Γιατί όλοι οι άντρες το 2023 σκέφτονταν την Ρωμαϊκή Aυτοκρατορία; To ρωμαϊκό trend με τα 3.2 δις views!

“Πόσο συχνά φίλε μου σκέφτεσαι τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία;” Όσο και αν σας φαίνεται άκυρο, αυτή είναι μια από τις δημοφιλέστερες ερωτήσεις στο internet το 2023, μόνο 570 χρόνια μετά την πτώση της ανατολικής ρωμαϊκής (βυζαντινής) αυτοκρατορίας.

Τη χρονιά που μας αφήνει λοιπόν, το TikTok γέμισε με βίντεο από γυναίκες που ρωτούν τα αγόρια τους οι συγγενείς τους (αδέρφια-πατεράδες) “πόσο συχνά σκέφτονται τη ρωμαϊκή αυτοκρατορία”. Με πολλούς, που δεν έχουν πατήσει καν στην Ιταλία να παραδέχονται ότι σκέφτονται τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία συχνά, ακόμη και πολλές φορές την ημέρα. Πράγμα που όπως είναι λογικό, προκαλεί την απορία των γυναικών που κάνουν την ερώτηση και γεννάει άπειρα memes.

Σύμφωνα με κάποια μέσα, το trend ξεκίνησε αρχικά από το Instagram, όταν ο Gaius Flavius, ένας οπαδός της ρωμαϊκής ιστορίας με έδρα τη Σουηδία, μοιράστηκε στους100.000 ακολούθους στο Instagram, ένα βίντεο που η λεζάντα του έγραφε: “Κυρίες μου, πολλές από εσάς δε συνειδητοποιείτε πόσο συχνά οι άνδρες σκέφτονται τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Ρωτήστε τον σύζυγο/φίλο/πατέρα/αδελφό σας – θα εκπλαγείτε από τις απαντήσεις τους“.

Λίγες εβδομάδες αργότερα, το trend πήγε στο TikTok και απογειώθηκε. Με τα κλιπ έχουν κερδίσει εκατομμύρια προβολές στην πλατφόρμα. Το πρώτο δημοφιλές βίντεο ήταν της Sam Slupski που έχει πάνω από 5.000.000 προβολές.

Στο TikTok η Slupski αναφέρει ότι ρώτησε τον σύζυγο της “Πόσο συχνά σκέφτεσαι τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία;”

“Κάθε μέρα είπε και στη συνέχεια είχαμε μια 45λεπτη συζήτηση για τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία”. Αναφέρει.

Το hashtag #RomanEmpire έχει σήμερα πάνω από 3.2 δισεκατομμύρια προβολές και τα βίντεο έχουν συγκεντρώσει εκατοντάδες χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια, views. Ένα βίντεο σύνθεσης των πιο δημοφιλών βίντεο του trend έχει συγκεντρώσει πάνω από 8 εκατομμύρια προβολές.

Υπάρχει ένα στερεότυπο ότι οι άνδρες, ιδίως οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, γουστάρουν ότι έχει να κάνει με πολέμους και πολεμικά πεδία και ιστορικές περιόδους με μεγάλες πολεμικές συρράξεις, βάση αυτού του στερεότυπου και των διάφορων ταινιών τύπου “Gladiator”, γεννήθηκε αυτό το σουρεαλιστικό meme. Εσείς πόσο συχνά σκέφτεστε τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία;

πηγή