Επίκαιρα

Η μεγάλη προβοκάτσια της Mossad – Σε ποια χώρα σχεδίαζε να επιτεθεί και να ρίξει αλλού την ευθύνη

Αποκάλυψη Σοκ για την σχεδιαζόμενη προβοκάτσια ευρείας κλίμακας

Μία τεράστια προβοκάτσια, που θα οδηγούσε σε ένα ακόμη πολεμικό μέτωπο, ετοίμαζε η μυστική υπηρεσία του Ισραήλ Mossad, σύμφωνα με το IRNA, το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων.
Όπως σημειώνει σε δημοσίευμά του, το ιρανικό υπουργείο Πληροφοριών και οι Ταλιμπάν του Αφγανιστάν απέτρεψαν στις 5 Νοεμβρίου μια συνωμοσία της Mossad να εξαπολύσει επίθεση με drones στο ανατολικό Ιράν.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τρεις Ιρανοί υπήκοοι που εργάζονταν για τη Mossad συνελήφθησαν στις ορεινές περιοχές μεταξύ Ιράν και Αφγανιστάν.
Ο πυρήνας της Mossad σχεδίαζε να εκτοξεύσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη αυτοκτονίας από τις συνοριακές περιοχές του Αφγανιστάν προς στόχους στο Ιράν, σύμφωνα με το IRNA, το οποίο σημείωσε ότι οι τρεις ύποπτοι θα παραδοθούν σύντομα από τους Ταλιμπάν στις ιρανικές αρχές.

Πόλεμος κατασκόπων

Η Τεχεράνη και η Ιερουσαλήμ κατηγορούν η μια την άλλη για κατασκοπευτικές δραστηριότητες ως μέρος ενός μακροχρόνιου σκιώδεις πολέμου μεταξύ τους.
Τον Ιούλιο, το Ιράν ισχυρίστηκε ότι είχε διαλύσει ένα μεγάλο δίκτυο της Mossad που σχεδίαζε μεγάλης κλίμακας πράξεις δολιοφθοράς, συμπεριλαμβανομένης της ανατίναξης του τάφου του Qassem Soleimani, διοικητή της Δύναμης Quds του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, ο οποίος σκοτώθηκε σε Αμερικανό αεροπορική επιδρομή στη Βαγδάτη του Ιράκ πριν από τρία χρόνια.
Αργότερα, τον Αύγουστο, η Τεχεράνη είπε ότι απέτρεψε μια μεγάλη συνωμοσία της Mossad για να υπονομεύσει την παραγωγή πυραύλων της και την αμυντική της βιομηχανία στο σύνολό της.
Οι αναφορές για τη νέα συνωμοσία της Mossad κατά του Ιράν έρχονται καθώς το Ισραήλ διεξάγει επιχείρηση μεγάλης κλίμακας στη Λωρίδα της Γάζας ως απάντηση στην αιφνιδιαστική επίθεση της Hamas στις 7 Οκτωβρίου.
Αν και οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι δεν θεώρησαν την Τεχεράνη άμεσα υπεύθυνη για την επίθεση, η οποία στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 1.400 Ισραηλινούς, πιστεύουν ότι η επίθεση δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την ιρανική υποστήριξη.

www.bankingnews.gr