«Κεραυνός» από Ρωσία: Να φορολογήσουμε όσους δεν κάνουν παιδιά

Βουλευτής του Πούτιν πρότεινε την επιβολή φόρου για την έλλειψη παιδιών, που υπήρχε και κατά την σοβιετική εποχή, επικαλούμενος την ανάγκη αύξησης του πληθυσμού.

«Πρέπει να ενθαρρύνουμε την γέννηση παιδιών», δήλωσε ο Εβγκένι Φιοντόροφ από το κυβερνών κόμμα Ενωμένη Ρωσία στο ραδιόφωνο Govorit Moskva. Πρόσθεσε ότι τα φορολογικά έσοδα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την χρηματοδότηση υφιστάμενων και μελλοντικών προγραμμάτων πρόνοιας που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν οικογένειες με παιδιά.

«Πρέπει να θεσπίσουμε φόρο για αυτόν τον σκοπό; Αν δεν έχουμε αρκετά χρήματα για τέτοια έργα, θα πρέπει», είπε ο βουλευτής που είναι μέλος της κοινοβουλευτικής επιτροπής προϋπολογισμού και φορολογίας, υπογραμμίζοντας: «Δεν είναι τιμωρία, αλλά λύση στο πρόβλημα».

Ο φόρος για την έλλειψη τέκνων υιοθετήθηκε κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και υπήρχε μέχρι την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης. Ο φόρος ίσχυε για άνδρες ηλικίας 20-50 ετών και παντρεμένες γυναίκες ηλικίας 20-45 ετών.

Με την πάροδο των ετών, πολιτικοί και εκκλησιαστικοί αξιωματούχοι διατύπωσαν την ιδέα ενός παρόμοιου φόρου. Ωστόσο, το προτεινόμενο μέτρο έχει τους αντιπάλους του. Η Nina Ostanina, πρόεδρος της επιτροπής οικογενειακών υποθέσεων της Δούμας, δήλωσε ότι ένας τέτοιος φόρος θα μπορούσε να λειτουργήσει μόνο υπό ένα σοσιαλιστικό σύστημα. «Ζούμε σε μια εντελώς διαφορετική κοινωνία», είπε.

Η βουλευτής Σβετλάνα Μπεσσαράμπ δήλωσε στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Lenta.ru ότι ο φόρος για την έλλειψη τέκνων θα ισοδυναμούσε με «διάκριση σε βάρος των ανθρώπων που δεν έχουν παιδιά». Πρόσθεσε ότι «θα ήταν πραγματικά μια τιμωρία, ανεξάρτητα από το πώς το ονομάζουμε».

πηγή