Η εμφάνιση της Παναγίας στον Πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ

Ακούτε απόσπασμα από την ομιλία του μακαριστού Αρχιμανδρίτου – Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος πατρός Σεραφείμ Ζαφείρη (1959-2021), με τίτλο: “Όστις θέλει οπίσω μου ελθείν”

Τις χαιρέτησε με σεβασμό και τους δήλωσε ότι ήρθε για προσκύνημα τους ζήτησε μόνο να διασφαλίσουν ότι θα είναι μόνος του στο ναό γιατί θα ήθελε να προσευχηθεί στην Παναγία απερίσπαστος και να μην είναι κανείς άλλος στην εκκλησία.

Οι μοναχές ένιωσαν ένα ρίγος να διαπερνά ως τα μοίχια την ύπαρξή τους .

Τον διαβεβαίωσαν ότι θα φροντίσουν να πραγματοποιηθεί το αίτημά του.

Ο πρόεδρος εισέρχεται μ΄ευλάβεια στο ναό…..

Η πόρτα κλείνει ερμητικά πίσω του. Εκεί στο ημίφως προσεύχεται στην Παναγία…… Αφού μεσολαβεί κάποιο διάστημα της ώρας ο πρόεδρος εξέρχεται. Οι μοναχές τον ρωτούν αν έμεινε ικανοποιημένος.

Ο πρόεδρος Bashar al Assad εκφράζει στις μοναχές την απόλυτη ικανοποίηση του αλλά τους λέει ότι δεν τήρησαν την υπόσχεσή τους.

»Είχα ζητήσει να είμαι μόνος στο ναό ποιά ήταν αυτή γυναίκα με το μωρό που ήταν μαζί μου στο ναό; δεν είπαμε να μην επιτρέψετε σε κανένα να μπει όσο θα βρίσκομαι μέσα; »

Οι μοναχές του απάντησαν ότι καμιά γυναίκα δεν μπήκε στο ναό ότι τήρησαν την δέσμευσή τους και ότι αυτή που είδε ήταν η Κυρία της Μονής η Παναγίας.

Η συγκίνηση ήταν και είναι μεγάλη… Το περιστατικό έλαβε χώρα κατά το διάστημα του πολύνεκρου πολέμου στη Συρία.

πηγή