Γιατί τα χρέη των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συνιστούν κατάλυση του πολιτεύματος

Παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις, τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν τακτοποίησαν τα χρέη των κομμάτων τους, αλλά αντίθετα έχουν φτάσει να οφείλουν περί το 1 δις ευρώ.

Η σημερινή αποκάλυψη της εφημερίδας «δημοκρατία», είναι συγκλονιστική και ταυτόχρονα εξοργιστική.

nb keimeno dimokratia606
Το πρωτοσέλιδο της «δημοκρατίας» (1/8/2023)

Ειδικά όσον αφορά τον Κ. Μητσοτάκη, όταν ανέλαβε την ηγεσία της Ν.Δ., εγγυήθηκε προσωπικά ότι θα αποπληρώσει τα δάνεια του κόμματος. Το αποτέλεσμα είναι να τα υπερδιπλασιάσει, γεγονός που συνιστά ίσως τη μεγαλύτερη πολιτική απάτη στην ιστορία της πατρίδας μας.

Η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν είναι απλά το πιο χρεωμένο κόμμα, σ’ ολόκληρη την υφήλιο. Τα χρέη της είναι πολλαπλάσια ακόμα και από τεράστια κόμματα που ηγούνται σε χώρες των οποίων το ΑΕΠ είναι πολλαπλάσιο από αυτό τις πτωχευμένης Ελλάδας.

Εδώ λοιπόν προκύπτει μείζον θέμα δημοκρατίας. Θα μπορούσαμε να πούμε και κατάλυσης του πολιτεύματος, καθώς η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, πολιτεύονται με ένα πλεονέκτημα τεράστιο έναντι των υπολοίπων κομμάτων που δεν χρωστούνούτε 1 €. Όλα αυτά, χωρίς να συνυπολογίσουμε τα μαύρα χρήματα που εισρέουν στα ταμεία των κομμάτων, όπως αποδείχτηκε από την κατάθεση Τσουκάτου, ο οποίος ομολόγησε πως μετέφερε μαύρες σακούλες με δισεκατομμύρια δραχμές στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ.

Εάν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ ήταν επιχειρήσεις, τότε θα είχαν πτωχεύσει και οι επικεφαλής τους, θα είχαν οδηγηθεί στις φυλακές για χρέη.

nb mitsotakis androulakis

Εδώ συμβαίνει το αντίθετο. Οι τράπεζες δεν έχουν κάνει την παραμικρή κίνηση για να απαιτήσουν τις οφειλές, σε αντίθεση με ό,τι κάνουν ακόμα και στον τελευταίο δανειολήπτη.

Αντίθετα, η Νέα Δημοκρατία η οποία κυριολεκτικά οφείλει την ύπαρξη τηςστην ανοχή των τραπεζών, έχει τη δυνατότητα να νομοθετεί. Όπως είναι αυτονόητο, νομοθετεί  υπό καθεστώς εκβιασμού, ή μάλλον συνενοχής. Άρα, νομοθετεί υπέρ των τραπεζών οι οποίες με τη σειρά τους, επιτρέπουν την ύπαρξη του κόμματος στο πολιτικό σκηνικό.

Το χυδαιότερο όλων, είναι ότι η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ έλαβαν προθεσμία για να δημοσιεύσουν τους ισολογισμούς τους, μετά από τις εκλογές! Εκτός λοιπόν από την κατάλυση του πολιτεύματος, έχουμε και την σαφέστατη εξαπάτηση του εκλογικού σώματος.

Η σημερινή αποκάλυψη της «δημοκρατίας», εξηγεί εν πολλοίς, την κατάρρευση της πατρίδας και της κοινωνίας.

πηγή