Κρύο τσάι με πορτοκάλι, λεμόνι και μέλι

Ετοιμάστε το αγαπημένο σας τσάι, όπως συνήθως και αφήστε το να κρυώσει. Η κλασσική συνταγή με φακελάκια προβλέπει 4-5 λεπτά σε ζεστό νερό. Αναμίξτε το τσάι με νέκταρ πορτοκαλιού ή λεμονιού, σε τέτοια αναλογία που να σας αρέσει. Δεν υπάρχουν κανόνες. Ενδεικτικά μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς 4 φακελάκια τσάι σε 2 φλυτζάνια νερό, με προσθήκη 2,5 φλυτζανιών χυμού πορτοκαλιού, λεμονιού ή ανάμικτα και τα δύο. Για την ζάχαρη επίσης δεν υπάρχουν κανόνες, ιδιαίτερα αφού εξαρτάται και από το πόσο γλυκά είναι τα πορτοκάλια. Αν χρησιμοποιήσετε νέκταρ, δεν χρειάζεται επί πλέον ζάχαρη, ενώ αν χρησιμοποιήσετε φρέσκο χυμό, λίγη ζάχαρη χρειάζεται. Ενδεικτικά και πάλι αναφέρεται, ότι μπορείτε να προσθέσετε στην πιο πάνω αναλογία μέχρι 3 κουταλιές της σούπας μέλι, που δίνει και μια ιδιαίτερη γεύση.

πηγή