• agios-paisios-eikones-vivlia
    Άγιος Παΐσιος
    Μεγάλη ποικιλία από Βυζαντινές εικόνες και βιβλία με τον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη στο ixnk.gr
  • FACEBOOK-TEST5
    Εργόχειρα - Σταυροί
    Στο κατάστημά μας www.eikonia.gr θα βρείτε σταυρούς όλων των ειδών σε μεγάλη ποικιλία. Ασημένιοι, επίχρυσοι,...

Η Ρωσία έτοιμη για όλα: Εντατικές εργασίες για υπερσύγχρονα μαχητικά PAK DA ως απάντηση στις ΗΠΑ – Τα άκρως απόρρητα στοιχεία

Η Ρωσία φαίνεται έτοιμη για όλα…

Η Κίνα εμφανίζεται έτοιμη να βοηθήσει την Ρωσία με το μελλοντικό stealth στρατηγικό βομβαρδιστικό τύπου PAK DA, ως έμμεση απειλή απέναντι στις ΗΠΑ, σύμφωνα με δυτικά ΜΜΕ.
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα – κλειδί και δη αν εξεταστεί το σενάριο για μια πιθανή σύρραξη της χώρας με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η Ρωσία φαίνεται έτοιμη για όλα…
Η Military Watch αναλύει το ζήτημα, τονίζοντας τον ρόλο και το αυξημένο ενδιαφέρον της Κίνας για τις εργασίες.

Τα βομβαρδιστικά Tu-160M είναι τα πιο ετοιμοπόλεμα αεροσκάφη παγκοσμίως

Πάντως, η Ρωσία σκοπεύει να αυξήσει δραματικά την παραγωγή των στρατηγικών βομβαρδιστικών Tu-160M, πράγμα που έγινε γνωστό μετά από τις δηλώσεις του επικεφαλή της ρωσικής εταιρείας Rostec.
Όπως αναφέρει σχετικά ο ίδιος τα εκσυγχρονισμένα αεροσκάφη είναι ανώτερα των προκατόχων τους (Tu-160).
Τα νέα Tu-160M έλαβαν νέα ηλεκτρονικά, τους κινητήρες NK-32-02 και άλλα συστήματα.
Το πρώτο Tu-160M που συναρμολογήθηκε από το μηδέν εκτέλεσε την παρθενική του πτήση τον Ιανουάριο του 2022.
Τα εν λόγω βομβαρδιστικά θεωρούνται τα πιο ετοιμοπόλεμα στρατηγικά βομβαρδιστικά του κόσμου.
“Οι πιο αξιοσημείωτες βελτιώσεις περιλαμβάνουν την ενσωμάτωση εξ ολοκλήρου νέων ηλεκτρονικών, κινητήρων NK-32-02 και ενός αριθμού νέων όπλων, με επίκεντρο τους πυράυλους κρουζ Kh-101/102.
Αναπτύσσεται επίσης ένας αριθμός υπερ-υπερηχητικών όπλων για αυτό το αεροσκάφος.”
Παράλληλα, η δυτική δημοσίευση ανέφερε πως η Ρωσία αναπτύσσει αυτήν την στιγμή ένα ολοκαίνουργιο stealth βομβαρδιστικό, το οποίο έλαβε την κωδική ονομασία PAK DA. Το ρωσικό εγχείρημα αναμένεται να αποτελέσει τον κύριο ανταγωνιστή των αμερικανικών βομβαρδιστικών χαμηλής παρατηρησιμότητας τύπου B-21 Raider και των κινεζικών στρατηγικών βομβαρδιστικών τύπου H-20, τα οποία και θα ξεκινήσουν λειτουργία κοντά στο 2030.
Στην αρχική του έκδοση είχε τέσσερις κινητήρες Samara NK-321, που επέτρεπαν στο αεροσκάφος να πιάνει μέγιστη ταχύτητα Μαχ 2,05 και ταχύτητα cruising 0,9, με εμβέλεια 12.300χλμ. Οι κινητήρες αυτοί έχουν αντικατασταθεί από μια νέα σειρά κινητήρων ΝΚ-32, που αυξάνουν την εμβέλεια κατά 1.000 χλμ.

Αυτό είναι το βαρύτερο βομβαρδιστικό σε υπηρεσία στον κόσμο: Tu-160 «Blackjack»

Το ρωσικό βομβαρδιστικό με την ιδιαίτερα «κομψή» σιλουέτα έχει μια θέση στα Ρεκόρ Guinness ως το βαρύτερο βομβαρδιστικό που είναι σε υπηρεσία στον πλανήτη, και τα χαρακτηριστικά του είναι εντυπωσιακά: Το μέγιστο βάρος απογείωσής του είναι 275 τόνοι, ενώ μπορεί να πετά σε υπερηχητικές ταχύτητες, φτάνοντας ταχύτητα γύρω στα Μαχ 2,05 (πάνω από δύο φορές η ταχύτητα του ήχου) σε μεγάλο ύψος. Άδειο έχει βάρος 110 τόνους, και το μήκος του είναι 54,1 μέτρα, με άνοιγμα φτερών 55,7 μέτρα.

PAK_DA.jpg
Τα απόρρητα δεδομένα…

Οι περισσότερες πληροφορίες για το stealth PAK DA είναι άκρως απόρρητα δεδομένα του ρωσικού υπουργείου άμυνας.
Τα χαρακτηριστικά του μελλοντικού αεροσκάφους αποτελούν αντικείμενα υψηλού ενδιαφέροντος για πολλές χώρες.
Παράλληλα, οι αναλυτές τονίζουν πως η δημιουργία ενός τέτοιου όπλου απαιτεί πολύ χρόνο και προσπάθεια, για αυτό και η Μόσχα αποφάσισε να επεκτείνει τον στόλο Tu-160M της.
Την ίδια στιγμή, το πρόγραμμα PAK DA κινείται προς τα μπροστά, με την Κίνα να αναμένεται ακόμη και να βοηθήσει την Ρωσία να επιταχύνει την όλη διαδικασία.
“Υπάρχουν πηγές που αναφέρουν πως το PAK DA μπορεί να βασιστεί σε μεγάλο βαθμό στην υποστήριξη, στην μεταφορά τεχνολογίας και σε εξαρτήματα από την Κίνα, χρησιμοποιώντας παράλληλα εμπειρία από το κινεζικό πρόγραμμα H-20.
Δεδομένου πως και τα δύο βομβαρδιστικά αναπτύσσονται με κύριο σκοπό να εμπλακούν με αμερικανικούς στόχους, το Πεκίνο ίσως συμφωνήσει να υποστηρίξει τις ρωσικές αναπτύξεις,” αναφέρει η Military Watch.

www.bankingnews.gr