Η επόμενη μέρα στην Αγία Παρασκευή Τεμπών μετά την καταστροφή (φωτογραφίες)

Καταστροφικό ήταν το πέρασμα του ποταμού στην Αγία Παρασκευή Τεμπών όπως δείχνουν νέες φωτογραφίες. Παντού υπάρχει λάσπη και τα πάντα έχουν διαλυθεί ενώ πολλά είναι αυτά που παρέσυρε μαζί του ο Πηνειός.

ια πρώτη φορά στα 60 χρόνια που η γέφυρα βρίσκεται εκεί το νερό έφτασε τόσο ψηλά, κατέστρεψε την γέφυρα ενώ στο εσωτερικό της εκκλησίας που χιλιάδες πιστοί έχουν ανάψει ένα κερί τα πάντα είναι διαφορετικά.

Η θαυματουργή εικόνα με τα αμέτρητα τάματα, η μαγευτική τοποθεσία με τα παγωμένα νερά να ρέουν άφθονα, το αγίασμα που βρίσκεται στην σπηλιά, αποτελούν πόλο έλξης για ντόπιους και τουρίστες ενώ η εκκλησία φιλοξενεί κάθε καλοκαίρι γάμους και βαφτίσεις. Όλα άλλαξαν από τα ορμητικά νερά του Πηνειού ενώ η καταστροφή της γέφυρας απέκλεισε το σημείο. Θα χρειαστεί καιρός ώστε η Αγία Παρασκευή Τεμπών να είναι ξανά η ίδια.

Άγνωστο παραμένει το τι συμβαίνει στο εσωτερικό του ναού πίσω από τις βαριές πόρτες.

Δείτε τις νέες εικόνες από το σημείο: 

Η ιστορία της εκκλησίας:

Η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, χτίστηκε περίπου το 1910 από τον Ο.Σ.Ε. με τη χρηματοδότηση των σιδηροδρομικών υπαλλήλων, όταν αποκολλήθηκε ένας βράχος και από θαύμα δεν χτύπησε το τρένο αλλά έπεσε στο νερό του Πηνειού. Πριν χτιστεί η γέφυρα, οι πιστοί μπορούσαν να πάνε στο εκκλησάκι , μόνο με βάρκα και κατόπιν συνεννόησης με τον βαρκάρη. Το 1960 δημιουργήθηκε η πεζογέφυρα και ανακατασκευάστηκε το καλοκαίρι του 2004 όταν γίνανε τα εγκαίνια της.

πηγή