Υλικά:
200 γρ. φυτικό βούτυρο
1,5 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
Ξύσμα ενός λεμονιού
500 γρ. αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
500 γρ. μαρμελάδα κεράσι
1 φλιτζάνι τσαγιού αμύγδαλα, κοπανισμένα
Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και στη συνέχεια το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι. Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και τοποθετούμε το ένα κομμάτι στο ταψί, τρίβοντάς το με τα δάχτυλα μας σαν θρύμματα ψωμιού. Στο άλλο κομμάτι προσθέτουμε τα αμύγδαλα. Απλώνουμε επάνω την μαρμελάδα και την καλύπτουμε με την υπόλοιπη ζύμη που την δουλεύουμε κατά τον ίδιο τρόπο. Ψήνουμε το κέικ στους 200 βαθμούς για 50-60 λεπτά. Όταν κρυώσει, το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.