Καιρός: Βροχερό διάλειμμα, με σύντομη διάρκεια

Μπορεί τις τελευταίες ημέρες το κλίμα του καιρού να παραπέμπει σε Άνοιξη, ωστόσο, σήμερα προβλέπεται ένα…βροχερό διάλειμμα με σύντομη διάρκεια. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη, η διαταραχή που μας έρχεται από την Ιταλία θα προκαλέσει βροχές στα δυτικά και στα βόρεια.

Κατά τη διάρκεια της ημέρα θα αναπτυχθούν συννεφιές στα δυτικά και στα βόρεια, ενώ το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία.

Όπως εξηγησε, από αυτή σύντομη κακοκαιρία θα μείνει ανεπηρέαστο το ανατολικό και βόρειο τμήμα της χώρας. Στην Αττική θα έχουμε ανοιξιάτικο σκηνικό, με ηλιοφάνεια και περιορισμένες τοπικές νεφώσεις. Το βράδυ θα μπει ένα βορειοδυτικό ρεύμα, που θα καθαρίσει την ατμόσφαιρα από την υγρασία. Ο υδράργυρος θα προσεγγίσει τους 26 βαθμούς Κέλσιου. Στη Θεσσαλονίκη, πάλι, θα έχουμε λίγες τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 25 βαθμούς Κέλσιου.

Αύριο Πέμπτη 9 Νοεμβρίου αναμένεται καλός καιρός, με κάποιες τοπικές βροχές να εκδηλώνονται στα ανατολικά. Αλλαγή σκηνικού θα έχουμε την Παρασκευή, που ένα νέο σύντομο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει τη χώρα, φέρνοντας κάποια έντονα φαινόμενα.

πηγή