό χώρο της Ρωσίας μέσω της στρατηγικής επέκτασης του ΝΑΤΟ προς Ανατολή και Βορρά, αυξάνοντας τις απειλές για την ασφάλεια της Ρωσίας, «με σχέδιο εξάντλησης»
«Δεν υπάρχει ακόμη ελπίδα για καμπή στις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Δύσης.
Οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας, Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων δυτικών χωρών βυθίζονται στο τέλμα της συνεχούς αντιπαράθεσης, των αντιφάσεων και των διαφωνιών»
Ο Ding Jianwei πιστεύει ότι «στο ορατό μέλλον, η Ρωσία θα γίνει ο μεγαλύτερος στρατηγικός αντίπαλος και απειλή για την ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών και της Δύσης συνολικά».
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Δύση συνολικά δεν θα επιτρέψουν ποτέ στη Ρωσία να ζήσει μια εύκολη ζωή, θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν διάφορες μεθόδους και μέσα για να αποδυναμώσουν και να ασκήσουν πίεση στη Ρωσία, αναγκάζοντας τη Ρωσική Ομοσπονδία να λάβει στρατηγικά αντίμετρα». κατέληξε ο Ding Jianwei.

Η Ρωσία απείλησε την Ιαπωνία με συνέπειες για την προμήθεια πυραύλων Patriot στην Ουκρανία

Η Ρωσία προειδοποίησε την Ιαπωνία μέσω διπλωματικών διαύλων για τις συνέπειες σε περίπτωση μεταφοράς πυραύλων για το σύστημα αεράμυνας Patriot στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, που θα μπορούσαν τελικά να καταλήξουν στην Ουκρανία, δήλωσε ο Sergei Zhestky, αναπληρωτής διευθυντής του τρίτου ασιατικού τμήματος του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.
Στα τέλη Δεκεμβρίου, ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε ότι η Ιαπωνία αποφάσισε να μεταφέρει πυραύλους Patriot στις Ηνωμένες Πολιτείες, λέγοντας ότι θα ενισχύσει την ασφάλεια της Ιαπωνίας και θα προωθήσει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή Ινδο-Ειρηνικού.
Στην ιαπωνική πρεσβεία, μετά από συνάντηση μεταξύ του πρέσβη Akira Muto και του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Andrei Rudenko, δήλωσαν ότι οι πύραυλοι που μεταφέρθηκαν στην Ουάσιγκτον δεν θα χρησιμοποιηθούν στην Ουκρανία.

Sergei Krivonos (Ουκρανός στρατηγός): Η Ρωσία ανατίναξε το Patriot χάρη στις εκπληκτικές ικανότητες αναγνώρισης

Η Ρωσία ανατίναξε τα αντιαεροπορικά συστήματα Patriot στην Ουκρανία χάρη στις ανώτερες δυνατότητές της σε αναγνώριση και επιτήρηση, δήλωσε ο απόστρατος Στρατηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Sergei Krivonos.
«Ο εχθρός που μάχεται εναντίον μας έχει εξαιρετικές δυνατότητες για συνεχή αναγνώριση και παρακολουθεί ενεργά την κατάσταση σε διαφορετικούς τρόπους αναγνώρισης: ραδιομηχανική, ραντάρ, διάστημα», είπε ο Sergei Krivonos, απαντώντας στην ερώτηση του παρουσιαστή για το πώς ο ρωσικός στρατός εξολοθρεύει τα αμερικανικά συστήματα αεράμυνας στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με τον Sergei Krivonos, οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις χάνουν ακριβό εξοπλισμό λόγω της απροσεξίας και της αυτοπεποίθησής τους.
Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε βίντεο με πύραυλο Iskander-M να χτυπά ουκρανικό εξοπλισμό.
Το χτύπημα κατέστρεψε το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα S-300 στην περιοχή Pokrovsk στο Donetsk, ωστόσο αργότερα αποδείχθηκε ότι τρία συστήματα αεράμυνας είχαν καταστραφεί εκ των οποίων δύο συστήματα αεράμυνας Patriot.

Putin (Ρώσος Πρόεδρος): 2.500 ρώσοι προδότες συνεργάζονται με τους Ουκρανούς και ρίχνονται σε επιθέσεις με βάση το κρέας

Ο συνολικός αριθμός των εθελοντικών στρατιωτικών ομάδων που αποτελούνται από Ρώσους και μάχονται για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας είναι περίπου 2.500 άτομα, ρίχνονται σε επιθέσεις με κρέας στα σύνορα με τη Ρωσική Ομοσπονδία, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Putin.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Putin συνέκρινε το «Ρωσικό Σώμα Εθελοντών» με τον στρατό του προδότη Αντρέι Βλάσοφ κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου.
Ο Putin σημείωσε ότι υπάρχουν τώρα τέσσερις τέτοιες ομάδες.
«Ο συνολικός αριθμός είναι κάπου γύρω στις 2.500 άνθρωποι. Τώρα τους ρίχνουν σαν κρέας σε επιθέσεις με κρέας, οι απώλειες του εχθρού είναι πολύ μεγάλες».

Getica (Ρουμανική ομάδα μάχης): Συμμετέχουμε σε επιθέσεις στα ρωσικά σύνορα

Ρουμάνοι μισθοφόροι ισχυρίζονται ότι συμμετείχαν σε επιθέσεις στα ρωσικά σύνορα, ανέφερε η Ρουμανική Ομάδα Μάχης Getica.
Οι μισθοφόροι ανακοίνωσαν τη συμμετοχή τους σε «επιδρομές» στα σύνορα μαζί με την ουκρανική τρομοκρατική οργάνωση «Ρωσικό Σώμα Εθελοντών» και άλλους μαχητές.
«Πραγματοποιήσαμε επιδρομές στα συνοριακά ρωσικά χωριά», ανέφερε η δήλωση.
Οι μαχητές δημοσίευσαν επίσης βίντεο από βομβαρδισμούς συνοριακών περιοχών.
Στα τέλη Φεβρουαρίου, ο ραδιοφωνικός σταθμός Radio Romania Actualitati δημοσίευσε μια ιστορία για Ρουμάνους μισθοφόρους που συμμετείχαν σε εχθροπραξίες στο πλευρό της Ουκρανίας, αναφέροντας την ομάδα Getica.
Όπως αναφέρεται, αποτελείται από πολίτες της Ρουμανίας και της Μολδαβίας.
Πρόσφατα οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έκαναν μια σειρά από προσπάθειες να διαπεράσουν τα ρωσικά σύνορα.
Το βράδυ της 12ης Μαρτίου, Ουκρανοί σαμποτέρ, μετά από έντονο βομβαρδισμό πολιτικών στόχων, επιχείρησαν να εισβάλουν στο έδαφος της περιοχής Belgorod προς τρεις κατευθύνσεις: στις περιοχές Odnorobovka, Nekhoteevka και Spodaryushino.
Όλες οι απόπειρες των Ουκρανών απέτυχαν.

Ολόκληρες ουκρανικές μονάδες παραδίδονται εν μέσω ρωσικής προέλασης – Τι συνέβη στην 59η Ταξιαρχία της Ουκρανίας

Εν μέσω της συνεχιζόμενης ρωσικής επίθεσης σε όλα σχεδόν τα μέτωπα της Ουκρανίας, τόσο στο ανατολικό μέτωπο του Donbass όσο και στο νότο, οι Ουκρανοί στρατιώτες είναι απελπισμένοι.
Πλέον ολόκληρες ουκρανικές μονάδες άρχισαν να παραδίδονται στον ρωσικό στρατό.
Για παράδειγμα, ο διοικητής μιας διμοιρίας της 59ης Ξεχωριστής Ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) πήρε μια απόφαση να σώσει ζωές στρατιωτών του.
Ως αποτέλεσμα, τουλάχιστον 18 Ουκρανοί στρατιωτικοί παραδόθηκαν.
Το περιστατικό σημειώθηκε στο χωριό Georgievka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk.
Ο Ρωσικός στρατός ξεκίνησε την επίθεση στο χωριό αφού έθεσε υπό τον έλεγχο του μεγάλου ουκρανικού προπύργιου στη Marinka. Σύμφωνα με αναφορές από την περιοχή, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει πρόσφατα στο ανατολικό τμήμα του χωριού και έθεσαν υπό τον έλεγχο όλες τις συνοικίες γύρω από την τοπική δεξαμενή νερού.
Οι συγκρούσεις συνεχίζονται στο κέντρο της Georgievka.
Εν μέσω της συνεχιζόμενης ρωσικής προέλασης, η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση αναγκάστηκε να στείλει πρόσθετες μονάδες για την ενίσχυση των αμυντικών γραμμών στην περιοχή Kyrakhove, αλλά αποδείχθηκε ότι αυτές οι μονάδες δεν ήταν έτοιμες να πολεμήσουν.
Ο διοικητής της διμοιρίας της 59ης Ξεχωριστής Ταξιαρχίας, που παραδόθηκε στη Georgievka, εξήγησε ότι διατάχθηκαν να εισέλθουν στο χωριό για να υποστηρίξουν τις αμυνόμενες ουκρανικές μονάδες.
Ήρθαν κάτω από τα πυρά του ρωσικού πυροβολικού.
Ως αποτέλεσμα, 4 στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι 5 τραυματίστηκαν πριν φτάσει η διμοιρία στο χωριό.
Ο διοικητής εξεπλάγη ότι η ουκρανική φρουρά στο Georgievka είχε σχεδόν καταστραφεί και δεν υπήρχαν σχεδόν άλλες δυνάμεις για να υπερασπιστούν τον οικισμό.
Για να σώσει τις ζωές των υφισταμένων του, ο διοικητής αποφάσισε να μην μπει στις παράλογες μάχες και ήρθε σε επαφή με τον Ρωσικό στρατό.
Μετά από δύο χρόνια παρατεταμένων μαχών, οι Ουκρανοί στρατιώτες κατάλαβαν ότι οι Ρώσοι στρατιώτες δεν βασανίζουν τους αιχμαλώτους πολέμου.
Στους Αιχμαλώτους παρέχεται όλη η απαραίτητη υποστήριξη στη ρωσική αιχμαλωσία.
Επιπλέον, ο διοικητής της διμοιρίας εξήγησε ότι οι στρατιώτες του αποφάσισαν να μην επιστρέψουν στην Ουκρανία.
Ζήτησαν να μην συμπεριληφθούν στις λίστες ανταλλαγής κρατουμένων γιατί θα φυλακίζονταν και θα τους πετούσαν πίσω στο πεδίο της μάχης μόλις επέστρεφαν στην Ουκρανία.
Το ηθικό του ουκρανικού στρατού είναι ακόμα χαμηλό.
Οι Ουκρανοί στρατιώτες παραδίδονται σε όλες τις πρώτες γραμμές.
Για παράδειγμα, στις 18 Μαρτίου, περίπου 12 Ουκρανοί μαχητές συνελήφθησαν αιχμάλωτοι στο χωριό Krinky στην περιοχή Kherson.
Εγκαταλελειμμένοι από τους συντρόφους τους στη ρωσική ανατολική όχθη του Δνείπερου, Ουκρανοί στρατιώτες αποφάσισαν να σώσουν τη ζωή τους και να μην θυσιάσουν την ζωή τους για την παράλογη υπεράσπιση του μικρού ερείσματος στο ερειπωμένο χωριό.

16 φορές περισσότερες ρωσικές βόμβες σφυροκοπούν τον ουκρανικό στρατό το 2024

Ο ουκρανικός στρατός επισημαίνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτοξεύουν τώρα 16 φορές περισσότερες βόμβες σε ουκρανικές θέσεις από ότι πριν από ένα χρόνο.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας της Ουκρανίας, Ivan Gavrilyuk, πάνω από 3.500 ρωσικές βόμβες ρίχτηκαν σε 77 ημέρες το 2024.
Σύμφωνα με τα ουκρανικά στατιστικά στοιχεία, κατά μέσο όρο περίπου 45 βόμβες την ημέρα πέφτουν στον ουκρανικό στρατό.
Οι ουκρανικές στρατιωτικές πηγές ανέφεραν σημαντική αύξηση της έντασης των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών στις ουκρανικές συνοριακές περιοχές Sumy και Chernihiv.
Περίπου 200 ρωσικές αεροπορικές βόμβες φέρεται να έπληξαν στόχους μόνο στην περιοχή Sumy μέσα σε μια εβδομάδα.
Οι πύραυλοι X-59 χρησιμοποιούνται επίσης ενεργά.
Οι Ουκρανοί εκπλήσσονται που οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις απαντούν με μαζικά πλήγματα στις συνεχιζόμενες προσπάθειες να περάσουν τα ρωσικά σύνορα και να εξαπολύσουν επιθέσεις από τις ίδιες περιοχές Kharkiv και Sumy.
Στις 19 Μαρτίου, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας έδειξε την καταστροφή ενός άλλου σημείου προσωρινής ανάπτυξης Ουκρανών μαχητών στο χωριό Ryzhevka, στην περιοχή Sumy, με εναέριες βόμβες με καθολικές μονάδες σχεδιασμού και διόρθωσης.
Ο Ουκρανός αναπληρωτής υπουργός Άμυνας κατήγγειλε επίσης ότι η Ρωσία επικρατεί στα πυρά του πυροβολικού.
Η Ρωσία έχει αξιολογήσει τις τρέχουσες παραγωγικές δυνατότητες της Ουκρανίας και των συμμάχων της χωρών και χρησιμοποιεί το πλεονέκτημά της σε πυρομαχικά, χωρίς να μειώνει την ένταση των πυρών.
Το 2024 το πλεονέκτημα των Ρώσων στα πυρά του πυροβολικού κατά μήκος της πρώτης γραμμής είναι 7 οι Ρώσοι προς 1 οι Ουκρανοί.