O καθηγητής Οικονομολόγος Michael Hudson, σε ένα από τα τελευταία του άρθρα που γράφτηκε αρχικά για ένα γερμανικό κοινό, κάνει έναν εκπληκτικό παραλληλισμό μεταξύ των Σταυροφοριών και της τρέχουσας «διεθνούς τάξης που βασίζεται σε κανόνες» που επιβάλλει ο ηγεμόνας.
Ο καθηγητής Hudson περιγράφει λεπτομερώς πως ο παπισμός στη Ρώμη κατάφερε να καθιερώσει μονοπολικό έλεγχο στα κοσμικά βασίλεια , όταν το παιχνίδι αφορούσε την παπική υπεροχή έναντι των βασιλιάδων, κυρίως των Γερμανών αυτοκρατόρων του Α’ Ράιχ.
Μια ρήτρα στα παπικά διατάγματα έδωσε στον Πάπα την εξουσία να αφορίζει όσους «δεν είχαν ειρήνη με την Ψευτοεκκλησία της Ρώμης». Ο Χάντσον σημειώνει ευθαρσώς ότι οι κυρώσεις των ΗΠΑ είναι το σύγχρονο ισοδύναμο του αφορισμού.
(…)Κομβική ημερομηνία είναι το 1054, όταν τελικά χωρίστηκαν η Ρώμη και η Κωνσταντινούπολη. Δηλαδή, η Παπική Εκκλησία διασπάστηκε από την Ορθοδοξία, που μας φέρνει στη Ρωσία και τη Μόσχα ως παιδί του Βυζαντίου – και δικαιολογεί την αιωνόβια έχθρα της «Δύσης» εναντίον της Ρωσίας.
Στρατιωτικός νόμος
Ο Andrea Jock, Καθηγητής Ηθικής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου, ανέβασε την έννοια της «Εξαιρετικής Κατάστασης» του Giorgio Agamben σε νέα ύψη.
Ο Zhok υποστηρίζει ότι η ζομπιοποιημένη συλλογική Δύση είναι πλέον πλήρως υποταγμένη στον «στρατιωτικό νόμο», όπου το ήθος του αέναου πολέμου είναι η υψηλότερη προτεραιότητα για τις υψηλόβαθμες παγκόσμιες ελίτ.
Όλες οι άλλες μεταβλητές – από τον μετανθρωπισμό μέχρι την ερήμωση, ακόμη και την κατάργηση του πολιτισμού – υπόκεινται σε «στρατιωτικό νόμο» και, στην πραγματικότητα, είναι ασήμαντες. Το μόνο που έχει σημασία είναι η άσκηση του απόλυτου, ακατέργαστου ελέγχου.
Ο Michael Hudson (γεννημένος στις 14 Μαρτίου 1939) είναι Αμερικανός οικονομολόγος, καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Missouri-Kansas City και ερευνητής στο Levy Economics Institute στο Bard College, πρώην αναλυτής της Wall Street, πολιτικός σύμβουλος,και πρόεδρος στο Institute for the Study of Long Term Economic Trends.Και καθηγητής στη Σχολή Μαρξιστικών Μελετών του Πανεπιστημίου του Πεκίνου. Διετέλεσε οικονομικός σύμβουλος σε κυβερνήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο κ.α