Ισραήλ/Χαμάς και Τρίτος Ναός: Τι γραφόταν το καλοκαίρι πριν ξεκινήσει η σύγκρουση

Πλησιάζει η ώρα;

Το καλοκαίρι ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν πως η ώρα του Τρίτου Ναού είναι κοντά και πως λαμβάνει χώρα «διοχέτευση» κρατικών πόρων για την κατασκευή του!

Πλέον έχει ξεκινήσει εισβολή στην Γάζα, από την οποία ενδεχομένως ξεπηδήσει μια «νέα τάξη πραγμάτων» στην Μέση Ανατολή και όχι μόνο! Άραγε έχει σχέση η εισβολή με τις προετοιμασίες για τον λεγόμενο Τρίτο Ναό;

Ο όρος Τρίτος Ναός χρησιμοποιείται σε σχέση με την θεωρητική ανοικοδόμηση ενός Τρίτου Ναού στην Ιερουσαλήμ, ο οποίος θα διαδεχθεί και τον αρχικό Ναό του Σολομώντα (ο οποίος χτίστηκε υπό τον Σολομώντα και καταστράφηκε το 587 π.Χ. από τους Νεοβαβυλώνιους) και τον Δεύτερο Ναό (που χτίστηκε υπό την την Αχαιμενιδική Περσική Αυτοκρατορία και καταστράφηκε το 70 μ.Χ. από τους Ρωμαίους).

Η Ιερουσαλήμ, όπου επιδιώκεται να κτιστεί ο Τρίτος Ναός, ή αλλιώς η «πόλη-λάφυρο» όπως την έχουν χαρακτηρίσει ιστορικοί, ανέκαθεν αποτελούσε το μεγαλύτερο αγκάθι στην πολυετή αραβο-ισραηλινική διένεξη. Το καθεστώς της πόλης εκκρεμεί εδώ και δεκαετίες χωρίς ορατή προοπτική επίλυσης.

Το ενδεχόμενο να κτιστεί ο Τρίτος Ναός στο όρος του Ναού φαντάζει ανήκουστο για τους απανταχού μουσουλμάνους! Ο λόγος; Εκεί ακριβώς εφάπτεται και εκτείνεται ο τρίτος ιερότερος μουσουλμανικός τόπος μετά την Μέκκα και την Μεδίνα. Πρόκειται για το λεγόμενο Χαράμ αλ Σαρίφ που στα αραβικά σημαίνει «ευγενές ιερό» με τον Θόλο του Βράχου που βρίσκεται στο κέντρο του Όρους του Ναού, στην περιοχή του εβραϊκού Δεύτερου Ναού. Εκεί λένε πως έλαβε χώρα ο μύθος της «θυσίας του Αβραάμ».

Οι Παλαιστίνιοι που διεκδικούν ένα παλαιστινιακό κράτος χωρίς εποικισμούς ονειρεύονται την ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσά τους. Αντίθετα, οι Εβραίοι αντιτίθενται στο σχέδιο διχοτόμησης της «αιώνιας και αδιαίρετης» πόλης, που μεταξύ άλλων αποδίδει τεράστια οφέλη στην οικονομία.

Πλέον η σύγκρουση Χαμάς-Ισραήλ φέρνει όλο και πιο κοντά την διεθνή παρέμβαση στα Ιεροσόλυμα, η οποία θα σημάνει την απαρχή κοσμογονικών εξελίξεων στον πλανήτη, καθώς αυτοί που θέλουν να δώσουν την «λύση» του Παλαιστινιακού για την «ειρήνη», ίσως καλέσουν εβραίους και μουσουλμάνους να χτίσουν μαζί, στο όνομα του Αβραάμ, κοινού πατέρα και των δύο, τον Τρίτο Ναό, όχι προς ανάδειξη του εβραϊκού δόγματος, παρά μιας παγκόσμιας κοινωνίας.

Όπως έγραφε το france24 το καλοκαίρι: «Οι Ισραηλινοί ετοιμάζονται για νέο εβραϊκό ναό στην τοποθεσία Al-Aqsa (στο Όρος του Ναού»! Πλησιάζει η ώρα;

πηγή