• togerontikotoyagioyoroys
    Το Γεροντικό του Αγίου Όρους
    Το Γεροντικό του Αγίου Όρους (Ανδρέου Μοναχού Αγιορείτη) - Αφηγήσεις από τη ζωντανή παράδοση της ερημικής...
  • FACEBOOK-TEST5
    Εργόχειρα - Σταυροί
    Στο κατάστημά μας www.eikonia.gr θα βρείτε σταυρούς όλων των ειδών σε μεγάλη ποικιλία. Ασημένιοι, επίχρυσοι,...

Κινέζοι επιστήμονες: Ξεχάστε “ΤΟ εμβόλιο” – Υπάρχουν “33 μεταλλάξεις” του Covid-19

Όχι μια, όχι δυο, όχι τρεις μεταλλάξεις όπως είπαν αρχικά οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, αλλά… 33 τον αριθμό είναι οι μεταλλάξεις του Covid-19, σύμφωνα με Κινέζους επιστήμονες

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Zhejiang δήλωσαν ότι έχουν “άμεσες αποδείξεις” ότι ο ιός “έχει αποκτήσει μεταλλάξεις ικανές να αλλάξουν ουσιαστικά την παθογονικότητά του”.

Η μελέτη γράφτηκε από μια ομάδα συμπεριλαμβανομένου του καθηγητή Li Lanjuan, ενός από τους κορυφαίους επιστήμονες της Κίνας, ο οποίος φέρεται να ήταν ο πρώτος εμπειρογνώμονας που πρότεινε το ‘κλείδωμα’ στο Γουχάν – από όπου προήλθε το COVID-19.

Δείγματα ελήφθησαν από 11 ασθενείς που εισήχθησαν σε νοσοκομεία στο Χανγκζού, 470 μίλια ανατολικά του Γουχάν, μεταξύ 22 Ιανουαρίου και 4 Φεβρουαρίου κατά την πρώιμη φάση της επιδημίας.

Χρησιμοποιώντας το “εξαιρετικά βαθύ προσδιορισμό αλληλουχίας”, οι ερευνητές εντόπισαν 33 μεταλλάξεις του κοροναϊού – γνωστές ως SARS-CoV-2 – εκ των οποίων 19 ήταν νέες.

Οι πιο θανατηφόρες μεταλλάξεις στους ασθενείς στη μελέτη βρέθηκαν στους περισσότερους ασθενείς σε ολόκληρη την Ευρώπη

Οι πιο θανατηφόρες μεταλλάξεις στους ασθενείς στη μελέτη βρέθηκαν επίσης στους περισσότερους ασθενείς σε ολόκληρη την Ευρώπη, ανέφερε η South China Morning Post.

Εν τω μεταξύ, τα πιο ήπια στελέχη ήταν οι κυρίαρχοι τύποι που βρέθηκαν σε μέρη των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως το πολιτεία της Ουάσιγκτον, ανέφερε η εφημερίδα.

Μια μετάλλαξη που βρέθηκε σε πέντε ασθενείς που συμμετείχαν στην έρευνα είχε προηγουμένως παρατηρηθεί μόνο σε μία περίπτωση στην Αυστραλία, σύμφωνα με τη μελέτη.

Οι ερευνητές ανέφεραν ότι τα ευρήματα δείχνουν ότι “η πραγματική ποικιλομορφία των ιογενών στελεχών εξακολουθεί να υποτιμάται σε μεγάλο βαθμό”.

Ένα εμβόλιο για όλα τα στελέχη μπορεί να μην λειτουργεί στην περίπτωση του Covid-19

Προειδοποίησαν επίσης ότι οι προγραμματιστές εμβολίων πρέπει να εξετάσουν τον αντίκτυπο αυτών των “συσσωρευμένων μεταλλάξεων, καθώς όπως λένε, οι ανακαλύψεις τους θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ανάπτυξη του πολύ-απαραίτητου εμβολίου, επειδή μια λύση ενός μεγέθους για όλα τα στελέχη μπορεί να μην λειτουργεί στην περίπτωση του Covid-19.

«Η ανάπτυξη φαρμάκων και εμβολίων, ενώ είναι επείγουσα, πρέπει να λάβει υπόψη τον αντίκτυπο αυτών των συσσωρευμένων μεταλλάξεων, ειδικά των ιδρυτικών μεταλλάξεων, για να αποφευχθούν πιθανές παγίδες», λέει η ομάδα.

Στη μελέτη, οι ερευνητές αξιολόγησαν το ιικό φορτίο – που σημαίνει την ποσότητα του ιού – στα ανθρώπινα κύτταρα μετά από μία, δύο, τέσσερις και οκτώ ώρες, καθώς και την επόμενη ημέρα και 48 ώρες αργότερα.
Τα πιο επιθετικά στελέχη δημιούργησαν έως και 270 φορές περισσότερο ιικό φορτίο από τον λιγότερο ισχυρό τύπο, βρήκαν οι επιστήμονες.

Ο καθηγητής Li και οι συνάδελφοί της δήλωσαν ότι τα ευρήματά τους έδειξαν επίσης ότι «ένα υψηλότερο ιικό φορτίο οδηγεί σε υψηλότερο λόγο κυτταρικού θανάτου».

Δέκα από τους 11 ασθενείς που συμμετείχαν στη μελέτη – που περιελάμβαναν οκτώ άνδρες και τρεις γυναίκες ηλικίας μεταξύ τεσσάρων μηνών και 71 ετών – είχαν “μέτρια ή χειρότερα συμπτώματα” του COVID-19.

Από τότε έχουν αναρρώσει από τον ιό, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύθηκε από το medRxiv.

Τα ευρήματα, τα οποία δεν έχουν αξιολογηθεί από ομοτίμους, εγκρίθηκαν από το Πανεπιστήμιο Zhejiang, ανέφερε η μελέτη.

Η προ-έκδοση της μελέτης δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο medRxiv.org.

με πληροφορίες από news.sky.com

πηγή