Επίκαιρα

Γιατί αυτό που επιτρέπεται στις ΗΠΑ απαγορεύεται στην Ρωσία;

Πείτε, ότι ξαφνικά ο πρόεδρος του Μεξικού αποφάσιζε μια στρατηγική συμμαχία με την Ρωσία με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των ΗΠΑ. Ποια νομίζετε ότι θα ήταν η αντίδραση της Ουάσιγκτον απέναντι στο Μεξικό; Θα σεβόταν την κυριαρχία του; Θα αναγνώριζε το δικαίωμα των Μεξικανών να κάνουν ελεύθερα τις επιλογές τους; Θα τιμούσαν οι Αμερικανοί το Διεθνές Δίκαιο που λέει, ότι κάθε χώρα πρέπει να αποφασίζει ελεύθερα για το μέλλον της, όπως θέλει να κάνει η Ουκρανία; Ρητορικό το ερώτημα, διότι την απάντηση την γνωρίζετε. Το ιστορικό παράδειγμα της Κούβας είναι ενδεικτικό. Δυο μέτρα και δύο σταθμά. Είναι δίκαιο, όταν η φωτιά μπαίνει στα μπατζάκια του εχθρού μας και είναι άδικο όταν ανάβει στα δικά μας.
Στην καλύτερη περίπτωση ο Μεξικανός πρόεδρος θα εξαφανιζόταν από προσώπου γης, στην δε χειρότερη οι Αμερικανοί θα μπούκαραν και θα έφταναν μέχρι το Ακαπούλκο.
 
Δεύτερο ερώτημα! 
Γιατί αυτό που επιτρέπεται στις ΗΠΑ απαγορεύεται στην Ρωσία; 
Τι ρωτάω όμως; 
Μας τα έχει πει ο παππούς ο Θουκυδίδης εδώ και αιώνες!
Αυτό που με θλίβει περισσότερο είναι οι αθώοι άνθρωποι που θα πληρώσουν με την ζωή τους τα “νυφιάτικα” της Δύσης. Σε αυτούς είναι η σκέψη μου και η συμπάθεια μου στον κοσμάκη.
Είναι ανθρώπινο και θεμιτό να επιλέγει κανείς την πλευρά που πιστεύει ότι τον εκφράζει. Είναι, όμως, επικίνδυνο και αδιέξοδο, όταν οι προκαταλήψεις του τον εμποδίζουν να δει την αλήθεια. Και αυτό ισχύει για όλους.

 Γ.Γ.Γ.