ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- κανέλα
- ντομάτα
- κρεμμύδι
- λάδι
- σκόρδο
- μαϊντανός
- δυόσμος
- βραστά
- κολοκυθάκι
- ψίχα
- κονκασέ
- πλιγούρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε το πλιγούρι σε ένα μπολ με βραστό νερό για 20′ και το αφήνουμε να το απορροφήσει.
Στο μεταξύ ανοίγουμε και αδειάζουμε τα κολοκυθάκια. Την ψίχα τους δεν τη πετάμε αλλά μπορούμε να φτιάξουμε κολοκυθοκεφτέδες.
Βάζουμε τα ντοματάκια στο πλιγούρι.
Προσθέτουμε το μαϊντανό, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το δυόσμο.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι….
και κανέλα.
Αν πρόκειται να το φάτε με λάδι προσθέστε 1 κ.σ. διαφορετικά παραλείψτε το για να το φάτε αλάδωτο. Ανακατεύουμε καλά.
Γεμίζουμε όλα τα κολοκυθάκια και τα σκεπάζουμε με τα καπάκια τους.
Τα βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα για να χωράνε το ένα δίπλα στο άλλο, ρίχνουμε νερό μέχρι τη μέση τους και στην εκδοχή με λάδι θα βάλετε 1/2 φλ. Διαφορετικά το παραλείπουμε.
Πάνω από τα κολοκυθάκια στην κατσαρόλα ρίχνουμε τα 2/3 φλ σάλτσα. Τα μαγειρεύουμε για περίπου 30′ ή μέχρι να τρυπιούνται εύκολα με το μαχαίρι.
Στο πιάτο αν θέλετε σερβίρεται μαζί με λίγη σάλτσα ακόμη κι αν είναι χωρίς λάδι.
Contents