ΓEΡΩΝ ΝΕIΛΟΣ Ο ΡΟΥΜAΝΟΣ. ΠΡΟΦΗΤΕIΑ

«Ο αγώνας θα γίνει στο μέλλον για την καταστροφή της Χριστιανικής Ορθόδοξης οικογένειας, και στην αιχμαλωσία του αντιχρίστου και στον τελικό διωγμό, τα σπίτια των χριστιανών θα είναι εκκλησίες και βωμοί. Σήμερα, όταν εσείς, οι μοναχοί και οι κληρικοί, που υπέφεραν από λοιμό και αποστάτησαν, γίνοντας οι ηγεμόνες αδέρφια, εσείς, τα μέλη της Ορθόδοξης οικογένειας, μπορείτε να σηκώσετε το λάβαρο και τη χριστιανική θεία φλόγα.

Αλλά κοιμάσαι σε κακίες, καί στερείς πνευματικούς οδηγούς.  Αν δεν είχε αποκαλυφθεί σήμερα ο Χριστός στα θεοφάνεια, θα είχαμε χαθεί όλοι.  Γι’ αυτό ο ίδιος ο Χριστός πήρε τα ηνία και το σκήπτρο της Εκκλησίας, κατευθύνει το πλοίο της Ορθοδοξίας στα κύματα του λαού, μιλώντας μας, δείχνοντας τον εαυτό Του, δίνοντάς μας αιώνια τροφή, αγιάζοντας, προσηλυτίζοντας και κλαίγοντας μαζί μας ξανά προς τον Γολγοθά.

Γι’ αυτό μετέχουμε στην έρημο, στην ύπαιθρο, στην παγωνιά, στη λάσπη, ανακατεύοντας με δάκρυα και ιδρώτα την Ευχαριστία του Θεού, όπως έγινε στον Τίμιο Σταυρό.  Κι όμως μέσα σε τόσους διωγμούς αποκτήσαμε την αιώνια ζωή και θα την αποκτήσουμε.  Ω μικρό ποίμνιο, μην απελπίζεσαι!  Μη φοβάσαι!  Τι δεν είχατε από τότε που ο Νυμφίος είναι μαζί σας;  Τι σου έλειψε;  Τι χάρες δεν έχετε λάβει;  Ότι ούτε οι βασιλιάδες δεν έχουν τις χάρες σου.

Πώς αλλιώς μπορείτε να επιστρέψετε;  Πώς φοβάσαι ακόμα;  Τολμήστε το μαρτύριο!  Σήμερα εκπληρώνεται η Αγία Γραφή ότι από τους ειδωλολάτρες μας αρραβώνιασε ο Χριστός την αγνή παρθένα εκκλησία, μας ευλογεί και μας ενώνει, μας φυλάει, μας δίνει ειρήνη και νου Χριστού».

𝑆𝑐ℎ𝑖𝑎𝑟ℎ𝑖𝑒𝑟𝑒𝑢𝑙 𝑁𝑖𝑙 𝐷𝑜𝑜𝑏𝑎𝑛𝑡 𝑢𝑔𝑎 𝑎 2-𝑎, 𝐿𝑜𝑔𝑜𝑛𝑎̆).