Καιρός: Καύσωνας διαρκείας τις επόμενες ημέρες - Σε ποιες περιοχές θα αγγίξει ο υδράγυρος 40άρια

Καιρός: Καύσωνας διαρκείας τις επόμενες ημέρες – Σε ποιες περιοχές θα αγγίξει ο υδράγυρος 40άρια

Καιρός: Καύσωνας διαρκείας τις επόμενες ημέρες – Σε ποιες περιοχές θα αγγίξει ο υδράγυρος 40άρια

Ζέστη διαρκείας ξεκινά από αύριο Τρίτη (9/7) σε όλη τη χώρα, με τον καύσωνα να κορυφώνεται το Σαββατοκύριακο, αφού ο υδράγυρος αναμένεται να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Ειδικότερα, αύριο Τρίτη (9/7) γενικά αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα, ενώ από τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ορεινά της Ηπείρου και τις δυτικής Μακεδονίας θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 37 με 39 και κατά τόπους στα δυτικά ηπειρωτικά τους 40 βαθμούς Κελσίου. Στην νησιωτική χώρα τους 30 με 32 και κατά τόπους στα νησιά του Ιονίου, του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

«Κόκκινος» συναγερμός από Γιαννόπουλο – «Ζέστη διαρκείας για τουλάχιστον δέκα ημέρες»

«Η νέα εβδομάδα θα χαρακτηριστεί από το συνδυασμό μελτεμιού και ζέστης. Μέχρι την Πέμπτη στο Αιγαίο θα έχει βοριάδες. Σήμερα το θερμόμετρο θα φτάσει τους 37 βαθμούς. Στα ανατολικά του νομού η θερμοκρασία θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερα», ανέφερε ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος στο Newsbomb.gr.

«Στη Δυτική Ελλάδα το θερμόμετρο θα είναι πιο ψηλά, η φτάσει τους 39 βαθμούς ενώ στην Αιτωλοακαρνανία το θερμόμετρο θα φτάσει τους 40 βαθμούς. Αυτή η κατάσταση θα παραμείνει για ημέρες», πρόσθεσε.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10-07-2024
Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις και στα βορειοανατολικά ορεινά ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 36 με 38 βαθμούς και κατά τόπος στα ηπειρωτικά τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου. Στο Αιγαίο θα φτάσει τους 30 με 32 βαθμούς και κατά τόπους στα ανατολικά και τα νότια τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11-07-2024

Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στο κεντρικό Αιγαίο έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12-07-2024
Γενικά αίθριος καιρός. Το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.