Επίκαιρα

HIV-COVID> Νέο στέλεχος που προκαλεί το AIDS βρέθηκε στην Ολλανδία. Η εφιαλτική σύνδεσή του με την COVID-19 σύμφωνα με τον Νομπελίστα Luc Montagnier

Ένα νέο υπερ-μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού του AIDS, HIV, που κάνει τα μολυσμένα άτομα να νοσούν δύο φορές πιο γρήγορα από τις τρέχουσες εκδόσεις του ιού, εντοπίστηκε στην Ολλανδία.

Το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος, που ονομάζεται παραλλαγή VB, έχει μολύνει τουλάχιστον 109 ανθρώπους, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Το στέλεχος βλάπτει το ανοσοποιητικό σύστημα και αποδυναμώνει την ικανότητα του ατόμου να καταπολεμά τις καθημερινές λοιμώξεις και ασθένειες πιο γρήγορα από τις προηγούμενες εκδόσεις του ιού.

Η παραλλαγή VB έχει επίσης ιικό φορτίο μεταξύ 3,5 και 5,5 φορές υψηλότερο από το τρέχον στέλεχος, κάτι που σημαίνει ότι τα μολυσμένα άτομα είναι πιο πιθανό να μεταδώσουν τον ιό σε άλλους. Ωστόσο, μετά την έναρξη της θεραπείας, όσοι έχουν την παραλλαγή διαθέτουν παρόμοιο ποσοστό αποκατάστασης του ανοσοποιητικού συστήματος και επιβίωσης με εκείνους που έχουν μολυνθεί με άλλα στελέχη HIV.

[sc name=”vyzantina-skoylarikia” ][/sc]

Ωστόσο, οι ερευνητές προειδοποιούν ότι η ταχεία νόσηση μετά τη πρόληψη VB σημαίνει ότι η έγκαιρη ανίχνευση και θεραπεία είναι «κρίσιμης σημασίας».

Η μελέτη συνιστά σε άτομα ειδικών ομάδων να κάνουν εξετάσεις για HIV και για άλλα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, ενώ οι άνδρες που έχουν σεξουαλική επαφή με άνδρες συνιστάται να κάνουν εξετάσεις κάθε τρεις μήνες. Ήδη, περισσότεροι από 100.000 Βρετανοί και 1 εκατομμύριο Αμερικανοί πιστεύεται ότι ζουν με τον ιό HIV που προκαλεί το AIDS.

Ανεξάρτητοι ειδικοί ανέφεραν ότι τα ευρήματα δεν πρέπει να προκαλέσουν πανικό. Η μελέτη διαπίστωσε ότι η VB εμφανίστηκε τη δεκαετία του 1980 και μειώνεται συνεχώς σε διάδοση από το 2010. Μία ανάλυση των γενετικών προτύπων υποδηλώνει ότι η VB εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και της δεκαετίας του 1990 στην Ολλανδία. Η ανακάλυψη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Science, είναι το αποτέλεσμα μιας διεθνούς συνεργασίας μεταξύ του Ινστιτούτου του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και του Ολλανδικού Ιδρύματος Παρακολούθησης του HIV.

Η ομάδα, η οποία συλλέγει δείγματα HIV από όλη την Ευρώπη και την Ουγκάντα, εντόπισε 17 περιπτώσεις του νέου στελέχους. Ακριβώς όπως η Covid, ο HIV μεταλλάσσεται πολύ γρήγορα, αλλά η συντριπτική πλειονότητα αυτών των αλλαγών δεν κάνει καμία διαφορά στη φύση του ιού. Δύο από τα κρούσματα ήταν στην Ελβετία και το Βέλγιο, ενώ λήφθηκαν 15 δείγματα παραλλαγής VB από άτομα στην Ολλανδία. Η ομάδα εξέτασε θετικά δείγματα από περισσότερα από 6.700 άτομα στη χώρα. Αυτή η διαδικασία εντόπισε άλλα 92 άτομα με την παραλλαγή, από όλες τις περιοχές της Ολλανδίας, ανεβάζοντας το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε 109. Αλλά ο πραγματικός αριθμός είναι πιθανό να είναι υψηλότερος.

Δεν είναι σαφές πώς προέκυψε η παραλλαγή, αλλά η ομάδα ανέφερε ότι πιθανότατα να προήλθε από μία ασυνήθιστα μακροχρόνια μόλυνση σε ένα άτομο που δεν υποβλήθηκε σε θεραπεία προκειμένου να σταματήσει την αναπαραγωγή και την εξέλιξη του ιού. Τα άτομα που έχουν μολυνθεί από το συγκεκριμένο στέλεχος έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένης της ηλικίας και του φύλου, με άλλα άτομα που ζουν με HIV στην Ολλανδία, σημείωσαν οι ερευνητές.

Ο Δρ Chris Wymant, ανώτερος ερευνητής στη στατιστική γενετική στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και επικεφαλής συγγραφέας, είπε: «Πριν από αυτή τη μελέτη, η γενετική του ιού HIV ήταν γνωστό ότι σχετίζεται με τη λοιμογόνο δύναμη, υπονοώντας ότι η εξέλιξη μιας νέας παραλλαγής θα μπορούσε να αλλάξει τον αντίκτυπό της για την υγεία. Η ανακάλυψη της παραλλαγής VB το απέδειξε, παρέχοντας ένα σπάνιο παράδειγμα του κινδύνου που ενέχει η εξέλιξη της ιικής λοιμογόνου δράσης».

Ο καθηγητής Christophe Fraser, ειδικός στη δυναμική των παθογόνων στο πανεπιστήμιο και ανώτερος συγγραφέας της μελέτης, δήλωσε: «Τα ευρήματά μας υπογραμμίζουν τη σημασία της καθοδήγησης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ότι τα άτομα που κινδυνεύουν να προσβληθούν από τον HIV έχουν πρόσβαση σε τακτικές εξετάσεις που επιτρέπουν την έγκαιρη διάγνωση, ακολουθούμενη από άμεση θεραπεία. Αυτό περιορίζει τον χρόνο που ο HIV μπορεί να βλάψει το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ατόμου και να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του. Διασφαλίζει επίσης ότι ο HIV καταστέλλεται όσο το δυνατόν γρηγορότερα, γεγονός που αποτρέπει τη μετάδοση σε άλλα άτομα».

O Λουκ Μοντανιέ, που τιμήθηκε με Νόμπελ για την ανακάλυψη του HIV, είχε πολύ νωρίς υποστηρίξει ότι στο γονιδίωμα του RNA του νέου κοροναϊού υπάρχουν ακολουθίες από τον ΗIV. Υποστήριξε επίσης ότι ο κοροναϊός δημιουργήθηκε από ανθρώπους σε εργαστήριο. Ο Μοντανιέ είναι ένας από τους επιστήμονες που ανακάλυψε τον ιό HIV το 1983.

Ήδη Ινδοί ερευνητές προσπάθησαν να δημοσιεύσουν τα αποτελέσματα αναλύσεών τους που δείχνουν ότι το γονιδίωμα αυτού του κοροναϊού περιέχει ακολουθίες από έναν άλλον ιό, τον HIV. Αναγκάστηκαν όμως να αποκρύψουν τα ευρήματά τους.

Σε ερώτηση αν ο κοροναϊός θα μπορούσε να προέλθει από έναν ασθενή με AIDS, ο Μοντανιέ ήταν κατηγορηματικός: «Όχι, για να εισαχθεί η ακολουθία του HIV σε αυτό το γονιδίωμα, χρειάστηκαν μοριακά εργαλεία και αυτό μπορεί να γίνει μόνο σε εργαστήριο».

Πάντως, ο επιστήμονας ισχυρίζεται ότι τα μέρη του HIV στο γονιδίωμα του κοροναϊού μπορούν να καταστραφούν με «κύματα».

Ο Μοντανιέ εξήγησε ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει κατά λάθος ή ότι έγινε ως αποτέλεσμα έρευνα για ένα εμβόλιο κατά του AIDS.

Πάντως, σύμφωνα με την έρευνα του Μοντανιέ, τα επεξεργασμένα κομμάτια του ιού εξαλείφονται όσο αυτός διασπείρεται: «Η φύση εξαλείφει αυτές τις αφύσικες παραλλαγές. Ακόμα και τίποτα να μη γίνει, τα πράγματα θα βελτιωθούν, δυστυχώς μετά από αρκετούς θανάτους».

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι θα κατηγορηθεί ως συνωμοσιολόγος, ο Μοντανιέ απάντησε ότι οι πραγματικοί συνωμότες αποκρύπτουν την αλήθεια, δεν την λένε σε όλο τον κόσμο.

πηγή