ΙΤΑΛΙΑ: Οι μασόνοι αποθεώνουν τον Φραγκίσκο γιατί το έργο του «απηχούσε βαθιά» τις «αρχές» τους
LifeSiteNews/KO
Η Μεγάλη Στοά της Ιταλίας χαιρέτισε το έργο του πάπα Φραγκίσκου ότι είχε «βαθιά απήχηση με τις αρχές του Τεκτονισμού», στον απόηχο του θανάτου του τη Δευτέρα.
«Η Μεγάλη Στοά της Ιταλίας του A.L.A.M. συμμετέχει στο παγκόσμιο πένθος για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου, ενός ποιμένα που, μέσω των διδασκαλιών και της ζωής του, ενσάρκωσε τις αξίες της αδελφοσύνης, της ταπεινότητας και της επιδίωξης ενός παγκόσμιου ανθρωπισμού», έγραψε ο Luciano Romoli, Μέγας Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ιταλίας του A.L.A.M. (Antichi Liberi e Accettati Muratori).
«Ερχόμενος από το «τέλος του κόσμου», ο Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο μπόρεσε να αλλάξει την Εκκλησία, επαναφέροντας τις επαναστατικές διδασκαλίες του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης στις μέρες μας», έγραψε ο Ρομόλι, παρά τη θεμελιώδη διαφορά μεταξύ της πιστότητας του Αγίου Φραγκίσκου στο καθολικό δόγμα και της «επανάστασης» της ετεροδοξίας του Φραγκίσκου.
Ο Romoli συνέχισε να επαινεί το «έργο» του Φραγκίσκου ως «βαθιά απήχηση με τις αρχές του Τεκτονισμού», ένα κομπλιμέντο που είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν σκεφτεί κανείς ότι ο Τεκτονισμός έχει επανειλημμένα και αλάνθαστα καταδικαστεί από προηγούμενους Πάπες ως αντίθετος προς τον Καθολικισμό – ξεκινώντας το 1738 με τον Πάπα Κλήμη ΧΙΙ στον eminentiii.
Ο Μέγας Διδάσκαλος της Στοάς επεσήμανε ότι η «ελευθερία, η ισότητα και η αδελφότητα» – που αναδεικνύονται ως κοινωνικά ιδανικά στο «Fratelli tutti” («Αδελφοί όλοι») του Φραγκίσκου – είναι «οι τρεις βασικές αξίες του Τεκτονισμού».
«Να ξεπεραστούν οι διαιρέσεις, οι ιδεολογίες και η ομαδική σκέψη για να αναγνωρίσουμε τον πλούτο των διαφορών και να οικοδομήσουμε μια ανθρωπότητα ενωμένη στην διαφορετικότητα: αυτός ήταν ο διακαής πόθος του Φραγκίσκου και τον ίδιο στόχο επιδιώκει η Μεγάλη Στοά της Ιταλίας», συνέχισε ο Romoli.
Υποστήριξε περαιτέρω ότι ο Φραγκίσκος υιοθέτησε «Μια πίστη ικανή να αμφισβητήσει τον εαυτό της, να αποδεχτεί την αμφιβολία και να διαλόγου, την οποία βρίσκουμε επίσης στη μασονική μυητική μέθοδο, βασισμένη σε ένα μονοπάτι απαλλαγμένο από δόγματα, που τεκμηριώνεται από την αδιάκοπη αναζήτηση της αλήθειας».
«Σε αυτούς τους καιρούς της σοβαρής κρίσης, η Μεγάλη Στοά της Ιταλίας απηχεί την έκκληση του Πάπα Φραγκίσκου για μια «πλανητική συνείδηση» που αναγνωρίζει την ανθρωπότητα ως κοινότητα του πεπρωμένου. Τιμούμε τη μνήμη του συνεχίζοντας να εργαζόμαστε για μια ηθική ορίων, για σεβασμό προς τους άλλους και για την οικοδόμηση ενός Ναού που βασίζεται στην αλληλεγγύη, την ελευθερία της σκέψης και την παγκόσμια αδελφότητα».
Οι Ιταλοί τέκτονες ήταν ένθερμοι υποστηρικτές του Φραγκίσκου από την αρχή. Η εκλογή του εγκωμιάστηκε αμέσως από τον Μεγάλο Διδάσκαλο Γκουστάβο Ράφι της Μεγάλης Μασονικής Στοάς της Ιταλίας, ο οποίος είπε τότε: «Η αδελφότητα και ο διάλογος είναι τα πρώτα του συγκεκριμένα λόγια: ίσως τίποτα στην Εκκλησία δεν θα είναι όπως πριν».
Είναι αξιοσημείωτο ότι, όπως κατέθεσε ο άγιος Μαξιμιλιανός Κόλμπε στο περιοδικό Militia of the Immaculata, οι Ελευθεροτέκτονες το 1917 γιόρτασαν τα 200 χρόνια τους με πορεία μπροστά από την πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό με πανό που έλεγαν: «Ο Σατανάς πρέπει να βασιλεύει στο Βατικανό. Ο Πάπας θα είναι ο δούλος του».
ΚΟ / από εδώ
https://corfiatiko.blogspot.com/2025/04/blog-post_986.html