ΗΠΑ και Ευρώπη εισάγουν το 2024 ως έτος ψηφιακής ταυτότητας. Ξεκινάνε αρχικά εθελοντικά και μετά υποχρεωτικά

Καθώς οι γραμμές μεταξύ του φυσικού και του διαδικτυακού μας κόσμου αρχίζουν να εξαφανίζονται, η έκκληση για υποχρεωτικές ψηφιακές ταυτότητες κερδίζει έλξη, με εξέχουσες προσωπικότητες να υποστηρίζουν την υιοθέτησή τους ως μέρος μιας «τεχνολογικής επανάστασης».

Από το Λουξεμβούργο και την Εσθονία έως τη Νότια Αφρική και το Βιετνάμ, οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο παρουσιάζουν ψηφιακές ταυτότητες, Το Μπουρούντι θα παράσχει στους κατοίκους του βιομετρικά δελτία ταυτότητας πριν από τις εκλογές του 2025, αναφέρει το υπουργείο Εσωτερικών.

Στις ΗΠΑ, μια διαρροή νωρίτερα αυτό το έτος υποδηλώνει ότι ετοιμάζεται σχέδιο εκτελεστικού διατάγματος για την επέκταση της υπηρεσίας Login.gov της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ σε μια εθνική υπηρεσία ψηφιακής ταυτότητας.

Αυτό θα τοποθετούσε πολλές κρατικές υπηρεσίες σε μια ενιαία σύνδεση.

Στην Ευρώπη , η Ευρωπαϊκή Ένωση κατέληξε σε προσωρινή συμφωνία τον Νοέμβριο για τη θέσπιση της « ευρωπαϊκής ψηφιακής ταυτότητας » ή «eID», μια άνευ προηγουμένου κίνηση προς ένα κεντρικό σύστημα ψηφιακής ταυτοποίησης για όλους τους Ευρωπαίους.

Η πρωτοβουλία στοχεύει να δώσει στους πολίτες μια μοναδική και ασφαλή ευρωπαϊκή ψηφιακή ταυτότητα. Αυτή η ψηφιακή ταυτότητα θα αποθηκευτεί σε «ψηφιακά πορτοφόλια», αρχικά εθελοντικά και μετά υποχρεωτικά, φιλοξενώντας ψηφιακές εκδόσεις κρίσιμων εγγράφων όπως ταυτότητες, άδειες οδήγησης, διπλώματα, ιατρικά αρχεία και πληροφορίες τραπεζικού λογαριασμού.

πηγή