Κορονοϊός: Ο Μπιλ Γκέιτς όρισε νέα ημερομηνία για το τέλος της πανδημίας

Ο ιός, ο οποίος έχει μολύνει περισσότερους από 250 εκατ. ανθρώπους παγκοσμίως, βρίσκεται πρόσφατα στην ημερήσια διάταξη με τις παραλλαγές του. Η τελευταία παραλλαγή που ανησύχησε τον κόσμο είναι η Omicron, η οποία εμφανίστηκε στη Νότια Αφρική.

Ενώ η έρευνα για τη νέα παραλλαγή συνεχίζεται, ήρθαν αστραπιαίες δηλώσεις από τον Μπιλ Γκέιτς για το θέμα.

Αναμφίβολα, ο Μπιλ Γκέιτς είναι ένα από τα ονόματα που αξιοποίησε στο έπακρο το όνομά του με την πανδημία.

Ο διάσημος δισεκατομμυριούχος υπογράμμισε ότι οι μελέτες συνεχίζονται για την πλήρη κατανόηση της παραλλαγής και χρησιμοποιήθηκαν εκφράσεις που δίνουν ελπίδα στον κόσμο.

Ο Γκέιτς δημοσίευσε μια νέα ανάρτηση στο ιστολόγιο «GatesNotes». Υπογραμμίζοντας ότι είναι φυσιολογικό η Omicron να προκαλεί ανησυχία, ο Γκέιτς εξήγησε τις ιδέες του για την τελευταία μας κατάσταση στην επιδημία.

«Ο κόσμος είναι πιο έτοιμος να αντιμετωπίσει δυνητικά πιο επικίνδυνες παραλλαγές από οποιοδήποτε άλλο σημείο της πανδημίας», είπε ο Γκέιτς. «Είμαστε σε πολύ καλύτερη θέση να δημιουργήσουμε αποτελεσματικά εμβόλια εάν χρειαστεί».

Ο Γκέιτς έκανε επίσης μια δήλωση- ομολογία στο άρθρο του. Δηλώνοντας ότι έκανε λάθος στις προηγούμενες αναφορές του, ο Γκέιτς υπογράμμισε ότι η πανδημία διήρκεσε περισσότερο από όσο περίμενε λόγω της παραλλαγής Delta και έδωσε νέα ημερομηνία για το τέλος της.

Ο Γκέιτς, ο οποίος έχει κάνει παρόμοιες δηλώσεις στο παρελθόν, είπε: «Θα ήταν ανόητο να κάνουμε άλλες προβλέψεις, αλλά νομίζω ότι η κύρια φάση της πανδημίας θα τελειώσει κάποια στιγμή το 2022».

Ο Γκέιτς είπε στο άρθρο του ότι τα εμβόλια και τα αντιικά φάρμακα μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της θνησιμότητας του COVID-19 στο μέλλον.

Το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, το οποίο συνίδρυσε ο Γκέιτς, κάλεσε τα έθνη να επενδύσουν περισσότερα σε συστήματα υγειονομικής περίθαλψης, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας παραγωγής εμβολίων, σε έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα.

Τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για τον τερματισμό της πανδημίας είναι σε μεγάλο βαθμό τα ίδια με εκείνα που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση άλλων μολυσματικών ασθενειών, αναφέρει η έκθεση.

Στην ίδια έκθεση επισημάνθηκε η «αδικία των εμβολίων» και τονίστηκε ότι πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στον κόσμο κατά της επιδημίας.

πηγή