Για πρώτη φορά ρωσόφωνοι αντάρτες έπληξαν τον ουκρανικό Στρατό στην Οδησσό – Διέλυσαν αποθήκη με 50 καινούργια drones

Για πρώτη φορά ρωσόφωνοι αντάρτες έπληξαν τον ουκρανικό Στρατό στην Οδησσό – Διέλυσαν αποθήκη με 50 καινούργια drones

H Mόσχα πλέον διαθέτει οργανωμένες ομάδες δολιοφθορών στα μετόπισθεν των Ουκρανών

Ρωσόφωνοι αντάρτες της Οδησσού πραγματοποίησαν εντυπωσιακό πλήγμα καταστρέφοντας μεγάλη αποθήκη του ουκρανικού Στρατού με 50 drones, μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών αλλά και εξοπλισμό ηλεκτρονικού πολέμου (EW) των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας.

Είναι η πρώτη φορά που ένα τόσο σημαντικό πλήγμα μέσα σε ουκρανική πόλη πραγματοποιείται από ρωσόφωνους αντάρτες και όχι από τις τακτικές ρωσικές δυνάμεις.

Αυτά τα 50 drones τα είχαν παραλάβει οι Ουκρανοί μόλις πριν λίγες ημέρες και ήταν επιχειρησιακά.

Εκπρόσωπος των ρωσόφωνων δυνάμεων της Οδησσού είπε ότι η επίθεση δολιοφθοράς εξαπολύθηκε από μια ομάδα ανταρτών σε χωριό που βρίσκεται στα περίχωρα της πόλης της Οδησσού.

Ως αποτέλεσμα της επιτυχημένης επιχείρησης, περισσότερα από 50 UAVs, καθώς και ειδικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, τυφέκια anti-drone, όπως και άλλος στρατιωτικός εξοπλισμός, καταστράφηκαν.

Το πλήγμα αυτό δείχνει τις δυνατότητες που προσδίδουν στους Ρώσους η ευχέρεια να μπορούν να χρησιμοποιήσουν άτομα με ρωσική εθνική συνείδηση σε περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των Ουκρανών.

Είναι δεδομένο ότι οι επιθέσεις αυτές θα πολλαπλασιαστούν και αποτελούν προάγγελο επιχείρησης κατάληψης της Οδησσού την οποία σχεδιάζουν οι Ρώσοι να πραγματοποιήσουν σύντομα.

Να σημειωθεί ότι οι μικρές πόλεις καθίσταται πολύ πιο εύκολα απροσπέλαστα φρούρια ακριβώς λόγω του μικρού μεγέθους τους.

Δεν ισχύει το ίδιο για το Χάρκοβο και την Οδησσό οι οποίες είναι αχανείς και με μεγάλα ποσοστά ρωσόφωνου πληθυσμού.

Αυτό σημαίνει ότι οι ουκρανικές μονάδες εντός των πόλεων αυτών θα έχουν να αντιμετωπίσουν εκτός των ρωσικών επιθέσεων και επιθέσεις από ενδοαστικούς δολιοφθορείς.

Κάτι το οποίο ήδη γίνεται στην περίπτωση της Οδησσού και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία καθώς πιστεύεται ότι το μεγάλο πλήγμα κατά Γάλλων και Βρετανών (αναφορές μιλούν για τον θάνατο τουλάχιστον 550 Δυτικών) που πραγματοποίησαν οι Ρώσοι πριν μερικές ημέρες μέσα στην πόλη συνέβη κατόπιν καταδείξεως του στόχου από ρωσόφωνους.

Θεωρείται ότι κάτι παρόμοιο ήδη διοργανώνεται και μέσα στο Χάρκοβο.

Οι Ρώσοι έχουν μάθει από τα λάθη τους και πλέον ετοιμάζουν πολλές εκπλήξεις και για τους Ουκρανούς αλλά και για τους Δυτικούς ενώ διαθέτουν και κάτι το οποίο δεν είχαν στην αρχή της σύγκρουσης: Είναι αποφασισμένοι.

πηγή