Επίκαιρα

Λυγίζουν οι κορονο-κυβερνήσεις! Κονβόι και διαδηλωτές απέκλεισαν στο Ελσίνκι τη Βουλή Φιλανδίας

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ...

Γλυκό Κουταλιού Σύκο

9,00 
Παραδοσιακό Γλυκό του Κουταλιού Σύκο με βαθιά μεθυστική γεύση και λαμπερό πράσινο χρώμα! Μία γεύση από τα παλιά με αρώματα και αναμνήσεις...

Γλυκό Κουταλιού Καρύδι

9,00 
Το καρυδάκι Σουρίνη είναι ένα από τα ωραιότερα σπιτικά γλυκά του κουταλιού που υπάρχουν, αν όχι το κορυφαίο. Γίνεται με φρέσκα, τρυφερά καρύδια, που μαζεύουμε την Άνοιξη, όταν η φλούδα τους είναι ακόμα καταπράσινη, πολύ πριν σκληρύνει το εσωτερικό τους και δημιουργηθεί το τσόφλι τους. Έχει μια ασυναγώνιστη γεύση πρά­σι­νου φρού­του, αλλά και ώρι­μου ξηρού καρπού.

Η άσκηση πίεσης του κινήματος των φορτηγατζήδων αρχίζει ν΄αποδίδει! Η επαρχία Alberta στον Καναδά θα ανακοινώσει σύντομα την κατάργηση των διαβατηρίων covid!

Εξαπλώνεται.. ένα κονβόι και διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το Κοινοβούλιο της Φιλανδίας στο Ελσίνκι το βράδυ της Παρασκευής για ν΄απαιτήσουν την άρση των υγειονομικών μέτρων και να διαμαρτυρηθούν κατά της αύξησης στην τιμή του καυσίμου κίνησης και να ζητήσουν την παραίτηση της κυβέρνησης.Στο παγωμένο Ελσίνκι η ατμόσφαιρα είναι εκρηκτική. Οι κοβιντοκυβερνήσεις πέφτουν.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι ce9aceb1cf84ceb1ceb3ceb3ceb3ceb3ceb3.jpg

Η κυβέρνηση Τριντό και η Βουλή στην Οτάβα τελούν υπό ομηρία. Ο Τριντό παραμένει σε κρυσφήγετο. Ανάλογες δράσεις κονβόι διαδραματίζονται και θα κορυφωθούν τις επόμενες ημέρες και σ πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης όπως Γαλλία, Βέλγιο, Ιταλία κλπ. Είναι σ΄εξέλιξη και στην Αυστραλία.

Η επαρχία Alberta στον Καναδά θ΄ανακοινώσει σύντομα την κατάργηση των διαβατηρίων covid. Η άσκηση πίεσης του κινήματος των φορτηγατζήδων αρχίζει ν΄αποδίδει. Η κινητοποίηση επεκτείνεται σε Κεμπέκ,Τορόντο και σύνορα. Καμιόνια κινήθηκαν γι αποκλεισμό και του τοπικού Κοινοβουλίου στο Κεμπέκ όσο και στο Τορόντο για να μπλοκάρουν το κοινοβούλιο του Οντάριο. Πάντα σε κατάσταση Πολιορκίας το Κοινοβούλιο στην Οτάβα!

Μια μεγάλη ομάδα διαδηλωτών, συγκεντρώνονται στον αυτοκινητόδρομο 400 στο Τορόντο του Καναδά. Κινητοποιήσεις σε Τορόντο, Οτάβα, Coutts, Κεμπέκ και αποκλεισμός και Κοινοβουλίου της Μανιτόμπα. Ο Τριντό φαίνεται πως θα χάσει πανηγυρικά.

Η μάχη θα δοθεί αύριο στο Τορόντο. Ανακοινώνεται πως το Σάββατο το κονβόι θα επιχειρήσει εκεί αντίστοιχη κατάληψη με Οτάβα. Η αστυνομία ανακοινώνει μέτρα αποτροπής. Ο αστυνομικός διευθυντής του Τορόντο ο Τζέιμς Ράμερ είπε ότι δεν επιτρέπεται η εγκατάσταση φορτηγών στο Queen’s Park κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας που έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο κατά των μέτρων για τον COVID-19.


Στο Κεμπέκ ο εκεί Πρωθυπουργός σε συνεννόηση με δήμαρχο δήλωσε πως έχει σ΄ετοιμότητα γερανοφόρα για να ρυμουλκήσουν τα φορτηγά αν εγκατασταθούν στο κέντρο. Δυο εταιρίες στον Καναδά αρνούνται να εργαστούν με την κυβέρνηση και ν΄αποσύρουν τα καμιόνια.

Ο αγώνας έχει μετατραπεί σε μάχη χαρακωμάτων. Το GoFundMe διέγραψε τον έρανο του Canada’s Freedom Convoy για παραβίαση των όρων του, δηλώνοντας ότι “η ειρηνική διαδήλωση έχει γίνει πλέον κατοχή”.

καμιόνια καταφθάνουν στο Κοινοβούλιο του Κεμπέκ

Σύμφωνα με αστυνομία της Οτάβα η τρέχουσα κατάσταση περιγράφεται ως εξής:

Οι διαδηλωτές σε αυτήν την περιοχή της κόκκινης ζώνης παραμένουν εξαιρετικά οργανωμένοι, καλά χρηματοδοτούμενοι και εξαιρετικά αφοσιωμένοι στην αντίσταση στις προσπάθειες για τον ασφαλή τερματισμό της διαδήλωσης.

Η τρέχουσα κατάληψη στην περίμετρο Κοινοβουλίου παραμένει άλυτη παρά τη σημαντική επιτυχία στη μείωση του αριθμού των φορτηγών/διαδηλωτών, ενώ αποτρέπονται ταραχές, τραυματισμοί και θάνατοι.” Η αναφορά στην μείωση ίσως να είναι και προπαγανδιστική. Το κίνημα διογκώνεται. Δεν επιχειρούν γιατί υπάρχει όγκος οχημάτων και διαδηλωτών και γιατί υπάρχει λαικό έρεισμα ως και με τεράστια διεθνή απήχηση στην δράση τους. Η αστυνομία παραδέχεται πως οι διαδηλωτές είναι αμετακίνητοι κι ανυποχώρητοι και κρατούν γερά τις θέσεις τους γύρω από το πολιορκημένο Κοινοβούλιο.

 

Ο πρωθυπουργός της Αλμπέρτα ο Jason Kenney θ’ ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα την ημερομηνία που η Alberta θα καταργήσει το διαβατήριό της για το εμβόλιο COVID-19
Ο πρωθυπουργός Jason Kenney λέει ότι η κυβέρνησή του θα ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα μια ημερομηνία για την ακύρωση του διαβατηρίου του εμβολίου COVID-19 στην Αλμπέρτα, προσθέτοντας ότι αυτό θα τερματιστεί στο “πολύ εγγύς μέλλον”.

Ο Kenney λέει ότι θα ανακοινώσει επίσης μια σταδιακή προσέγγιση για τον τερματισμό σχεδόν όλων των υγειονομικών περιορισμών COVID-19 έως το τέλος του μήνα, υπό την προϋπόθεση ότι η πίεση στα νοσοκομεία θα συνεχίσει να μειώνεται.

Πριν από μια εβδομάδα, ο Kenney είπε ότι το πράσινο διαβατήριο θα μπορούσε να καταργηθεί μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

(απτόητοι οι διαδηλωτές συνεχίζουν τον αποκλεισμό του κέντρου της πόλης της Οτάβα)

Αλλά από τότε ο Kenney δέχεται αυξανόμενες πιέσεις από μέλη της δικής του ομάδας των Ηνωμένων Συντηρητικών να τερματίσει το διαβατήριο, ενώ παράλληλα προβληματίζεται από διαμαρτυρίες από φορτηγατζήδες και υποστηρικτές τους για υποχρεωτικό εμβολιασμό που έχουν δημιουργήσει χάος στην Οτάβα και κυκλοφοριακό μπλοκάρισμα στο κύριο συνοριακό συνοριοπέρασμα με ΗΠΑ που είναι αυτό της Αλμπέρτα.

Οι φορτηγατζήδες και ορισμένα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του Kenney λένε ότι το πράσινο διαβατήριο έχει εκπληρώσει τον σκοπό του, παραβιάζει άδικα τα ατομικά δικαιώματα και πρέπει να ακυρωθεί.

Το εμβολιακό πρόγραμμα της Alberta είναι εθελοντικό, αλλά όσες επιχειρήσεις δεν συμμετέχουν υπόκεινται σε περιορισμούς, συμπεριλαμβανομένης της σοβαρής μείωσης της χωρητικότητας των πελατών.

Στο μεταξύ ο αστυνομικός διευθυντής της Ottawa δήλωσε πως θα ερευνήσει και θα διώξει κάθε αστυνομικό που διοχετεύει οποιαδήποτε μορφή υποστήριξης στο κονβόι Ελευθερίας συμπεριλαμβονομένης τροφής ή νερού. Που σημαίνει οι διαδηλωτές έχουν τέτοια απήχηση που φθάνει ως στο εσωτερικό των δυνάμεων της τάξης.

Η αστυνομία της Οτάβα έχει δώσει οδηγίες στα ξενοδοχεία σε όλη την πόλη να μην νοικιάζουν άδεια δωμάτια — η κυβέρνηση έχει αγοράσει όλα τα άδεια δωμάτια για να εμποδίσει οποιονδήποτε να έρθει στην πρωτεύουσα.

Ο Τριντό καλεί εκατοντάδες αστυνομικούς για να « περιορίσουν» αυτούς τους ειρηνικούς διαδηλωτές. Χρησιμοποιεί εθνικές υπηρεσίες πληροφοριών για να τους στοχοποιήσει, σαν να είναι ξένοι κατάσκοποι ή τρομοκράτες.Επιβάλει στρατιωτικό νόμο.

H ανατροπή της προπαγάνδας Τριντό σε ένα βίντεο

 

Image
δικηγόροι στο πλευρό των διαδηλωτών Οτάβα στους -20.

dimpenews.com

 

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ…

Μενταγιόν Αγίου Νικολάου

20,00 

Ασημένιο μενταγιόν 925° επιχρυσωμένος περιμετρικά, με τον Άγιο Νικόλαο στην μπροστινή πλευρά και την Υπεραγία Θεοτόκο στην πίσω πλευρά

Διαστάσεις σταυρού: 1,3×1,7 εκ.

Άγιος Ιωάννης Πρόδρομος

25,00 

Ξυλόγλυπτη εικόνα (σκαλιστή), Βυζαντινής – Ορθόδοξης νοοτροπίας, με τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο

Διαστάσεις 14×33 εκ.

Άγιος Σταμάτιος

20,00 

Xρυσοτυπία με ανάγλυφα γράμματα σε ξύλο με τον Άγιο Σταμάτιο.
Διαστάσεις 18×24

ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΣΚΑΛΙΣΤΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΑΠΟ ΑΣΗΜΙ925

48,00 

ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ (6907367788) ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ALPHA BANK: GR1601403000300002002039991

Ασημένιο μενταγιόν Αγιά Σοφιά 9251-A

20,00 

Ασημένιο μενταγιόν 925° με τον Ναό της Αγιά Σοφιάς στην μπροστινή πλευρά και την επιγραφή “Πάλι με χρόνια με καιρούς

Ασημένιος σταυρός SAROF2-X

49,00 

Ασημένιος σταυρός 925° – επίχρυσος, με τον Εσταυρωμένο Διαστάσεις σταυρού: 2,3×3,5 εκ.

Ασημένιος σταυρός 9107-Χ

20,00 

Ασημένιος σταυρός 925°, επιχρυσωμένος περιμετρικά με τον Εσταυρωμένο Διαστάσεις σταυρού: 2,3×1,8 εκ.

Αγία Καλλιόπη

20,00 

Xρυσοτυπία με ανάγλυφα γράμματα σε ξύλο με την Αγία Καλλιόπη.
Διαστάσεις 18×24

Πίσω στη λίστα