Επίκαιρα

Κρήτη: Οι υγειονομικοί κατεβαίνουν στους δρόμους- Αύριο η Νέα Παγκρήτια συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας φορέων και σωματείων της Κρήτης στον χώρο της υγείας προγραμματίζεται για την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στην 7η ΥΠΕ (3ο χλμ. Εθνικής Οδού Ηρακλείου – Μοιρών).

Την ίδια ημέρα πραγματοποιείται πανελλαδική στάση εργασίας από τις 10 π.μ. έως τις 3 μ.μ..

Κεντρικό αίτημα είναι να ανακληθούν οι αναστολές εργασίας χιλιάδων εργαζομένων στα νοσοκομεία και άλλες δομές υγείας με παράλληλη ενίσχυση των δομών Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες και μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Επίσης, ζητείται ενίσχυση του προγράμματος εμβολιασμού, με στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων, στοχευμένη ενημέρωση για τον εμβολιασμό, πλήρη προληπτικό έλεγχο και παρακολούθηση των εμβολιασμένων, αλλά και αξιοποίηση όλων των ασφαλών εμβολίων.

Δείτε επίσης το περιηγούμενo κάλεσμα: ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 18/9/2021.

Στην ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στο ΠαΓΝΗ που υπογράφουν ο Πρόεδρος, κ. Δημήτριος Βρύσαλης και ο Γενικός Γραμματέας κ. Γρηγόρης Κοκοβάκης αναφέρονται τα εξής:

“Η προκλητική κυβερνητική επιμονή στη στοχοποίηση των εργαζομένων – για να καλυφθούν οι τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες για τη νέα εξάπλωση της επιδημίας – έχει σαν αποτέλεσμα να τεθούν σε αναστολή εργασίας χιλιάδες εργαζόμενοι πανελλαδικά, μεγαλώνοντας τις ήδη υπάρχουσες ελλείψεις και δημιουργώντας σοβαρότατα προβλήματα λειτουργίας σε δεκάδες κλινικές και τμήματα νοσοκομείων και κέντρα υγείας. Το κατασταλτικό αυτό μέτρο είναι προάγγελος του  νομοσχέδιου  που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση για το «ΝΕΟ ΕΣΥ»,  με την μαζική είσοδο ιδιωτών στα νοσοκομεία, τις ΣΔΙΤ, τις συγχωνεύσεις τμημάτων και κλινικών, το κλείσιμο νοσοκομείων, την  ακόμα πιο βαθιά εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της.

Η αναστολή εργασίας περισσότερων από 6.000 εργαζομένων γίνεται τη στιγμή που το δημόσιο σύστημα υγείας «πιέζεται» λόγω της αύξησης των εισαγωγών ασθενών με COVID.

Μας στοχοποιούν για την εξάπλωση της επιδημίας για να κρύψουν ότι βασική πηγή εξάπλωσης δεν είναι η ενδονοσοκομειακή αλλά η ανυπαρξία μέτρων προστασίας στους περισσότερους εργασιακούς χώρους και ο επικίνδυνος συνωστισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών και θαλάσσιων μεταφορών.

Αξιοποιούν τις αναστολές εργασίας για να προωθήσουν την επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων σε βάρος της μόνιμης εργασίας με πλήρη δικαιώματα, με την «αντικατάσταση» μονίμων εργαζομένων με 3μηνίτες καθώς και να επιταχύνουν τις προαποφασισμένες ιδιωτικοποιήσεις σε υπηρεσίες και εργαστήρια των νοσκομείων.

Απέναντι σε αυτές τις πολιτικές  χρειάζεται να δυναμώσει ο κοινός αγώνας των υγειονομικών μαζί με τις υπόλοιπους εργαζόμενους”.

https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2021/09/blog-post_842.html