Πρωτότυπη συνταγή .
Προσωπικά δεν είχα ξανακούσει συνταγή για γιουβαρλάκια με ρεβίθια! Είναι κατάλληλη για νηστεία και για vegan διατροφή. Αν δεν χρησιμοποιήσετε το λίγο λάδι που έχει είναι κατάλληλη και για τη νηστεία της Μ. Εβδομάδας, που δεν τρώμε λάδι. Είναι ένα πρωτότυπο και ιδιαίτερο η κρέμα που έχουν που αντικαθιστά το κλασικό αυγολέμονο.
Προσοχή τα γιουβαρλάκια θα τα ρίχνετε όσο ο ζωμός θα είναι σε βρασμό και θα τα ρίχνετε με τρόπο να διατηρείτε ο βρασμός. Τα βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα τουλάχιστον. Τα καρότα μπορείτε να τα τρίψετε στο ψιλό τρίφτη και αν δεν σας αρέσει το κύμινο το παραλείπετε, αλλά νομίζω ταιριάζει πολύ!
Η συνταγή είναι του σεφ Κώστα Κωβαίου από το πρώτο του βιβλίο Cooking@Home
Προετοιμασία 30 λεπτα
Χρόνος μαγειρέματος 1 ώρα
Υλικά (για 4 μερίδες)
Για τα κεφτεδάκια
300 γρ. ρεβίθια ξερά ή έτοιμο μείγμα falafel
100 γρ. ρύζι καστανό, βρασμένο
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας λιναρόσπορος, αλεσμένος
5 κουτ. σούπας βρόμη ψιλή (χτυπημένη λίγο στο μούλτι)
70 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
4 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
4 κουτ. σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Για τον ζωμό
2 λίτρα νερό
3 καρότα
3 κρεμμύδια ξερά
2 πράσα
1 μεγάλο κολοκυθάκι
μαϊντανός
άνηθος
1/3 κούπας ελαιόλαδο
1 φύλλο δάφνης
αλάτι, πιπέρι
Για το «αβγολέμονο»
2 κουτ. σούπας ταχίνι
χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
Διαδικασία