Μανιταροκεφτέδες

Τα μανιτάρια είναι σαν το κρέας! Παρόμοια γεύση, υφή και σου δημιουργεί τον ίδιο κορεσμό! Αν είσαι χορτοφάγος ή αν θέλεις κάτι διαφορετικό και ένα ελαφρύ σνακ είναι η ιδανική λύση!

ΥΛΙΚΑ
500 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο
1 ματσάκι μαϊντανό
2 σκελίδες σκόρδο
1 ξερό κρεμμύδι
1 κλωναράκι δενδρολίβανο (μόνο τα φυλλαράκια)
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 αυγό
4 κ.σ. κεφαλοτύρι (τριμμένο)
2 φλ. φρυγανιά (τριμμένη)
αλάτι
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλόκοψε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον μαϊντανό. Σε ένα τηγάνι βάλε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρισε τα μανιτάρια μαζί με το αλάτι, το πιπέρι και το δενδρολίβανο. Πρόσθεσε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνέχισε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν. Κατέβασε από τη φωτιά, άφησε το μείγμα να κρυώσει, το μεταφέρεις σε ένα μπολ και προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τη φρυγανιά. Ζύμωσε προσθέτοντας σταδιακά την τριμμένη φρυγανιά μέχρι να έχεις ένα σφιχτό μείγμα. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200°C. Πλάσε τους κεφτέδες, τους βάζεις σε λαδωμένο ταψί και τους ψήνεις μέχρι να ροδίσουν.

πηγή