Η Κίνα ετοιμάζει άλμα στην αεροπορική τεχνολογία με μαχητικό 6ης γενιάς. Σε κατάθλιψη ΗΠΑ & ΝΑΤΟ (βίντεο)

Η Κίνα προελαύνει στην ανάπτυξη μαχητικών νέας γενιάς και τα άλματα στην τεχνολογία δείχνουν ότι έχουν προσηλωθεί στον στόχο της αεροπορικής κυριαρχίας στην Ασία.

Μετά τα 5ης γενιάς J-20 τα οποία βρίσκονται σε μαζική παραγωγή (αναφορές μιλούν για 200 μαχητικά περίπου σε υπηρεσία) με χαρακτηριστικά stealth, τα οποία ως βαρέα μαχητικά βρέθηκαν να «αντιμετωπίζουν» τα αμερικανικά F-22 τώρα την εμφάνισή τους κάνει η 6η γενιά και πραγματικά είναι φουτουριστική.

Το βίντεο που κυκλοφορεί στο κινεζικό διαδίκτυο δείχνει το νέο κινεζικό μαχητικό και τα πλάνα είναι από την ταινία stealth του 2005 όπως πολλοί παρατηρούν αλλά πόσο απέχει από την πραγματικότητα;

 

Το πρόγραμμα J-XX

Πριν μερικούς μήνες το αεροσκάφος επίδειξης τεχνολογίας J-XX εμφανίστηκε σε πλάνα (θαμπά) στο πλαίσιο της ανάπτυξης του νέου μαχητικού 6ης γενιάς και αυτό που περισσότερο προσφέρει σε σχέση με τα J-20 είναι η υπερ-υπερευελιξία όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν εκτός των νέων ηλεκτρονικών/όπλων και δικτύωσης με μη-επανδρωμένα αεροχήματα.

Το δε σχέδιο του κανείς δεν μπορεί να πει με ακρίβεια ότι δεν προσομοιάζει το μαχητικό της ταινίας. Η Κίνα ακολουθεί τις αμερικανικές οδηγίες και προγράμματα και κανείς δεν γνωρίζει αν δεν τους προσπεράσει μάλιστα ειδικά κάτω από τα συνεχή προβλήματα των F-35 που προσπαθεί η USAF να ξεπεράσει.

Το  J-XX στα πλαίσια της ευελιξίας του αλλά διατηρώντας την χαμηλή ορατότητα στα ραντάρ φέρει πτισώμενα πτερύγια canards εκτός των τρισδιάστατων ακροφυσίων των κινητήρων και της εσωτερικής μεταφοράς των όπλων.

Ο δε γενικός σχεδιασμός ακολουθεί την τεχνική stealth τύπου ενσωμάτωσης των επιφανειών και όχι των γωνιών εκτροπής ενώ αναμένεται να τεθεί σε υπηρεσία στο 2030.

Silhouette of a 6th-gen Chinese fighter jet appeared in the air

Ακόμα μια άποψη που είχε κυκλοφορήσει που παρουσίαζε την γενική διάταξη του υπό ανάπτυξη μαχητικού.

πηγή