• FACEBOOK-TEST5
    Εργόχειρα - Σταυροί
    Στο κατάστημά μας www.eikonia.gr θα βρείτε σταυρούς όλων των ειδών σε μεγάλη ποικιλία. Ασημένιοι, επίχρυσοι,...
  • FACEBOOK-PART34
    Μοναστηριακά κρασιά
    Μοναστηριακά κρασιά εξαιρετικής ποιότητας από τις Ιερές Μονές του Αγίου Όρους και των Μετεώρων.

Μεγάλο ποσοστό των Τούρκων βλέπουν την Ελλάδα ως κύριο εχθρό – Τι δείχνει δημοσκόπηση

σχόλιο Γ.Θ : Το ότι είμαστε ο 6ος χειρότερος εχθρός των Τούρκων σημαίνει ότι υπάρχει μια πολύ μεγάλη μερίδα πολιτών της Τουρκίας που μας βλέπει θετικά.
Αυτό για το μέλλον, για την επόμενη μέρα της τουρκικής διάλυσης είναι πολύ θετικό για εμάς…

Στην 6η θέση των πιο εχθρικών κρατών ή οργανισμών κατατάσσουν την Ελλάδα οι τούρκοι πολίτες σε δημοσκόπηση η οποία πραγματοποιήθηκε στη γειτονική χώρα.

Έτσι η Ελλάδα έρχεται 6η στη λίστα με τις χώρες που αποτελούν εν δυνάμει απειλή για την Τουρκία, μετά τις ΗΠΑ, το Ισραήλ, την ΕΕ, τη Συρία και την Αρμενία.

Ωστόσο το ποσοστό εχθρότητας των Τούρκων απέναντι στην Ελλάδα αυξάνεται εντυπωσιακά σε σχέση με το παρελθόν.

Το 16,2% θεωρεί την Ελλάδα ως απειλή, ενώ πέρυσι το ποσοστό αυτό ανερχόταν στο 10% και το 2016 μόλις στο 4,8%.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα μεταξύ των δύο χωρών με ποσοστό 41%, σύμφωνα με τους Τούρκους ερωτηθέντες, είναι η στρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου, ενώ μόλις το 4,6% θεωρεί ότι η διαφυγή γκιουλενιστών στην Ελλάδα είναι σημαντικό θέμα.

Πρώτο πρόβλημα στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας θεωρούν τα «σύνορα» μεταξύ των δύο χωρών, με 26,6% και δεύτερο το Κυπριακό με 22,5%.

Στην ερώτηση για το ποια είναι η πιο φιλική χώρα προς την Τουρκία, πρώτη θεωρείται το Αζερμπαϊτζάν, δεύτερη η Ρωσία και έπεται το ψευδοκράτος.

Το 22,5% πιστεύει ότι η Τουρκία ‘δεν έχει κανέναν φίλο’.

Για την Κύπρο στο 40% ανέβηκε το ποσοστό των Τούρκων πολιτών που προτιμούν τη δημιουργία δύο ανεξάρτητων κρατών στην Κύπρο, σύμφωνα με δημοσκοπική έρευνα του πανεπιστημίου Καντίρ Χας το οποίο σημειώνει ότι πέρσι το ποσοστό αυτό ανερχόταν στο 27,7%.

Σύμφωνα με την ανάλυση της δημοσκόπησης, η αύξηση αυτή οφείλεται στην αποτυχία των τελευταίων προσπαθειών για λύση του Κυπριακού. Ωστόσο, μειώθηκε κατά 12 μονάδες αντίστοιχα και το ποσοστό όλων όσοι υποστηρίζουν ότι τα κατεχόμενα πρέπει να προσαρτηθούν στην Τουρκία. Φέτος το 24% υποστηρίζει προσάρτηση των κατεχομένων στην Τουρκία, ενώ πέρσι το ποσοστό αυτό ανερχόταν στο 36%.