Κόπιασε να σου πω εγώ ίντα θα πει τρομοκρατία.

-Τρομοκρατία θα πει, να περιμένεις το λογαριασμό του ρεύματος και να μη σου κολλά ύπνος, μα να στριφογυρίζεις όλη νύχτα
-Τρομοκρατία θα πει, να σου τελειώνει το πετρέλαιο και να γροικάς στην τηλεόραση πως έρχεται νέο κύμα παγωνιάς, που θα βαστήξει πολύ.
-Τρομοκρατία θα πει, να κινάς για το σούπερ μάρκετ για ν’ αγοράσεις τα αναγκαία για την επιβίωση της φαμελιάς σου και να κατέχεις πως μήτε τα μισά δε θα καταφέρεις να πουσουνίσεις, με τα λεφτά που ‘χεις και με τις τιμές που συνέχεια σκαρφαλώνουνε στα ύψη.
-Τρομοκρατία είναι να να θωρείς τσ’ εδικούς σου αθρώπους λίγο αδιάθετους και να τρέμεις στην ιδέα μήπως χρειαστούνε γιατροπορέματα και νοσοκομεία.
[sc name=”trofima-epiviosis” ][/sc]
-Τρομοκρατία είναι, να ‘τοιμάζεις τα κοπέλια σου για να τα πέψεις στο σκολειό και να μη κατέχεις πώς θα ‘ναι στην υγειά τους άμα γιαγύρουνε.
-Τρομοκρατία είναι να ‘σαι άνεργος και να μη θωρείς μήτε αχτίνα ελπίδας να βρεις δουλειά, καθώς κάθε μέρα και πληθαίνουνε οι άνεργοι.
-Τρομοκρατία είναι, να σου ζητά το αφεντικό σου να δουλέψεις με τα μισά λεφτά, αλλιώς θα απολυθείς.
-Τρομοκρατία είναι, να χτυπά το τηλέφωνο σου και να ‘σαι βέβαιος πως σε παίρνει κάποια εισπραχτική εταιρία, για να σε απειλήσει.
-Τρομοκρατία είναι, να ‘ναι κατεβασμένα τα ρολά του μαγαζιού σου κι εσύ να κάθεσαι μέσα και να βλαστημάς τη μοίρα σου.
-Τρομοκρατία είναι, να σε ξανοίγει το εγγονάκι σου στα χέρια, περιμένοντας να του δώσεις χαρτζιλίκι, κι εσύ να μην έχεις πράμα να το ποχερίσεις.
-Τρομοκρατία είναι να μη πηγαίνεις πιά στο καφενείο, γιατί δεν έχεις να κεράσεις μια ρακή ένα ξενομπάτη.
-Τρομοκρατία είναι, να ‘σαι αναγκασμένη να δίνεις στα κοπέλια σου τρεις μέρες το ίδιο φαγητό.
-Τρομοκρατία είναι να μην ανταλλάσετε πιά κουβέντες τα μέλη της φαμελιάς σου, μα ν’ ανταλλάσσετε μοναχά αναστεναγμούς και απελπισμένες μαθιές.
[sc name=”glyka-toy-koytalioy” ][/sc]
-Τρομοκρατία είναι, την ίδια στιγμή που ζεις μια κόλαση, να θωρείς εκείνους που σε ρίξανε σ’ αυτή την κόλαση, να ζούνε μέσα στην τρελή χαρά, μπουκωμένοι με λεφτά και μεγαλεία που ένας Θεός κατέχει πώς τ’ αποχτήσανε.
Τέλος (αν μπορεί να υπάρξει τέλος), τρομοκρατία είναι, αυτοί που σε τρομοκρατούν, να σε απειλούν πως θα σε καταδικάσουν σαν τρομοκράτη, αν έστω σου περάσει από το μυαλό η σκέψη να τους τρομοκρατήσεις τόσο, όσο αυτοί σε τρομοκρατούν.