Καμιά ελπίδα για το ναυτικό των ΗΠΑ. Στο στόχαστρο των ρωσικών υπερ-υπερηχητικών Zircon και τα 11 αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ

Στο Στόχαστρο της Μόσχας τα 11 Αμερικανικά Αεροπλανοφόρα

Για να τα προστατέψει το Πεντάγωνο τα αεροπλανοφόρα του ποτέ δεν τα αφήνει να επιχειρούν μόνα τους. Κάθε αμερικανικό αεροπλανοφόρο συνοδεύεται από μία ομάδα κρούσης, μία ξεχωριστή δύναμη σαν αρμάδα που προστατεύει, υποστηρίζει και συμπληρώνει τις δυνατότητες κάθε αεροπλανοφόρου.

Αν εξαιρέσουμε τους υπέρ υπερηχητικούς πυρηνικούς πυραύλους που μόνο η Ρωσία διαθέτει και μπορεί να εξαϋλώσει τα πάντα, το ρωσικό πολεμικό ναυτικό έχει αποκαλύψει άλλο ένα οπλικό σύστημα σχεδιασμένο ειδικά για την βύθιση αμερικανικών αεροπλανοφόρων και αυτό δεν είναι άλλο από τον πύραυλο P-800 Granit.

Ο Granit βάρους 7.000 κιλών είναι τεράστιος και διαθέτει μία μεγάλη κεφαλή βάρους 750 κιλών. Μπορεί να πετάξει με ταχύτητα έως 1,6 μαχ σε χαμηλό υψόμετρο και με περισσότερα από 2,5 μαχ σε μεγάλο υψόμετρο. Ο Granit μπορεί να εξοπλιστεί και με θερμοπυρηνική κεφαλή, ενώ επιδεικνύει εμβέλεια 625 χιλιομέτρων.

Ακόμη και με συμβατική κεφαλή στην μύτη του, ένας ρωσικός πύραυλος Granit θα διέλυε κάθε αμερικανικό αεροπλανοφόρο.

Φυσικά οι υπέρ υπερηχητικοί πύραυλοι μπορούν να εκτοξευτούν και με άλλους τρόπους και να πλήξουν όποιο στόχο θέλουν. Ειδικά πλατφόρμες όπως τα αεροπλανοφόρα, που ούτε αόρατες αλλά και ούτε ευέλικτες θεωρούνται, είναι πλωτά φέρετρα.