Επίκαιρα

Γιατί αυτό που επιτρέπεται στις ΗΠΑ απαγορεύεται στην Ρωσία;

Πείτε, ότι ξαφνικά ο πρόεδρος του Μεξικού αποφάσιζε μια στρατηγική συμμαχία με την Ρωσία με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των ΗΠΑ. Ποια νομίζετε ότι θα ήταν η αντίδραση της Ουάσιγκτον απέναντι στο Μεξικό; Θα σεβόταν την κυριαρχία του; Θα αναγνώριζε το δικαίωμα των Μεξικανών να κάνουν ελεύθερα τις επιλογές τους; Θα τιμούσαν οι Αμερικανοί το Διεθνές Δίκαιο που λέει, ότι κάθε χώρα πρέπει να αποφασίζει ελεύθερα για το μέλλον της, όπως θέλει να κάνει η Ουκρανία; Ρητορικό το ερώτημα, διότι την απάντηση την γνωρίζετε. Το ιστορικό παράδειγμα της Κούβας είναι ενδεικτικό. Δυο μέτρα και δύο σταθμά. Είναι δίκαιο, όταν η φωτιά μπαίνει στα μπατζάκια του εχθρού μας και είναι άδικο όταν ανάβει στα δικά μας.
Στην καλύτερη περίπτωση ο Μεξικανός πρόεδρος θα εξαφανιζόταν από προσώπου γης, στην δε χειρότερη οι Αμερικανοί θα μπούκαραν και θα έφταναν μέχρι το Ακαπούλκο.
 
Δεύτερο ερώτημα! 
Γιατί αυτό που επιτρέπεται στις ΗΠΑ απαγορεύεται στην Ρωσία; 
Τι ρωτάω όμως; 
Μας τα έχει πει ο παππούς ο Θουκυδίδης εδώ και αιώνες!
Αυτό που με θλίβει περισσότερο είναι οι αθώοι άνθρωποι που θα πληρώσουν με την ζωή τους τα “νυφιάτικα” της Δύσης. Σε αυτούς είναι η σκέψη μου και η συμπάθεια μου στον κοσμάκη.
Είναι ανθρώπινο και θεμιτό να επιλέγει κανείς την πλευρά που πιστεύει ότι τον εκφράζει. Είναι, όμως, επικίνδυνο και αδιέξοδο, όταν οι προκαταλήψεις του τον εμποδίζουν να δει την αλήθεια. Και αυτό ισχύει για όλους.

 Γ.Γ.Γ.

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ…

Μενταγιόν Αγίου Δημητρίου 9355-Χ

50,00 

Ασημένιο κουφωτό μενταγιόν 925°, επιχρυσωμένο περιμετρικά, με τον Άγιο Δημήτριο στην μπροστινή πλευρά και την Υπεραγία Θεοτόκο στην πίσω πλευρά

Διάμετρος: 2 εκ.

Αρχάγγελος Ραφαήλ

20,00 

Xρυσοτυπία με ανάγλυφα γράμματα σε ξύλο με τον Αρχάγγελο Ραφαήλ.
Διαστάσεις 18×24

Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης

20,00 

Xρυσοτυπία με ανάγλυφα γράμματα σε ξύλο με τον Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη.
Διαστάσεις 18×24

Αγία Ειρήνη

20,00 

Xρυσοτυπία με ανάγλυφα γράμματα σε ξύλο με την Αγία Ειρήνη.
Διαστάσεις 18×24

Άγιος Διονύσιος ο εκ Ζακύνθου

20,00 

Xρυσοτυπία με ανάγλυφα γράμματα σε ξύλο με τον Άγιο Διονύσιο ο εκ Ζακύνθου.
Διαστάσεις 18×24

Μπλούζα ”Κωνσταντινούπολη – Χρυσός Δικέφαλος”

22,00 

Βυζαντινή μπλούζα τύπου POLO UNISEX ΚΟΝΤΟΜΑΝΙΚΟ, PERFECT SOL’S, 100% βαμβάκι, 180 gr, ”Κωνσταντινούπολη -Χρυσός Δικέφαλος”

Σε τρία μεγέθη: M, L, XL

Η έκδοση είναι συλλεκτική με περιορισμένο αριθμό.

Στα σχόλια, στο καλάθι, προσθέστε το μέγεθος που επιλέγετε.

ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΒΡΑΧΙΟΛΙ ΑΣΗΜΙ 925 ΕΠΙΧΡΥΣΩΣΗ Κ18 ΚΑΙ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙ

125,00 

ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ (6907367788) ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ALPHA BANK: GR1601403000300002002039991

Πίσω στη λίστα