Νηστίσιμη μακαρονάδα με σάλτσα ταχίνι. Υπέροχη συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε όλοι. Το ταχίνι ακούγεται λίγο και το αποτέλεσμα είναι τέλειο.
Υπέροχη συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε όλοι. Το ταχίνι ακούγεται λίγο και το αποτέλεσμα είναι τέλειο.
Μερίδες 4
Θερμίδες 250θερμίδες
Υλικά
- 500 γρ. λιγκουίνι
- 1 κόκκινη πιπεριά καθαρισμένη κομμένη σε λωρίδες
- 1 πράσινη πιπεριά καθαρισμένη κομμένη σε λωρίδες
- 2 καρότα καθαρισμένα κομμένα σε φέτες
- 1 πράσο καθαρισμένο κομμένο σε φέτες
- 1 σέλερι καθαρισμένο κομμένο σε φέτες
- 7-8 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 5-6 κ.σ. Μακεδονικό Ταχίνι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
-
Σε μπόλικο αλατισμένο νερό ή σε ζωμό λαχανικών βράζουμε τα λιγκουίνι. Ζεσταίνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα λαχανικά. Τα καρυκεύουμε και μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε ένα φλυτζάνι από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά. Παίρνουμε από την κατσαρόλα που βράζουν τα ζυμαρικά 1 1/2 φλυτζάνι νερό και το βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε μέσα το ταχίνι και το διαλύουμε καλά. Βγάζουμε από την κατσαρόλα με μία τσιμπίδα τα λιγκουίνι (χωρίς να τα σουρώσουμε) και τα μεταφέρουμε στο τηγάνι με τα λαχανικά. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το νερωμένο ταχίνι. Ανακινούμε καλά το τηγάνι ώστε να καλύψει η σάλτσα τα ζυμαρικά. Σερβίρουμε αμέσως.