«Κλείδωσε» η νέα κακοκαιρία: «Ο καιρός θα έχει χαρακτηριστικά προχωρημένου Νοεμβρίου»

Σιγά σιγά θα πρέπει να ξεχνάμε τις ηλιόλουστες ημέρες καθώς, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη, ο καιρός θα αλλάξει άρδην και η θερμοκρασία θα πέσει.

Όπως είπε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης η ψύχρα το πρωί και το βράδυ θα παραμείνει μέχρι και την Κυριακή.

Ενδεικτικά, η μέρα ξεκίνησε με 8 βαθμούς στα Γιάννενα, 12 βαθμούς σε περιοχές της Θεσσαλίας αλλά ακόμα και στην Αττική, τις πρώτες πρωινές ώρες ο υδράργυρος βρισκόταν στους 15 βαθμούς Κελσίου.

Αναφορικά με τις καιρικές συνθήκες για σήμερα Παρασκευή, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΟΡΕΝ θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και προς τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν μερικές πρόσκαιρες μπόρες σε ορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας και στα ορεινά της Κρήτης.

Ο υδράργυρος αργά το μεσημέρι στους 26 με 28 βαθμούς.

Με αυτόν τον καιρό θα πάμε μέχρι και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ωστόσο προς το τέλος της, θα συγκρουστούν δύο μάζες, μια θερμή από τη βόρεια Αφρική και μια ψυχρή από τα βόρεια, και θα φέρουν μια οργανωμένη κακοκαιρία με αρκετές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας, σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη.

«Ο καιρός αυτός πάντως που θα συναντήσουμε στο τέλος Οκτωβρίου θα έχει χαρακτηριστικά προχωρημένου Νοεμβρίου», κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.