Ο σεφ Γιώργος Τσούλης μας ετοιμάζει παραδοσιακό, αγαπημένο, μαμαδίστικο ιμάμ μπαϊλντί. Καλοκαιρινό, κυρίως πιάτο, κατάλληλο για οικογενειακά τραπέζια αλλά και για τους fans της vegetarian κουζίνας.
#tsoulotip: Όταν καραμελώνουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και το αλάτι για να μας βγάλουν όλη τη γλυκύτητα τους.
ΥΛΙΚΑ
5 φλάσκες μελιτζάνες
3 κομμένες ντομάτες σε μικρά κυβάκια
3 κομμένα μέτρια κρεμμύδια σε λεπτές κάθετες φέτες
4 σκ. ψιλοκομμένες σκόρδο
½ κ.γ. σκόνη κανέλα
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο, σε σκόνη
1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
2 κ.γ. κουκουνάρι
400 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
½ του μάτσου μαϊντανό, ψιλοκομμένο
5 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
Ρίγανη ξερή
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200°C στον αέρα. Με ένα ίσιο μαχαίρι, χαράζουμε κάθετα σε τρία σημεία την κάθε μελιτζάνα. Τις μεταφέρουμε σε ένα ταψί φούρνου στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τις πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και θυμάρι.