Ινδία-Ρωσία: Τι ανακοίνωσαν οι δύο ηγέτες, Μόντι και Πούτιν! Κύματα ενθουσιασμού στις δύο χώρες! vid

Ινδία-Ρωσία: Τι ανακοίνωσαν οι δύο ηγέτες, Μόντι και Πούτιν! Κύματα ενθουσιασμού στις δύο χώρες! vid

Ινδία-Ρωσία: Τι ανακοίνωσαν οι δύο ηγέτες, Μόντι και Πούτιν! Κύματα ενθουσιασμού στις δύο χώρες! vid

Η σχέση της Ινδίας με τη Ρωσία βασίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη και τον σεβασμό, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι απευθυνόμενος στην ινδική διασπορά στη Μόσχα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υποδέχτηκε τον Μόντι αργά χθες το βράδυ και τον ξενάγησε στην κατοικία του έξω από τη Μόσχα ενόψει των επίσημων συνομιλιών τους στο Κρεμλίνο.

Ο Πούτιν αγκάλιασε τον Ινδό ηγέτη στην κατοικία του στο Νόβο-Ογκάριοβο και τον αποκάλεσε “αγαπητό φίλο”, ενώ δήλωσε “πολύ χαρούμενος” που τον είδε, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

“Οι επίσημες συνομιλίες μας είναι αύριο (Σ.τ.Σ: δηλαδή σήμερα Τρίτη), ενώ σήμερα σε αυτό το άνετο, ζεστό περιβάλλον πιθανόν να συζητήσουμε τα ίδια θέματα αλλά ανεπισήμως”, φέρεται να δήλωσε ο Πούτιν σύμφωνα με το πρακτορείο.

Ο Ρώσος πρόεδρος πρόσφερε στον Μόντι, ο οποίος πραγματοποιεί την πρώτη του επίσκεψη στη Ρωσία εδώ και πέντε χρόνια, τσάι, μούρα και γλυκίσματα και τον ξενάγησε στους εξωτερικούς χώρους της κατοικίας του με ένα ηλεκτρικό όχημα.

Η επίσκεψη του Μόντι στη Μόσχα και η σχέση της Ινδίας με τη Ρωσία εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία εγείρουν ανησυχίες, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το οποίο βλέπει την Ρωσία να ξεφεύγει σε όλα τα επίπεδα!

Η Ινδία, η οποία διατηρεί στενή σχέση με τη Μόσχα επί δεκαετίες, έχει αρνηθεί να καταδικάσει τη ρωσική επιχείρηση στην Ουκρανία, καλώντας αντίθετα για τον τερματισμό του πολέμου μέσω του διαλόγου και της διπλωματίας.

Ανώτερος Ινδός αξιωματούχος δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ανάμεσα στις πρώτες προτεραιότητες της επίσκεψης του Μόντι στη Μόσχα είναι να αποκαταστήσει την ισορροπία στο εμπορικό ισοζύγιο με την Ρωσία!

Η Ινδία, η οποία έχει δεσμούς με την Μόσχα από τη σοβιετική περίοδο, έχει αυξήσει τις αγορές φθηνού ρωσικού πετρελαίου σε επίπεδο ρεκόρ.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο Μόντι η Ινδία θα ανοίξει δύο νέα προξενεία στην Ρωσία και όλοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα!

«Οι βιομηχανικές μονάδες παραγωγής ισχύος Καζάν και Εκατερίνμπουργκ θα έχουν βάσεις για τις ινδικές διπλωματικές σχέσεις», συμφωνήθηκε!

Το Καζάν, πρωτεύουσα της Δημοκρατίας του Ταταρστάν, στον ποταμό Βόλγα και το Εκατερίνμπουργκ στα Ουράλια βουνά είναι κέντρα βιομηχανιών φαρμάκων, μηχανημάτων, πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ρωσία.

 

πηγή