Η κυβέρνηση «τρέχει» κάθε διαδικασία για να «γνωρίζει» την ψηφιακή καθημερινότητα των πολιτών – Φέρνει και τον Προσωπικό αριθμό

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου δείχνει να είναι πολύ “δραστήριος” για την ψηφιακή ζωή των Ελλήνων καθώς τρέχει κάθε διαδικασία που θα επιτρέπει στην κυβέρνηση να έχει “εικόνα” του καθενός σε οποιαδήποτε κίνηση κάνει στην καθημερινότητά του.

Έτσι μετά την εισαγωγή του υπερ-υπερυπολογιστή ΔΑΙΔΑΛΟΣ που θα “τρέχει την Α.Ι. του δημοσίου” σήμερα ο Δ.Παπαστεργίου δήλωσε ότι ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την εφαρμογή του προσωπικού αριθμού, ο οποίος πρόκειται να αντικαταστήσει τον ΑΜΚΑ, τον ΑΦΜ και τον ΑΔΤ.

Συγκεκριμένα, σε σχετικές δηλώσεις του στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανέφερε: «Η έκθεση έχει σταλεί στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Περάσαμε και από την ακρόαση που η Ανεξάρτητη Αρχή επιβάλλει. Περιμένουμε πλέον τη θετική – ελπίζω – απάντησή της για να μπορέσουμε πλέον να εκδώσουμε το Προεδρικό Διάταγμα που απαιτείται. Είναι θέμα κάποιων ημερών, μηνός θα έλεγα. Ελπίζω να είναι τόσο, για να μπορέσουμε πλέον να ενοποιήσουμε τα τέσσερα διαφορετικά μητρώα που έχουμε στην ελληνική δημόσια διοίκηση, τέσσερα μητρώα τα οποία έχουν ταλαιπωρήσει πάρα πολύ σε πολλές περιπτώσεις τους πολίτες».

Επίσης, ο ίδιος πρόσθεσε: «Πλέον, με αυτό το νούμερο, παντού, σε όλη τη δημόσια διοίκηση και όχι μόνο σε αυτή, ακόμα και στον ιδιωτικό τομέα, δεν θα χρειάζεται – γιατί θα υπάρχουν διαλειτουργικότητες με τα συστήματα – να θυμόμαστε οτιδήποτε άλλο».

Ποια η διαδικασία απόκτησης του προσωπικού αριθμού

Σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου, η διαδικασία για τον προσωπικό αριθμό πλέον απλοποιείται ως εξής: Κάνοντας μια αίτηση σε έναν φορέα δημόσιο, ιδιωτικό, ο οποίος θέλει δύο – τρία στοιχεία μας, ποιοι είμαστε, πιθανώς την οικογενειακή μας κατάσταση, το εισόδημά μας, όλα αυτά πλέον με ένα μήνυμα που θα έρχεται στο wallet, θα μπορούμε να τα απαντάμε απευθείας.
Θα έρχεται, δηλαδή, ένα μήνυμα που θα λέει, για παράδειγμα, ότι για την αίτηση εγγραφής του παιδιού σας στον παιδικό σταθμό, θέλουμε αυτά τα στοιχεία σας, ποιος είστε, πόσα παιδιά έχετε, το εισόδημά σας, συμφωνείτε να τα αντλήσουμε για εσάς, και με την έγκριση του πολίτη, όλη η διαδικασία θα γίνεται αυτόματα.

Το απόλυτο φακέλωμα ξημερώνει σαν εφιάλτης…

πηγή