Κρατηθείτε και διαβάστε το. Η δαιμονική αμερικανική ελίτ αποκαλύπτει τα θέλω της και αυτά που μας ετοιμάζει

Πρώτο της θύμα ο αμερικανικός λαός και μετά η Ευρώπη…

Η έγκριτη αμερικάνικη εταιρεία δημοσκοπήσεων Rasmussen δημοσίευσε αυτή την εβδομάδα μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα που δείχνει το τεράστιο χάσμα που υπάρχει μεταξύ των ελίτ και του γενικού πληθυσμού. Στην έρευνα που διενεργήθηκε στις ΗΠΑ ως ελίτ προσδιορίστηκαν όσοι συγκέντρωναν και τα τρία ακόλουθα χαρακτηριστικά (αποτελούν περίπου το 1% των Αμερικάνων) : τουλάχιστον ένας μεταπτυχιακός τίτλος, ετήσιο εισόδημα πάνω από 150.000 δολάρια και τόπος κατοικίας οι μεγάλες πυκνοκατοικημένες πόλεις. (μέσα στις ελίτ ορίστηκε μια ακόμη υποκατηγορία, ας την ονομάσουμε “σουπερ-ελιτ”, που περιλαμβάνει όσους έχουν πτυχίο από τα κορυφαία πανεπιστήμια της Ivy League). Η δημοσκόπηση έθεσε ερωτήματα για κάποια μεγάλα θέματα που απασχολούν τους Αμερικάνους και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.

Πρώτα απ’ όλα, οι ελίτ σε ποσοστό 73% ψηφίζουν Δημοκρατικούς και το 84% εγκρίνει το έργο του Τζο Μπάιντεν όταν στον γενικό πληθυσμό το αντίστοιχο ποσοστό δεν ξεπερνά το 40%. Επίσης το 70% των ελίτ εμπιστεύεται την κυβέρνηση ενώ στον γενικό πληθυσμό το ποσοστό εμπιστοσύνης είναι μικρότερο του 35%. Το 74% των ελίτ και το 88% των σούπερ-ελίτ είδαν τα εισοδήματά τους να αυξάνονται την τελευταία χρονιά όταν μόνο το 20% του γενικού πληθυσμού είδε το ίδιο. Το 47% των ελίτ και το 55% των σούπερ-ελίτ πιστεύουν ότι στις ΗΠΑ υπάρχει “υπερβολική ελευθερία” όταν ο γενικός πληθυσμός πιστεύει το ίδιο σε ποσοστό 16% (σε αντίθεση με τις ελίτ, το 57% των Αμερικάνων πιστεύει ότι υπάρχει “υπερβολικός κρατικός έλεγχος”). Το 77% των ελίτ και το 89% των σούπερ-ελίτ θέλουν να μπει δελτίο στην κατανάλωση κρέατος, στην ηλεκτρική ενέργεια και στη βενζίνη για την προστασία του περιβάλλοντος έναντι 28% του γενικού πληθυσμού που υποστηρίζει ένα τέτοιο μέτρο. Το 55% των ελίτ και το 70% των σούπερ-ελίτ θέλουν την απαγόρευση των μη απαραίτητων αεροπορικών ταξιδιών (έναντι 22% του γενικού πληθυσμού) και τέλος ενώ μόνο το 13% των Αμερικάνων υποστηρίζουν την απαγόρευση των ιδιωτικών αιρ-κοντίσιον, τα αντίστοιχα ποσοστά στις ελίτ και στις σούπερ-ελίτ αγγίζουν το 55% και 68% αντίστοιχα.

Η έρευνα αποδεικνύει αυτό που κάποιοι λέμε εδώ και καιρό : στις ημέρες μας, οι ελίτ έχουν ασπαστεί σε συντριπτικό ποσοστό την left-liberal ιδεολογία, οι αξίες και οι απόψεις τους είναι διαμετρικά αντίθετες από αυτές του γενικού πληθυσμού και το χειρότερο είναι αποφασισμένες να επιβάλλουν τις θέσεις τους με αυταρχικά μέτρα. Και μπορεί η Ευρώπη να μην έχει γίνει ακόμη Αμερική αλλά κι εδώ βαδίζουμε ολοταχώς προς αυτή την κατεύθυνση. Αν θέλουμε, λοιπόν, να διατηρήσουμε τις ελευθερίες μας και τον τρόπο ζωής μας, ο μόνος τρόπος είναι η ανατροπή αυτής της αλαζονικής, αυτάρεσκης και τυραννικής κάστας. Οι εκλογές του 2024 θα κρίνουν πολλά. ΤΧ

πηγή