Γερμανικά ΜΜΕ: ”Φλέγεται” το ΝΑΤΟ! – Ένα βήμα πριν την σύγκρουση Ελλάδα- Τουρκία

Aλλο ένα εκτενές ρεπορτάζ για τις πολύπλοκες ελληνοτουρκικές σχέσεις στην εφημερίδα Die Welt. Συγκεκριμένα, η αρθρογράφος Caroline Druten, τόνισε: ”Ένας πραγματικός πόλεμος ετοιμάζεται στο εσωτερικό του ΝΑΤΟ μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας”.

”Oι δύο χώρες είναι σύμμαχοι στα χαρτιά. Στο πρόσφατο παρελθόν βρέθηκαν πολλές φορές στο χείλος του πολέμου. Σήμερα πλέον οι διαφωνίες εντείνονται ξανά, ενώ μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ενότητα του ΝΑΤΟ είναι πιο σημαντική από ποτέ”.

[sc name=”trofima-epiviosis” ][/sc]

Ως παράδειγμα, η Druten ανέφερε την αντιπαράθεση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας τις δεκαετίες του ’80 και του ’90, η οποία σχεδόν μετατράπηκε σε ένοπλες συγκρούσεις. Υπενθύμισε επίσης την πρόσφατη διαμάχη μεταξύ των δύο χωρών, η οποία αφορούσε κοιτάσματα υδρογονανθράκων και το νομικό καθεστώς των ελληνικών νησιών.

To ρεπορτάζ επιχειρεί να εξηγήσει στο γερμανικό κοινό το ιστορικό των δύσκολων ελληνοτουρκικών σχέσεων και τα βασικά σημεία της διαμάχης στο Αιγαίο.

Στα τέλη Αυγούστου, η Άγκυρα κατηγόρησε την Αθήνα ότι εκτόξευσε πύραυλο από το σύστημα S-300 κατά τουρκικών αεροσκαφών κατά τη διάρκεια της αποστολής αναγνώρισης.

Με τη σειρά του, το δημοσίευμα 19FortyFive σημείωσε ότι ένας πόλεμος θα μπορούσε να ξεκινήσει μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας με υπαιτιότητα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν .

Επιπλέον, το AP ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει προειδοποιήσει τους εταίρους της ΕΕ και του ΝΑΤΟ για την απειλή σύγκρουσης με την Τουρκία.