Γερμανία: “Tο τουρκικό Ναυτικό πρέπει να ενισχυθεί δραματικά εναντίον της Ελλάδας λόγω πιθανής κρίσης – “Ναι” στην πώληση των υποβρυχίων 214″

Η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε πως “το τουρκικό Ναυτικό πρέπει να ενισχυθεί  δραματικά εναντίον της Ελλάδας” απορρίπτοντας δύο διαδοχικές προτάσεις επιβολής εμπάργκο όπλων!

Πρόκειται για σκανδαλώδη απόφαση που για ακόμη μια φορά επιβεβαιώνει τον στρατηγικό προσανατολισμό του Βερολίνου. Η Γερμανία θέλει πάση θυσία να περάσει ο έλεγχος της Αν. Μεσογείου σε τουρκικά χέρια. Αυτό δείχνει και η μη πρόσκληση της Ελλάδας στην Διάσκεψη για την Λιβύη.

Η Γερμανία με την απόφαση αυτή προσπάθησε να εξισορροπήσει το εμπάργκο όπλων που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ και αφορά τον εκτοξευτή ΜΚ41 και την μη άδεια εξαγωγής των πυραύλων Harpoon.

Toύρκος αναλυτής επισημάνει – αυτό που είχε τονίσει προ μηνών το WarNews247- πως  η αναγκαστική “τουρκοποίηση του Ναυτικού” λόγω άτυπου εμπάργκο από δυτικές χώρες και ΗΠΑ θα καθυστερήσει το πρόγραμμα κατασκευής των «εθνικών τουρκικών πλοίων» Milgem.

Έρχεται τώρα η Γερμανία και δίνει ξανά “σανίδα” σωτηρίας στον Ερντογάν παραδίδοντας τα υποβρύχια 214, ενισχύοντας τον τουρκικό Στόλο και απορρίπτοντας το εμπάργκο όπλων.

Διαβάστε επίσης

Οι ΗΠΑ “βύθισαν” το Ναυτικό του Ερντογάν: Εμπάργκο πώλησης στα συστήματα κάθετης εκτόξευσης βλημάτων (VLS) Mk41! – Ανυπεράσπιστο το τουρκικό Ναυτικό!

Γερμανία: ΟΧΙ σε εμπάργκο όπλων στην Τουρκία

Οι προτάσεις που υπέβαλαν τα κόμματα της γερμανικής αντιπολίτευσης για επιβολή εμπάργκο όπλων στην Τουρκία απορρίφθηκαν από το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο!

Το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο της Γερμανίας, Bundestag, αρνήθηκε να δώσει πράσινο φως σε δύο προτάσεις, που υποβλήθηκαν χωριστά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης “Αριστερά” (LINKE) και “Συμμαχία 90 / Οι Πράσινοι” (GRÜNE), για την επιβολή εμπάργκο όπλων στην Τουρκία λόγω των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς και των πολιτικών της Άγκυρας σε Ανατολική Μεσόγειο, Ναγκόρνο Καραμπάχ, Λιβύη και Συρία σύμφωνα με την έκθεση.

Η πρόταση, με τίτλο «Χωρίς όπλα στην Τουρκία», που συνέταξε το “LINKE”, απορρίφθηκε από τους βουλευτές των κομμάτων που σχηματίζουν την κυβέρνηση συνασπισμού, δηλαδή τη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU), τη Χριστιανική Κοινωνική Ένωση (CSU), το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) καθώς και το Ελεύθερο Δημοκρατικόι Κόμμα (FDP), ενώ βουλευτές του GRÜNE και της δεξιάς εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) απείχαν, ανέφερε η έκθεση.

ΟΧΙ στην ακύρωση πώλησης υποβρυχίων στην Τουρκία

Η άλλη πρόταση, με τίτλο «Ακύρωση των αδειών πώλησης υποβρυχίων στην Τουρκία», που συνέταξε το κόμμα GRÜNE, απορρίφθηκε επίσης από τις ψήφους των βουλευτών CDU / CSU, SPD και FDP.

Οι άδειες για στρατιωτικές εξαγωγές που εκδόθηκαν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση επέτρεψαν στους Γερμανούς κατασκευαστές όπλων να πουλήσουν εξοπλισμό και ανταλλακτικά αξίας 12,8 εκατομμυρίων ευρώ στην Τουρκία, τα οποία χρησιμοποίησαν για την κατασκευή ενός στόλου μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV), ανέφερε το LINKE .

Η πρόταση του LINKE σημείωσε ότι η Άγκυρα χρησιμοποίησε UAV στον πόλεμο εναντίον των Κούρδων στη νοτιοανατολική Τουρκία, στις επιχειρήσεις στο Ιράκ, τη βόρεια Συρία και τη Λιβύη, ενώ υπάρχουν αναφορές ότι τουρκικά UAV χρησιμοποιήθηκαν και στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Υποστηρίχθηκε ότι τα υλικά στάλθηκαν με 33 εγκρίσεις πωλήσεων μεταξύ 2009-2018.

Οι γερμανικές εξαγωγές ανθυποβρυχιακού εξοπλισμού προς την Τουρκία μεταξύ 2002 και Οκτωβρίου 2020 ανήλθαν σε 128,8 εκατομμύρια ευρώ, προσθέτοντας ότι η Γερμανία ενέκρινε την πώληση εξοπλισμού που ήταν πιθανό να χρησιμοποιηθεί στη Λιβύη και σε δραστηριότητες που σχετίζονται με την Ελλάδα και την Κύπρο.

Η πρόταση της GRÜNE ουσιαστικά επιδίωξε να επιβάλει εμπάργκο όπλων στην Τουρκία, ερχόμενη σε αντίθεση με τις παρατηρήσεις της γερμανικής κυβέρνησης ότι έχει πουληθεί μόνο ναυτικός εξοπλισμός στην Τουρκία.

Ο αναπληρωτής της GRÜNE Katja Keul, ο οποίος συνέταξε την πρόταση, απαρίθμησε τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τις συχνές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου από την Τουρκία, όπως η εισβολή στη βόρεια Συρία, η συμμετοχή στον πόλεμο στη Λιβύη, οι απειλές εναντίον μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ελλάδας και της Κύπρου στην ανατολική Μεσόγειο ως οι λόγοι της κίνησης.

«Η πώληση πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων υπονομεύει τόσο την ασφάλειά μας όσο και τα συμφέροντα των εταίρων μας στην ΕΕ και κανείς δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη ενός τέτοιου κινδύνου από την άποψη της ασφάλειας», δήλωσε ο Κιουλ.

πηγή