Κάτι ετοιμάζουν ή έρχεται μεγάλη πείνα λόγω Ουκρανίας; Η Τουρκία αυξάνει αιφνιδιαστικά τα αποθέματα τροφίμων της

Κάτι ετοιμάζουν ή έρχεται μεγάλη πείνα λόγω Ουκρανίας; Η Τουρκία αυξάνει αιφνιδιαστικά τα αποθέματα τροφίμων της

Κάτι ετοιμάζουν ή έρχεται μεγάλη πείνα λόγω Ουκρανίας; Η Τουρκία αυξάνει αιφνιδιαστικά τα αποθέματα τροφίμων της

Στην Άγκυρα πιθανόν να γνωρίζουν κάτι παραπάνω για πιθανό Παγκόσμιο πόλεμο σε συνδυασμό με πρόκληση στο Αιγαίο-Ο παγκόσμιος οργανισμός τροφίμων προβλέπει επιδείνωση της επισιτιστικής κατάστασης σε 17 χώρες.

Η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε εντελώς αιφνιδιαστικά να αυξήσει τα αποθέματα τροφίμων της λόγω δήθεν της υπερθέρμανσης του πλανήτη, ουσιαστικά όμως λόγω της άκρως επικίνδυνης κατάστασης στην Ουκρανία, γράφει η τουρκική εφημερίδα Yeni Akit, ενώ κανένας ούτε στην Τουρκία δεν πιστεύει τον πρώτο λόγο, ως αιτία αυτής της κίνησης.“Από αυτή την άποψη, το Τουρκικό Συμβούλιο Σιτηρών (TMO) θα οργανώνει ετησίως αποθέματα τουλάχιστον 1,5 εκατομμυρίου τόνων σιταριού, 250 χιλιάδων τόνων κριθαριού, 150 χιλιάδων τόνων καλαμποκιού και 50 χιλιάδων τόνων ρυζιού σε περίπτωση απρόβλεπτων καταστάσεων”, αναφέρει η τουρκική δημοσίευση.

Ο παγκόσμιος οργανισμός τροφίμων προβλέπει επιδείνωση της κατάστασης των τροφίμων σε 17 χώρες.

Για τον λόγο αυτόν οι Τούρκοι θα δαπανήσουν Πέντε δισεκατομμύρια λίρες (σχεδόν 154 χιλιάδες δολάρια) για την δημιουργία αποθεμάτων τροφίμων στην γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τουρκικών μέσων ενημέρωσης, η Άγκυρα θέλει έτσι να ελαχιστοποιήσει τις πιθανές συνέπειες της παγκόσμιας κλιματικής αλλαγής και της συνεχιζόμενης σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Η Τουρκία είχε προαναγγείλει την αναστολή των εισαγωγών σιταριού από τις 21 Ιουνίου έως τις 15 Οκτωβρίου 2024.

Το μέτρο αυτό μπορεί επίσης να παραταθεί ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς.

Σύμφωνα με την έκθεση, πρόκειται για ένα από τα μέτρα που στοχεύουν στην προστασία των τοπικών παραγωγών ώστε να μην υποφέρουν από τις χαμηλότερες τιμές του σιταριού.

Οι εισαγωγές σιταριού της Τουρκίας το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους ανήλθαν σε 2,1 εκατ. τόνους αξίας 530 εκατ. δολαρίων.

Επιπλέον, το 69% αυτών των αγορών είναι από ρωσικά σιτηρά.

Τουρκικές εταιρείες αγόρασαν 1,5 εκατομμύρια τόνους ρωσικού σίτου για 368,5 εκατομμύρια δολάρια.

Με την καθιέρωση της πλήρους απαγόρευσης των εισαγωγών, η Ρωσία θα πρέπει να ανακατευθύνει 488,5 χιλιάδες τόνους σίτου το μήνα, το κόστος των οποίων ανήλθε σε 123 εκατομμύρια δολάρια.

Επίσης, μεταξύ των μεγάλων πωλητών σιταριού της Τουρκίας ήταν η Ουκρανία (27%) και η Μολδαβία (1,6%), ενώ περίπου το ένα τοις εκατό το καθένα αφορά τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και τη Συρία.

Τι μπορεί να συμβαίνει στο παρασκήνιο ωθώντας τους Τούρκους σε αυτήν την πρωτόγνωρη κίνηση.

Πολλοί ίσως θεωρούν στην Τουρκία, ότι επίκειται ακόμα και πιθανή πολεμική ρήξη μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ, ενώ πάντα στο πίσω μέρος τους μυαλού μας στην Ελλάδα έχουμε, πιθανές τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, εν μέσω παγκόσμιας αστάθειας.

Το τωρινό σενάριο αφορά την δημιουργία στρατιωτικής βάσης και εμπλοκής του ΝΑΤΟ μέσω Ρουμανίας στην Οδησσό κατά της Ρωσίας ( τεράστιας γεωστρατηγικής σημασίας), και για αυτό και έχουμε την άμεση λήψη μέτρων για επικίνδυνες καταστάσεις, σχετικά με την σίτιση του τουρκικού λαού.

Εκτιμάται ότι ανάλογες κινήσεις έχουν ληφθεί και στην Ελλάδα για όλα αυτά τα επικίνδυνα σενάρια, για τα οποία εκεί στην Άγκυρα πιθανόν να γνωρίζουν κάτι παραπάνω λόγω επαφής τους τόσο με ΗΠΑ όσο και με Ρωσία.

πηγή
https://corfiatiko.blogspot.com/2024/06/blog-post_756.html