Κάτι ετοιμάζεται στην Ουκρανία. Υπάρχει κάτι που συμβαίνει εντός της ομάδας Zelensky

Ο θάνατος του Volodymyr Zelensky βρίσκεται πλέον στην ατζέντα των δυτικών ΜΜΕ. Φέρεται ότι μετά από αυτόν θα κυβερνήσει την Ουκρανία μια χούντα από τον στενό του κύκλο. Η Ρωσία δεν πρέπει να επιτρέψει μια τέτοια εξέλιξη.

Lyuba Lulko – pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Η συνωμοσία του Blinken εντός του καθεστώτος του Κιέβου

Η πρωτοπορία του δυτικού Τύπου, Politico, σε άρθρο του για το σχέδιο της Ουκρανίας σε περίπτωση δολοφονίας από τη Ρωσία του Ζελένσκι έγραψε πως ο θάνατός του θα ήταν σοβαρό πλήγμα, αλλά η πολιτική σταθερότητα στην Ουκρανία δεν θα διαταραχθεί σοβαρά.

Η δημοσίευση αναφέρεται στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος είπε πέρυσι στο CBS:

«Οι Ουκρανοί έχουν σχέδια – για τα οποία δεν πρόκειται να μιλήσω ή να μπω σε λεπτομέρειες – για να βεβαιωθούν ότι υπάρχει αυτό που θα ονομάζαμε «συνέχεια της κυβέρνησης» με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Φαίνεται ότι ο Πρόεδρος της Ουκρανίας δεν γνωρίζει αυτά τα σχέδια, επειδή ο Γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας Oleksiy Danilov σχολίασε το άρθρο στο Politico ως εξής:

«Στην Ουκρανία, δεν υπάρχει σχέδιο για τη διασφάλιση της «συνέχειας της κυβέρνησης σε περίπτωση θανάτου του Ζελένσκι. Πρόκειται για απολύτως εσφαλμένες πληροφορίες, δεν υπάρχουν τέτοια σχέδια».

Φυσικά, ο Ζελένσκι έχει διαφορετικά σχέδια για μια καλή ζωή σε μια βίλα στη Φλόριντα ή σε μια έπαυλη στο Λονδίνο και έναν χοντρό τραπεζικό λογαριασμό μετά τη φυγή του από την Ουκρανία.

Ωστόσο, άλλοι Ουκρανοί πολιτικοί το γνωρίζουν και το Politico κατονομάζει αυτούς που θα κυβερνήσουν ό,τι απομένει από την Ουκρανία μετά τον θάνατο του Ζελένσκι ως μέρος του «κυβερνητικού συμβουλίου».

Αυτοί είναι:

  • Ο Επικεφαλής του Γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας Andriy Yermak,
  • Ο Υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρι Κουλέμπα,
  • Ο υπουργός Άμυνας Alexei Reznikov,
  • Ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny,
  • Ο Πρόεδρος της Ράντας Ρουσλάν Στέφαντσουκ.

Αυτή είναι η άποψη που εξέφρασε ο Άντριαν Καρατνίτσκι, ανώτερος ερευνητής στο Atlantic Council με έδρα τις ΗΠΑ, από τον οποίο πήρε συνέντευξη η εφημερίδα.

Ο Γερμάκ, ο οποίος εξακολουθεί να θεωρείται ο γκρίζος καρδινάλιος στην ουκρανική κυβέρνηση, πιθανότατα θα ηγηθεί της χούντας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δε χρειάζεται μια κλιμάκωση στην Ουκρανία πριν από τις εκλογές του 2024. Θα προτιμηθούν οι διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός στο status quo, αλλά δε θα υπάρξει ειρηνευτική συμφωνία με τη Ρωσία όσο ο Ζελένσκι παραμένει στο γραφείο ως Πρόεδρος.

“Δεν πιστεύουμε ότι η Ρωσία δε θα θέλει να επιστρέψει με επιθετικότητα ακόμα και αφού διώξουμε τους κατακτητές από όλη μας την επικράτεια. Η νίκη της Ουκρανίας πρέπει να διασφαλίσει πως οποιαδήποτε προσπάθεια του εχθρού να επιστρέψει δεν θα υπερβαίνει την αρρωστημένη φαντασία αυτών των τρελών που τρέφουν τέτοια σχέδια», είπε ο Ζελένσκι στο Κίεβο για τον εορτασμό της Ημέρας του Κράτους.

Η θέση του είναι ξεκάθαρη: ήταν ο Ζελένσκι που έφερε την Ουκρανία στο σημείο που βρίσκεται τώρα, ενώ υποσχέθηκε νίκη επί των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Η κατάσταση φαίνεται ως εξής:

– Η Ουκρανία έχασε ορισμένα από τα εδάφη της,
– Περίπου 8 εκατομμύρια άνθρωποι εγκατέλειψαν τη χώρα,
– Περίπου 300.000 Ουκρανοί έχασαν τη ζωή τους στη σύγκρουση,
– Η φυσική μείωση του πληθυσμού ξεπέρασε τα 400.000 άτομα,
– Η οικονομία βρίσκεται σε ερείπια,
– Υπάρχει μια οικολογική καταστροφή κάτω από τον Δνείπερο λόγω της καταστροφής του υδροηλεκτρικού σταθμού Kakhovka.

Ο Ζελένσκι δε θα μπορέσει να ξεφύγει από τα φρικτά αποτελέσματα της προεδρίας του. Ο θάνατος περιμένει τον Ζελένσκι παντού, αλλά, παραδόξως, δεν πρόκειται να έρθει από τη Ρωσία.

Ο Ζελένσκι στη φωλιά της οχιάς

Κάτι ετοιμάζεται στην Ουκρανία. Υπάρχει κάτι που συμβαίνει εντός της ομάδας Zelensky, μεταξύ Zelensky και δημάρχων πόλεων, μεταξύ Zelensky και της ομάδας Poroshenko. Ουκρανοί στρατιώτες κάνουν εκκλήσεις απειλώντας να ξεκαθαρίσουν με τον πρόεδρο.

Πολλοί μιλούν για πανταχού παρούσα διαφθορά. Οι Ουκρανοί «πατριώτες» εγκαταλείπουν ενεργά τη χώρα. Ο Ζελένσκι διέταξε να απαγορευτεί σε όλους τους βουλευτές να φύγουν από τη χώρα, αλλά αν ο Γερμάκ έδωσε το πράσινο φως, κι απλώς πάνε και φεύγουν.

Ο Γερμάκ μεταβαίνει στη Σαουδική Αραβία για μια διάσκεψη για το «ειρηνευτικό σχέδιο» του Ζελένσκι. Φήμες λένε ότι πρόκειται να συζητήσει εκεί συμβιβασμούς για τους οποίους θα ήταν έτοιμος εάν έρθει στην εξουσία.

Η Ρωσία πρέπει να κάνει τα πάντα για να διασφαλίσει πως το δυτικό σχέδιο δε θα λειτουργήσει. Το πάγωμα της σύγκρουσης και η διατήρηση της εν ενεργεία ουκρανικής διοίκησης στην εξουσία και η ιδεολογία του Μπαντέρα δε συζητούνται, καθώς η σύγκρουση μπορεί να ξεσπάσει πάλι αργότερα. Ο Ζελένσκι οδηγεί την Ουκρανία κατευθείαν στην άβυσσο και η Ρωσία δεν τον αγγίζει.

https://www.freepen.gr/2023/08/blog-post_80.html